Lansare de carte Editura Herald! Care carte ți se potrivește?

0
213
carte

Veste bună pentru iubitorii de carte! Editura Herald lansează noi cărți care să vă bucure simțurile. De la Virginia Woolf la Will Durant, un întreg orizont vă așteaptă să îl cuceriți!

Carte: „Jurnalul unei scriitoare” (Autobiografia)
Autor: Virginia Woolf

Virginia Woolf este considerată una dintre cele mai faimoase și remarcabile scriitoare literare moderne ale secolului XX. Datorită contribuției sale la egalitatea de gen și preocupării sale pentru rolul femeii în societate a devenit o figură simbolică a mișcării feministe.
Cartea Jurnalul unei scriitoare este un ghid de neprețuit pentru arta și mintea Virginiei Woolf, trasată de soțul ei, Leonard Woolf, din dosarul personal pe care l-a păstrat timp de douăzeci și șapte de ani.

Citate relevante: „Un lucru mi se pare dincolo de orice dubiu acum, când mă gândesc la starea mea de spirit: că am săpat până la fundul puțului meu cu petrol și nu pot mâzgăli suficient de repede ca să aduc totul la suprafață”.
„Acum, când m-am întors, mă simt ca blocată la un bal, nu pot să mă încadrez în ritm, nu pot să fac lucrurile să danseze, mă simt îngrozitor de detașată, văd tineret, mă simt bătrână”.

Carte: „Etruscii”
Autor: Lucy Shipley

carte
Lansare carti editura Herald

Lucy vorbește despre o civilizație pierdută: etruscii. Civilizația etruscă este numele modern acordat unei civilizații puternice, bogate și rafinate din Italia antică, în zona care corespunde aproximativ Toscanei, Umbrei de Vest și Lazio de nord. Distinsă prin limbajul său unic, această civilizație a rezistat înainte de cele mai timpurii inscripții etrusce. În mod ciudat, nu a existat niciodată o istorie scrisă a etruscilor. Tot ce știm despre originile, arta sau civilizația etruscilor se datorează aproape în întregime arheologiei.
Sarcofagul soților
Cerveteri, descoperit în săpăturile din secolul al X-lea și acum în Louvre, Paris.
Shipley oferă cititorilor o perspectivă unică asupra acestui popor enigmatic care a inspirat artiști și a cărei influență este încă simțită puternic în lumea modernă. Este o carte care merită citită!

Carte: „Spartanii. O istorie legendară”
Autor: Paul Anthony Cartledge

Herald, lansare carti

Spartanii este o carte care pune în lumină orașul – stat din Grecia Antică care continuă să fascineze societatea contemporană: Sparta.

"Zidurile Spartei erau tinerii săi, iar granițele ei erau punctele lor de suliță." - atribuită regelui Agesilaos

Spartanii sunt strămoșii noștri, fiecare la fel de mult ca și atenienii. Dar în timp ce Atena promova democrația, individualismul, cultura și societatea, marii rivali ai lor, Sparta a întrupat militarismul, totalitarismul, segregarea și represiunea brutală.
Printre legile lor se numără Legile lui Lycurgus, care au ordonat tuturor spartanilor să ignore arta (cu excepția cântecului pe care spartanii l-au prețuit și a unor forme de muzică și poezie), să nu creadă filosofia și să absoarbă excesul în toate lucrurile, societatea perfectă a războinicilor, și au făcut-o. Drept urmare, spartanii au devenit cunoscuți pentru „frazele laconice”.

Această carte, scrisă de unul dintre cei mai importanți experți din lume despre Sparta, urmărește creșterea și căderea societății spartane și explorează imensa influență a spartanilor asupra lumii lor și chiar asupra noastră.

Carte: „Marele Tot: De la originea universului și a vieții până la sensul existenței”
Autor: Sean Carroll

lansare carti
editura Herald

Sean Carroll se înfățișează ca unul dintre cei mai mari gânditori umani ai generației sale. În cartea Marele Tot Caroll arată o avalanșă de descoperiri din ultimele sute de ani care au schimbat lumea. Cine suntem? De unde venim? Unde suntem? Răspunsurile așteaptă să fie citite.

Carte: „Odiseea umana. De la viața în copaci la înțelegerea cosmosului”
Autor: Leonard Mlodinow

Leonard Mlodinow ne face un turneu pasionat și inspirat prin istoria interesantă a progresului uman și a evenimentelor-cheie în dezvoltarea științei. În acest proces, el prezintă o nouă viziune fascinantă asupra caracteristicilor unice ale speciei și societății noastre, care ne-au ajutat să ne propulseze de la unelte de piatră la un limbaj scris. Omul de la cățărarea în copac până în prezent este descris în cartea sa, „Odiseea umană„.

Carte: „Povestea filosofiei – Viețile și ideile celor mai importanți filosofi occidentali”
Autor: Will Durant

O altă carte fascinantă estePovestea filozofiei„. Aceasta cuprinde un izvor de idei ale celor mai mari filozofi: Platon, Aristotel, Voltaire, Kant, Nietzsche, Schopenhauer. Este una dintre cele mai grozave cărți pe care le poți citi în zilele noastre.
Așadar, o întreagă lume de noi orizonturi așteaptă să fie cunoscută. Indiferent că intrați în pielea unui etrusc, spartan sau începeți să vă gândiți la începutul omenirii, noile cărți de la editura Herald conțin toate ingredientele unor cărți reușite.