Allview X1 Soul mini

Deși a trecut doar o lună de la lansarea Allview X1 Soul, cel mai performant smartphone românesc, producătorul autohton propune acum o variantă mini a acestui model.

Prezentare Allview X1 Soul Mini, comparativ cu X1 Soul, asemănări și deosebiri

Cele două telefoane au aspect asemănător și au design unibody. Ambele sunt Single SIM, nu Dual SIM cum ne-au obișnuit cei de la Allview. Platforma este aceeași, Mediatek MT6589T, cu procesor quad core Cortex A7, cu frecvența de 1,5 GHz și procesor grafic PowerVR SGX544. În schimb, memoria, atât spațiul de stocare, cât și memoria RAM, a scăzut la jumătate. De la 32 GB de stocare s-a ajuns la 16, iar în loc de 2 GB memorie RAM avem 1 GB.

O altă caracteristică interesantă este ecranul, deoarece dimensiunile acestuia le influențează pe cele ale telefonului. Varianta Mini are un display mai mic, cu o diagonală de 4,5 inch comparativ cu 5”, iar despre rezoluție pot spune că este cu un prag mai mică, HD 1280×720 pixeli, față de Full HD 1920×1080 pixeli, cât are X1 Soul. În cazul ambelor gadget-uri display-ul este de tip IPS JDI, fabricat în Japonia de către Japan Display Inc. Dimensiunile lui X1 Mini scad, dar grosimea crește de la 7,9 mm la 9,1 mm. Greutatea este mai mare, datorită unei baterii mult mai voluminoase. Aceasta are 3.000 mAh, față de 2.000 mAh, o diferență considerabilă, care se reflectă în autonomia telefonului: peste 8 ore în convorbire, comparativ cu 6 ore și 350 ore in stand-by față de 250 ore.

X1 Soul Mini dispune de două camere, la fel ca și fratele mai mare. Diferența se face la rezoluție: 8 MP față de 13 pentru camera principală și 2 megapixeli față de 5 pentru camera frontală. Ambele telefoane au sistemul de operare Android, versiunea 4.2 Jelly Bean.

Pe lângă funcțiile standard, camera dispune de multe funcții inteligente, precum Picture Clear, Continuous Shooting, ce poate realiza 99 fotografii în doar 21 secunde, Smile Detection și Best Picture. Dispozitivul dispune și de alte tehnologii, precum Air Gesture, care îți permite să accepți sau să respingi un apel mișcând mâna în sus sau în jos deasupra ecranului. Device-ul este compatibil cu tehnologia Miracast care permite transferul imaginii și al sunetului de pe telefon pe orice televizor cu port HDMI cu ajutorul adaptorului wireless display Smart2View.

După părerea mea, telefonul are un raport calitate/preț bun, costă 1.149 lei. Desigur, nu este un preț foarte mic, dar performanțele se ridică la nivelul acestuia.

Sursă foto: allview.ro