La pas pe străzile din București

0
964
The silhouette of a man walking down the front steps of Saint-Gervais church in the winter, with the caserne Napoléon seen in the background.

Studenții din provincie întâmpină multe dificultăți când vine vorba despre schimbarea domiciliului cu marea capitală. Ajunși în necunoscut, pentru mulți dintre ei, Bucureștiul se rezumă numai la drumul de la facultate în campusul universitar. În realitate, micul Paris are o mulțime de locuri frumoase, numai bune de explorat de către provinciali.

Deși are minusurile lui, Bucureștiul ascunde priveliști minunate. De unde altundeva să începi aventura, dacă nu chiar de pe străzi? Studenția e mai frumoasă la pas!

Iată aici top 5 străzi bucureștene pe care trebuie să le descoperi în detaliu:

  1. Calea Victoriei

www.zilesinopti.ro

Cu o istorie destul de complicată, Calea Victoriei este, în prezent, o emblemă a capitalei. Înainte de domnia lui Constantin Brâncoveanu, acest bulevard nu făcea parte din București, ci era Drumul Brașovului. În 1692, Brâncoveanu ordonă construcția Podului Mogoșoaiei, drum rezultat din alipirea Uliței mari spre Sărindar și a Drumul Brașovului. Pavată cu trunchiuri de copaci, noua stradă a fost construită pentru a asigura o legătură între moșia din Mogoșoaia a voievodului și palatul domnesc din apropierea Curții Vechi. Denumirea actuală datează de la victoria obținută în Războiul de Independență, când armata română a mărșăluit triumfătoare pe Calea Victoriei. Această arteră devine axul principal al capitalei, construindu-se case boierești, biserici, hanuri, cafenele, hoteluri, magazine de lux și instituții de stat.

www.imagoromaniae.ro
                                                               Calea Victoriei în anii `40

Astăzi, o plimbare pe celebra Calea Victoriei te va purta pe aripile trecutului. Arhitectura și parfumul de istorie își vor delecta nu doar privirea, ci și sufletul. Dintre toate clădirile găzduite pe acest bulevard, reprezentative sunt Cercul Militar Național, Ateneul Român, Muzeul Național de Istorie a României, dar și Pasajul Macca-Villacrosse.

2. Bulevardul Regina Elisabeta

b-dul-elisabeta_1012

Pășind lent pe această stradă, vei descoperi un București vechi, liniștit și plin de povești. La apus, lumina soarelui mângâie blând clădirile cu librării vechi, iar boutique-urile din drum îți vor face cu ochiul.

21604464-1-500_500
                                                    Carte poștală

Principalele atracții de pe Elisabeta sunt clădirea Universității, Cercul Militar Național și Parcul Cișmigiu. În drumul tău, poți face un popas la Teatrul Elisabeta 🙂

3. Centrul Vechi

hotelcapitol.ro

Centrul Vechi reprezintă atracția Bucureștiului. Ziua plimbare, noaptea distracție.. cam așa s-ar descrie viața pe străzile Lipscani, Șelari, Smârdan, Covaci sau Gabroveni. Această zonă dă pulsul capitalei. Seară de seară, terasele și pub-urile se deschid pentru cei care au nevoie de agitație.

Totuși, Centrul Vechi este o filă din istorie, singura zonă care a fost conservată și care păstrează parfumul de epocă. Străzile pavate cu piatră cubică, muzica stradală și clădirile vechi te fac să vrei să pătrunzi în vremurile de mult apuse ale capitalei. Centrul istoric este locul unde se întâlnesc oameni din toate țările. Dacă vrei o experiență interculturală, aici e locul!

4. Strada Arthur Verona

mtb-tours.kerucov.ro

Ce cuvânt descrie cel mai bine strada Arthur Verona? Culoare!

panoramigu.ro

Fie că sunt mai vechi, fie că sunt mai noi, clădirile de pe Arthur Verona sunt pictate exact ca în imagini. Cel mai bine e să le descoperi..

5. Strada Xenofon

adevarul.ro

Xenofon, singura stradă în trepte din București, este, poate, cea mai frumoasă stradă din capitală. Unicitatea ei se datorează picturilor aplicate direct pe trepte, conturând o altă față a Bucureștiului. În imagini sunt reprezentate diverse monumente-simbol ale orașului sau.. nu. Xenofon se află chiar lângă Parcul Carol, al cărui mausoleu este reprezentat în pictură.

metropotam.ro

Hai să numărăm cât mai mulți pași în București 🙂

Sursa foto: www.davidphenry.com, www.adevarul.ro, www.metropotam.ro, www.zilesinopti.ro, www.mtb-tours.kerucov.ro, www.imagoromaniae.ro, www. panoramigu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.