Joe Cocker s-a stins din viaţă la vârsta de 70 de ani, astăzi, 22 decembrie 2014, din cauza unor complicaţii generate de cancerul pulmonar. Apropiaţii săi susţin că acesta a ţinut mult timp boala ascunsă.

Artistul a concertat de patru ori în România, ultimul show pe plaiurile româneşti fiind la Sala Palatului, în august 2013.  Printre ultimele sale apariţii se numără şi concertul de pe Madison Square Garden de pe 17 septembrie 2014. Atunci muzicianul Billy Joel a declarat că Joe Cocker nu „era în apele sale” şi a cerut ca numele său să fie introdus în Rock and Roll Hall of Fame.

Joe s-a născut pe 20 mai 1944 şi şi-a câştigat popularitatea în anii ’60, datorită timbrului său aspru. El a debutat cu o serie de cover-uri după piese celebre ale celor de la The Beatles. În 1968, a ajuns pe primul loc în UK, cu un cover al melodiei „With a little help from my Friends”, iar în 1983 a câştigat un Grammy pentru duetul cu Jennifer Warnes – „Up where we belong”.

joe-cocker-610767l

Artistul a înregistrat de-a lungul carierei sale 22 de albume, iar printre cele mai celebre melodii ale sale s-au numărat „You can leave your hat on”, „Unchain my heart”, „N’oubliez jamais” şi „ You are so beautiful”.

În memoria mea va rămâne mereu datorită cântecului „Ain’t no sunshine”. Însă soarele va răsări în continuare şi după moartea lui, căci Joe va trăi prin muzica pe care ne-a lăsat-o.