S.C. Libro Events S.R.L. şi Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională, împreună cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, anunță lansarea proiectului “STArS – Stagii de practică pentru studenţi”.

Conferinţa de lansare va avea loc vineri, 24 iulie 2015, ora 11:00, în sala Paris Rive Droite, Hotelul Novotel City Center, Calea Victoriei nr. 37B, Bucureşti, sector 1.

 Proiectul vizează dezvoltarea de abilităţi practice pentru 225 de studenţi înmatriculaţi în sistemul de învăţământ de masă prin furnizarea de stagii de pregătire practică, dar şi prin consilierea şi orientarea lor profesională în vederea facilitării tranziţiei de la şcoală la viaţa activă.

De asemenea, proiectul implică realizarea a 5 vizite tematice de orientare profesională în ţară şi o vizită în Italia, conform abordării transnaţionale a proiectului. În urma desfăşurării stagiilor de practică,  studenţii vor primi 225 de subvenţii şi adeverinţe de practică, iar 50 de diplome de excelenţă şi 50 de premii în valoare de 2000 de lei vor fi acordate prin concurs.

  Proiectul a început în luna iulie 2015 şi durează 6 luni.

Referitor la oportunitatea proiectului, acesta răspunde necesităţii de consolidare a experienţei practice a studenţilor, care să corespundă într-o măsură mai mare cerinţelor actuale ale pieţei muncii şi să participe la diminuarea decalajului dintre mediul universitar şi mediul privat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here