Sesiunea și ale ei probleme. Tipsuri pentru a putea învăța eficient

0
450

Care sunt cele mai bune tipsuri pentru a putea învăța eficient în sesiune?

S-a deschis oficial sesiunea. Știți voi… perioada nopților nedormite, a cafelelor lungi sau altfel spus zilele cele mai negre din viața de student. Bineînțeles, așa suntem noi studenții și dramatizăm mereu… În fond, sesiunea ar putea fi o perioadă chiar faină dacă am reuși să ne organizăm din timp și să nu uităm să mai și trăim în această perioadă.

Baricadarea în casă timp de cinci zile și nopțile albe nu sunt metodele cele mai eficiente de învățare. Oricât de mult timp am vrea să alocăm studiului, creierul nostru nu va putea să facă față non-stop. Astfel, realizăm că nu ne putem concentra sau mai rău ne vine efectiv să ne urcăm pe pereți fără să știm de ce?!

Ei bine, pentru a vă veni în ajutor, vreau să vă prezint câteva tipsuri pentru a putea învăța eficient, testate bineînțeles de-a lungul timpului.

1.Gură de aer proaspăt

Așa cum am mai spus, nu putem fizic să învățăm non-stop. De aceea, uneori este bine să ne deconectăm o oră de la tot și să ne relaxăm puțin. Fie că alegeți să ieșiți afară să vă bucurați de fulgii de nea, fie că gătiți ceva sau ieșiti în oraș cu prietenii. Veți vedea că vă veți putea concentra mult mai bine după.

Care sunt cele mai bune tipsuri pentru a putea învăța eficient în sesiune

Așa că, nu vă mai gândiți că pierdeți timpul, pentru că astfel vă încărcați bateriile și veți învăța mult mai eficient după. 🙂

2. Automotivarea

În cazul meu automotivarea dă cele mai multe roade. Cum funcționează? Ei bine, știți sigur că atunci când încercăm să învățăm, mintea ne fuge în toate locurile posibile. Ne trezim instantaneu cu gânduri mărețe și idei faine la care nici nu visam înainte… În momentele de genul puneți-vă gândurile pe foaie pentru a nu le uita după sesiune.

Totodată, motivați-vă prin planificarea unor lucruri pe care vi le doriți după sesiune. Mhmm.. o călătorie, un produs după care tânjiți de ceva timp… Orice!

Apoi, treceți din nou la treabă!

3. Nesomnul – o mare greșeală

Nopțile albe nu sunt deloc eficiente, iar prea multă cafea de asemenea, deoarece nu își va mai face efectul.  Încercați să dormiți măcar 5-6 ore pe noapte sau dacă sunteți genul de persoană nocturnă, nu săriți totuși peste orele minime de somn.

Care sunt cele mai bune tipsuri pentru a putea învăța eficient în sesiune4. Pauzele mici și dese…

…cheia marilor succese! Ei bine, normal nu trebuie să abuzăm de pauze. Însă,  după o oră de studiu prind bine 15 minute de pauză.

Care sunt cele mai bune tipsuri pentru a putea învăța eficient în sesiuneTimp numai bun pentru un ceai și câteva minute din serialul preferat. 🙂

5. Întâlnirile de grup

Dacă sunteți genul de persoană care detestă singurătatea, și se plictisește foarte ușor de învățat, atunci vă puteți chema prietenii pentru a învăța împreună. Este o metodă prin care unii chiar asimilează mai ușor informațiile.

Care sunt cele mai bune tipsuri pentru a putea învăța eficient în sesiune

Voi ce tipsuri pentru a putea învăța eficient mai cunoașteți?

sursa foto: morisca.ro, pinterest.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.