JAZZ NEWYORKEZ ÎN CONCERT EXCLUSIV LA ARCUB

0
35
JAZZ NEWYORKEZ

Trei jazzmani newyorkezi pe val vin în noiembrie la București pentru un concert de groove, ritmuri emoționale și improvizație. În exclusivitate pentru România, ARCUB îi aduce joi, 16 noiembrie, de la ora 19:30, pe Don Braden, Joris Teepe și Gene Jackson în al patrulea concert al stagiunii de jazz Artist in Residence, curatoriată de Mircea Tiberian.

Sub numele Trio of Liberty, cei trei veterani ai jazzului prezintă la ARCUB ultimul lor album, Conversations, cotat cu patru stele în Down Beat Magazine. O celebrare a celor 25 de ani de colaborare între Don Braden și Joris Teepe, Conversations ilustrează perfect modul interactiv în care cei doi muzicieni creează, explorează și fac schimb de idei melodice, armonice și ritmice.

„Teepe și Braden au o înțelegere profundă a tradiției, se simte în felul în care cântă împreună, în felul în care își aleg repertoriul și în modalitatea lor tehnică de interpretare… cu acest album reușesc să dea un nou sens ideii de <<a face spectacol>>” scria revista All About Jazz în mai 2017.

Cu bateristul Gene Jackson, cei doi artiști au o puternică compatibilitate muzicală și o istorie comună, care se reflectă în participarea acestuia la ultimul album, cu aranjamente precum cel al melodiei lui Elvin Jones „Three Card Molly”. Atunci când sunt în format trio, Don Braden și Joris Teepe concertează alături de Gene Jackson sub numele Trio of Liberty.

Don Braden / Joris Teepe / Gene Jackson – TRIO OF LIBERTY

Don Braden (SUA) – saxofon tenor și flaut | Joris Teepe (NL, SUA) – contrabas | Gene Jackson (SUA) – tobe

Numit de revista All About Jazz „hipster de Harvard”, Don Braden începe să cânte la saxofon la vârsta de 13 ani. Apreciat pentru stilul său care împinge granițele hard bop-ului în timp ce rămâne ancorat în tradiție, Don Braden a cântat, în cei 30 de ani de carieră, cu Harper Brothers, Wynton Marsalis, Roy Haynes, Tony Williams, Tom Harrell și Mingus Big Band.

Basistul olandez Joris Teepe ajunge în New York în anul 1992, unde ia lecții de la Ron Carter și începe să cânte cu Don Braden, Benny Golson, Sonny Fortune. Cu zece albume lansate ca lider, Teepe este în prezent compozitor, producător și directorul secțiunii Studii de jazz la Hanze University și profesor de contrabas la Queens College, NY.

Influențat de Roy Haynes, Philly Joe Jones sau Billy Higgins, bateristul Gene Jackson a dezvoltat un stil versatil de a cânta, care diferă în funcție de genul de muzică pe care îl abordează, fie că sunt ritmurile afro, latino sau de jazz. Născut în 1961, în West Philadelphia, Jackson a studiat la Berklee College of Music și cântă cu Herbie Hancock, Terence Blanchard, Elvis Costello, Craig Harris, Dave Holland.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ și http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Prețuri: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/126668951326923/

 ARTIST IN RESIDENCE

Inaugurat în 2016, Jazz @ ARCUB – Artist in Residence invită muzicienii de jazz din România să curatorieze un sezon de concerte cu o temă propusă de ei înșiși. Modelat după programe similare din San Francisco, New York și Amsterdam, Artist in Residence prezintă în premieră publicului bucureștean proiecte originale ce ilustrează tema stagiunii. Programul se remarcă printr-o selecție spectaculoasă de muzicieni români și internaționali. Curatorul artist al celei de-a doua stagiuni Artist in Residence este pianistul și compozitorul Mircea Tiberian, iar tema propusă este Jazz – un limbaj muzical al viitorului”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.