De data aceasta jazz.
Invitația este cea pe care o fac doi mari iubitori de muzică braziliană, care au concretizat această pasiune într-un material unic pentru România (cd-ul “TEMPO DE AMOR”- Softrecords); doi iubitori de muzică romanescă mai veche, împodobită cu sonorități noi, adusă pe scenă în concerte care încearcă sa reînvie farmecul vremurilor de altadată, prin cântecele nemuritoare ale Mariei Tanase, Mariei Lătărețu sau Ioanei Radu și ale altor voci care au încântat generații întregi.
Ambele proiecte au o nota comună: melodia încărcată de romantism și textul “poezie”, așa încât un proiect jazz nu se putea să se îndepărteze de aceste două elemente care îi ghidează pe cei doi în alegerile muzicale făcute până acum.
De data aceasta jazz …dar aceeași atmosferă caldă și rafinată, încarcată de lirism, încercând să rămână cât mai aproape de farmecul nemuritor al abordării tradiționale.Piese standard minunate cântate cândva de Ella Fitzerald, Billie Holiday, Julie London, Sarah Vaughan…țesute de o voce și o chitară, în povești pentru inimi romantice.

Afis 22 aprilie, ARTEA

Gabriela Costa cântă și creează bijuterii unicat.
“Sunt îndrăgostită de armoniile și ritmurile muzicii braziliene, așezate frumos, calculate parcă, predictibile și totusi mereu surprinzătoare, în care mă regăsesc ca și cum le-aș ști dintr-o altă viață…Dar cant cu mare drag si muzica noastră romanească veche și îmi place să mă cufund în romantismul sau voioșia ei și uneori în jalea ei sfâșietoare …În jazz e ca în viață – poți să fii oricând surprins ți provocat să improvizezi…Ar fi bine să te descurci ! Iar când nu sunt pe scenă sunt foarte fericită la masa mea de lucru, atunci când imaginația zboară și mâinile nasc podoabe care vorbesc despre frumusețe.Asa cum o înțeleg eu.”

www.facebook.com/gabrielacostamusic
www.facebook.com/man.alex.188
www.alexman.ro

Absolvent al Facultății de Jazz “Richard Oschanitzky” din Timișoara și deținător al unui master la Universitatea Națională de Muzică București, Alex Man este un foarte apreciat chitarist de jazz. Expresiv și versatil – trecând cu usurință de la un gen muzical la altul, cu relaxarea celui care stăpânește extrem de bine instrumentul – este recunoscut și ca un rafinat acompaniator, atent în permanență la estetica muzicală, doritor de a pune în valoare personalitatea celui alături de care cântă.
Colaborează, de-a lungul timpului, cu big band-uri din țară și străinătate, și cu muzicieni precum István Gyárfás, Rick Condit, Maria Răducanu, Sorin Romanescu, Edi Neumann, Luiza Zan.
În prezent este cadru didactic asociat la secția Jazz a Universității Naționale de Muzică din București. De asemenea, este implicat în proiectele “Refrene de altadat’”(muzica romanească veche) si “Jazz in a classic style”alaturi de Gabriela Costa.
Rezervari: 0773 303 113

Event Facebook: https://www.facebook.com/events/776425125822061/

Sursa foto: www.aurelvirlan.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here