Lacul Ghioroc, litoralul de acasă

0
356
ghioroc

Situat în județul Arad, Lacul Ghioroc nu a fost dintotdeauna o destinație turistică. Înainte ca acesta să treacă printr-o schimbare majoră a fost o simplă balastieră, mai exact o așezare neolitică din Bazinul Mureșului Inferior. Zona s-a aflat într-o continuă schimbare, de la mlaștina din secolul al XVIII-lea, datorita proceselor de modernizare, industrializare și transport, ajungând la ceea ce găsim în prezent.

Zona are o suprafață de peste 10 ha, o proveniență freatică și o plajă amenajată, fiind unul dintre centrele de atracție turistică locală. Lacul Ghioroc este un deliciu și pentru pescari, dar în primul rând pentru cei ce vor o relaxare la, cum îl numesc arădenii, ”Litoralul de acasă”.

Lacul cu plajă și nisip atrage peste 100.000 de turiști în fiecare an. Cu siguranță plaja cucerește cu nisipul fin, dar și cu palmierii care conferă un aer exotic. Locația dispune de șapte terase, zone pentru camping, căsuțe, iar pentru cei mai puțin curajoși există alternative mai comode, precum pensiunile. Distracția e de asemenea la ea acasă, bărcuțele și toboganele cu apă așteptând sosirea celor mici.

Summer Fest, evenimentul arădean afectat de COVID-19

Să nu uităm însă esențialul… Mamaia are cluburi, Costinești la fel. Ce are Ghioroc? Summer Fest! În cadrul festivalului se desfășoară concursuri, petreceri tematice, unde mixează dj-ii din țară, dar și cei din străinătate. Serile de festival se bucură de mii de oameni din toate colțurile țării, iar distracția este asigurată.  Având în vedere contextul actual ce privește virusul Covid-19 Summer Fest nu se va desfășura în acest an, dornicii de distracție vor putea asculta muzică pe plajă, însă se vor bucura de un singur dj și vor exista măsuri de prevenție.

Cu toate că mulți români nu vor opta pentru o vacanță la mare vara aceasta, Ghiorocul va rămâne pe lista arădenilor. Cei din zona lacului au început deja să meargă pe plajă seara, pentru a se relaxa și a admira priveliștea feerică. Distanța mică față de casă și cadrul natural de la Ghioroc îi face pe arădeni să se simtă în siguranță călcându-i pragul.

Distracţia de la Ghioroc vine la preţuri mici

Litoralul Vestului le are așadar pe toate: apa, nisip fin, mâncare, cazare, distracție. Toate la un preț accesibil pentru buzunar și cu siguranță mult mai mic decât în stațiunile autentice. Pentru o noapte de cazare în apropierea lacului prețurile variază între 50-160 de lei pentru două persoane pe noapte. Dacă vrei să te bucuri din plin de natură poți alege campingul amenajat cu căsuțe din lemn, chiar lângă lac, cu 35 de lei pe noapte, de persoană.

Mâncarea la terasele de pe plajă este și ea accesibilă. O pizza costă aproximativ 20 de lei, iar o ciorbă între 10 și 14 lei. Dacă îți e poftă de o bere rece vei scoate din buzunar 7 lei pentru o halbă.

Dacă pentru tine nu contează neapărat întinderea apei, Lacul Ghioroc poate fi un loc potrivit pentru a te relaxa împreună cu familia pe timp de zi, iar pe timp de noapte pentru a petrece seri memorabile împreună cu gașca.