Jazz in the Park revine la Cluj-Napoca în septembrie

0
64
Afiş Jazz in the Park în Cluj-Napoca, 28-30 septembrie

Festivalul Jazz in the Park îndrăgit de toţi clujenii revine şi în anul 2020, după ce s-a anunţat că este anulat. De această dată evenimentul va avea loc în perioada 28-30 septembrie.

Organizatorii festivalului au anunţat ieri, 18 august, pe pagina de Facebook, că în acest an va fi un Tiny Version, din cauza pandemiei.

Intenţia directorului Alin Vaida

Încă nu au apărut detalii despre eveniment, dar directorul acestuia, Alin Vaida, a spus câteva cuvinte despre intenţia pe care o are cu ediţia din acest an. El susţine că doreşte să aducă puţină normalitate printre clujeni prin menţinerea zilelor de jazz în parcul Clujului.

„Am ajuns la concluzia că trebuie să facem. Nu e încăpățânare, nu e vreo ambiție prostească. Însă e de datoria artei ca în perioadele grele să iasă la lucru. Fiindcă după 6 luni de pandemie, nu mai e doar despre prevenție. Este și un factor psihologic la mijloc. Este despre a arăta că ne putem adapta și mai mult este despre a reda o brumă de normalitate în comunitate.”

O perioadă îndelungată de timp s-a gândit la o soluţie, iar acum, cu toate că festivalul va avea cea mai scurtă ediţie de până acum, va continua să-şi bucure admiratorii.

„După ce ne-am convins că trebuie să facem ceva, am petrecut mult timp încercând să găsim o combinație între un eveniment super safe și un eveniment care să pară liber, natural, relaxat, exact ca Jazz in the Park. Ne-am dorit un eveniment la care publicul să se simtă în siguranță, dar în același timp să simtă că „așa am vrut să facem” mai degrabă decât „așa s-a putut doar”. Și după multe luni, am ajuns la o formă de care suntem încântați. Avem un parc, avem statul pe iarbă, avem un line-up eclectic, avem mai multe activități, avem un concept pe care punem cu mândrie numele Jazz in the Park”, a scris directorul pe Facebook.

Sursă foto – Facebook Jazz in the Park