”La Jeg” de Cotroceni

0
706

După ce ”La Jeg” a trecut în neființă, proprietarul său nu s-a lăsat cu una, cu două, și a decis că Jegul trebuie să se întoarcă. Însă nu în orice fel, ci cu stil. Să renască din propria cenușă. Și ca metafora să fie completă, forma pe care a luat-o poartă numele de ”Pheonix Pub”. Astfel a luat naștere un soi de Triunghi al Bermudelor, varianta studențească, întrucât localul se află pe șoseaua Cotroceni nr. 16, la câțiva pași de Grădina Botanică. În direcția opusă se află Studentpub, în timp ce vârful figurii geometrice este ocupat de rămășițele Jegului, acum supravegheate de cabina goală a portarului, singura rămasă în picioare după ”cataclismul U.P.B.”

Pheonix-ul a prins aripi pe 1 martie, deși încă nu este complet finisat. Întrucât, în timpul șederii mele, se tot perindau diferiți indivizi în salopete pătate de vopsea prin local, a căror destinație era încăperea din spate. De altfel, bormașina se adăuga la playlist-ul din bar, care este specific și Student Pub-ului. Rock  alternativ, niște metal, toate asezonate cu nume comerciale, deja cunoscute. De altfel, pe pereți se regăsesc tablouri cu artiști străini din aceeași sferă. Nu este deloc greu să-ți dai seama că respectivii indivizi stau atârnați și pe pereții localului de pe bulevardul Iuliu Maniu.

Pub-ul are două nivele. În partea de sus se află barul, continuarea sa fiind la subsol. Mobilierul este simplu și destul de familiar, încât te duce cu gândul și la alte localuri, de data aceasta de pe Lipscani. În timp ce pereții mov-lila fac legătura cu Studentpub a cărui siglă este de aceeași culoare.

În ceea ce privește meniul, la fel de mov, prețurile sunt accesibile, însă puțin mai mari decât cele ale confratelui. Dar servirea este rapidă și minuțioasă, amănunte ce contează mai ales acum la început de drum.

Singurul lucru de care mai are nevoie Phoenix-ul este de povești cu care să-și umple pereții, fiindcă momentan încă se simte izul de nou. Așadar, dacă vă aflați prin zonă, îndrăzniți să-i treceți pragul, mie nu mi-a părut rău.

Text și foto: Dana Alecu

  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.