joburi pentru tineri și studenți

Știi momentul acela când ai nevoie de bani? Sau de mai mulți bani? Când ești un simplu tânăr, nevoia de a avea bani este copleșitoare, dar cu toții știm că nu putem obține bani dacă nu muncim. Nici părinții nu ne pot susține financiar la nesfârșit, așa că în perioada liceului sau studenției este important să învățăm cum să muncim și cum să ne câștigăm proprii bani. Și aici intervine problema jobului: ce fel de job pot practica când nu am toată ziua la dispoziție? Din această întrebare s-a născut noțiunea de joburi pentru tineri și studenți; joburi part-time care sunt făcute pentru a-ți asigura niște bani.

Deci ce joburi pot avea? Acum vin și opțiunile; niște joburi pentru tineri și studenți care nu necesită un contract și nici calificare profesională, au un program de lucru flexibil și sunt bazate mai mult pe încredere, căci se practică într-un cadru restrâns (familie, vecini, cunoștințe, prieteni).
  • Babysitter

Chiar dacă nu ne-am dat seama, fiecare dintre noi a fost babysitter măcar o dată în viață. Fie că te-a rugat mama să ai grijă de fratele sau sora ta, fie că trebuia să te joci cu verișorul plictisitor în timp ce mătușa ta gătea în bucătărie – ai fost bonă în acele momente. Asta poți face și acum, să ai grijă de un copil când părinții lui nu sunt acasă. Babysitting-ul nu este chiar cel mai ușor job, însă pentru câteva ore de jucat, supravegheat copilul poți primi o sumă frumușică de bani. Prețul se negociază cu angajatorul, firește.

joburi pentru tineri și studenți

  • Lucrător – spălător de mașini

Ai nevoie de apă, detergent auto și de un burete. Cu siguranță aveți un membru în familie și un vecin care își dorește să-și curețe mașina. Poate nu au timp sau chef să-și ducă automobilul la spălătorie, poate nu vor să cheltuie mulți bani pentru servicii auto. Aici intervii tu. Ei nu trebuie să se mai deplaseze și nici să dea „o căruță” de bani. Iar tu vei fi plătit pentru munca ta. Ba mai mult decât atât, te pot recomanda mai departe altor prieteni, rude, vecini. Poți strânge ceva bani de pe urma acestui job, mai ales vara. Iarna te poți oferi să cureți mașina de zăpadă contra cost.

joburi pentru tineri și studenți

  • Ajutor la cumpărături

O altă activitate pentru tineri și studenți care se întrețin singuri ar fi să ajute la cumpărături. Există persoane cu handicap locomotor ce nu au posibilitatea să ajungă până la cel mai apropiat magazin, bătrâni care nu mai au putere să care atâtea lucruri, oameni mult prea ocupați și obosiți pentru a-și aminti că au de făcut cumpărături. Tu chiar îi poți ajuta. Le cumperi lucrurile de care au nevoie, iar ei te recompensează cu bani. O să spui că e urât din partea ta să accepți banii unor bătrâni, dar gândește-te că le faci un serviciu. Vor fi bucuroși să te răsplătească pentru binele făcut.

joburi pentru tineri și studenți

  • Ajutor la curățenie

Un fel de menajeră, dar cu program de lucru lejer. Trebuie să faci curățenie într-o casă sau apartament de bloc, să dai cu aspiratorul, să speli vase. În Statele Unite astfel de joburi pentru tineri și studenți sunt foarte populare, așa că ne putem inspira de la americani. Întreabă-ți vecinii dacă au nevoie de ajutor la curățenie, apoi negociază-ți „salariul”.

joburi pentru tineri și studenți

  • Îngrijitor animale

Dacă un vecin este plecat de acasă și te roagă să-i îngrijești animalul până se întoarce, nu ezita să spui „Bine”. În mod general, acest job implică hrănirea animalului de companie de câteva ori pe zi. Adică de 2-3 ori/zi trebuie să treci pe la casa vecinului și să pui grăunțe în castronul de mâncare și, eventual, să îi dai să bea puțină apă. Mi se pare o activitate chiar ușoară și comodă, plus că ești plătit.

joburi pentru tineri și studenți

Acestea sunt joburile pentru tineri la care m-am gândit eu. Clar mai sunt și altele, însă cele pe care le-am prezentat mi s-au părut simplu de practicat și chiar simpatice. O modalitate prin care faci și tu un bănuț cinstit.

Surse foto: thebalance.com, moneycrashers.com, shutterstock.com, blog.etece.es, ucas.com.

Articolul precedentiHamlet, #teatru dincolo de cuvinte
Articolul următorProgram spectacole în luna februarie | Teatrul Arte dell`Anima
Sunt o simplă liceană care plutește în aerul poluat al Bucureștiului. Timpul liber mi-l petrec în cafenele, mall-uri, în fața laptop-ului, urmărind un film interesant sau citind. Îmi place să scriu, abordez orice temă care îmi stârnește curiozitatea. Nu am găsit nimic până acum care să mă definească mai bine decât plăcerea de a scrie. Astfel, îmi permit să visez la un viitor în lumea jurnalismului, lucrând în redacția unei reviste internaționale. Am venit în familia IQool pentru că vreau să cunosc oameni noi, să îmi îmbunătățesc stilul de a scrie și să mă familiarizez cu munca departamentului de redacție. Altceva, sunt o persoană amuzantă, ador ironia, îmi fac destul de ușor prieteni și dau sfaturi bune, zic eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here