To know or not to know how to give first aid in Youth Work

0
44

Baile Tusnad 20- 30 Mai 2017

Asociația Young Europe Society implementează în perioada 20-30 mai 2017 cursul de formare “To know or not to know how to give first aid in youth work” în Băile Tușnad, județul Harghita. Acest proiect reunește 36 de lucrători de tineret din Italia, Slovacia, Polonia, Spania, Letonia, Estonia, Bulgaria și România. Principala temă a cursului este familiarizarea participanților cu procedurile de acordare a primului ajutor și modalitățile prin care pot fi prevenite sau reduse riscurile și pagubele în caz de dezastre în cadrul proiectelor Erasmus+. Obiective:

– Creșterea nivelului de conștientizare și dezvoltarea de competențe a lucrătorilor de tineret din organizațiile partenere cu privire la acordarea în mod corect a primului ajutor în eventualitatea unor situații care amenință viața;

– dezvoltarea stapanirii de sine și controlarea emoțiilor într-o situație de risc reală;

– crearea unui material video menit să încurajeze educația preventivă în lucrul cu tinerii.

Pentru realizarea obiectivelor se folosesc metode educative non-formale precum: animarea participanților, jocuri, a învăța prin a face, sesiuni de reflecție, învățare individuală, studii de caz, simulări, joc de rol, dezbateri, teatrul labirint. O echipa SMURD de la serviciul judetean de ambulanta Harghita a fost prezenta in data de 24.05.2017 si 27.05.2017 la Baile Tusnad pentru a face o demonstrație despre cum se aplică în mod corespunzător tehnicile de prim ajutor in situatiile de urgenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.