love_me_if_you_dare1

 

Filmul în regia lui Yann Samuell apare în 2003 ca un răspuns la inepuizabila poveste de dragoste primordială. Producţia cinematografică îi aduce în scenă pe  Guillaume Canet şi Marion Cotillard, care reuşesc cu succes a transpune o istorie despre dualitatea sufletului, despre orgoliu şi îndepărtare, despre dragostea de la început şi cea de pe urmă. „Jeux d’enfants” urmăreşte diacronic întruparea jocului în iubire, devenind o metaforă a existenţei umane.

Se povesteşte despre provocare, moarte, acceptare şi fericire. Iubirea apare ca o condiţie esenţială a vieţii. Personajele se regăsesc unul în celălalt, iar imaginile lor proiectează ca o oglindă. Filmul înfăţişează mai degrabă copilăria veşnică, dragostea mai presus de viaţă şi moarte, jocul etern. Deşi cursul timpului schimbă caracterele personajelor, se induce subtil ideea statorniciei, a întoarcerii la începuturi. Chipurile copilăriei rămân imprimate chiar dacă decorul se schimbă.

Jocul actoricesc este încărcat de tensiune şi eleganţă, cadrele sunt alese cu atenţie, lăsând să se vadă detaliul fin şi sugestia. Aerul parizian încununează atmosfera inocentă, oferind o constantă impresie de mister şi nefiresc. Pentru destinul personajelor se alege un final deschis, în care se poate crede sau nu. Viziunea personală se cere ca deznodământ, putându-se astfel spune că fiecare interpretare aduce cu sine un final diferit. „Jeux d’enfants” spune povestea a două destine, urmărind frumos valenţele sentimentale pe care dragostea le capătă în interiorul aceleiaşi inimi.

Redactor: Stanciu Flavia

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here