miercuri, iunie 19, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleLansare „Insula UNATC” – 6 mai 2022

Lansare „Insula UNATC” – 6 mai 2022

Vineri, 6 mai, la ora 18:00, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București lansează oficial proiectul outdoor „Insula UNATC – Hub Cultural”, în sediul său central din  Str. Matei Voievod nr. 75-77.

„Insula UNATC” reprezintă un proiect demarat în februarie 2021 și face parte din procesul mai amplu de renovare și modernizare a UNATC.

În cadrul acestui proiect, o latură a curții interioare a fost transformată, radical, dintr-o parcare de mașini în spațiu verde, dedicat activităților didactice, artelor spectacolului, dar și socializării și evenimentelor culturale conexe.

„Insula UNATC” se dorește a deveni un real Hub Cultural. Ea aparține întregii comunități UNATC, dar va fi și un loc al întâlnirii vii și memorabile cu partenerii noștri culturali și instituționali, în cadrul evenimentelor culturale: cursuri universitare, spectacole de teatru, proiecții de film, dezbateri publice, simeze, concerte live, lansări de carte, conferințe.

Cel mai important, Insula UNATC este un proiect dedicat studenților. La fel ca Robinson Crusoe, tânărul student care reușește prin examen să ajungă pe Insula UNATC se va dezvolta în acest spațiu viu … artistic, spiritual și intelectual, iar anii petrecuți îi vor rămâne reper cultural și uman pe viață.

Vineri, 6 mai, la ora 18:00, UNATC lansează oficial „Insula UNATC – Hub Cultural”, dar în fapt toată ziua este dedicată evenimentelor culturale, fotografiei, cărții de cinema, muzicii live și petrecerii de final.

Evenimentele de pe Insula UNATC – 6 mai (Sediul UNATC – Str. Matei Voievod, nr. 75-77):

  • Fotografie – Expoziție foto – „Studenții UNATC expun la Bucharest Photofest” (expoziția va putea fi văzută pe toată durata zilei)
  • Carte – Dezbatere „Culturi cinematografice contemporane”, dezbatere pornind de la o carte esențială a cinemaului, organizată de Editura UNATC PRESS
  • Lansare oficială Insula UNATC – Hub Cultural
  • Concert live – Călătorie muzicală cu Maria Răducanu –
  • After Party
Insula UNATC

Cum recunoști „Insula UNATC”?

Intri în curtea UNATC (Str. Matei Voievod, nr. 75-77), intrarea principală, treci de Galeria Celebrităților, parcarea de biciclete și spațiul de socializare și ajungi la Insulă.

Marcată central printr-un drum curbat cu traverse de lemn și flancat de pietriș. Pe dreapta vei vedea un amfiteatru verde, urmat de viitorul Bistro UNATC, cu băncile și mesele pregătite. Pe stânga, va fi scena principală pentru concertul live și, vis-a-vis de Bistro, vor fi expoziția foto, dar și parcări suplimentare pentru biciclete.

RELATED ARTICLES

Most Popular