Jazz in the Park 2021 va avea loc în primul weekend din toamnă

0
67
Jazz in the Park

Jazz in the Park va avea loc în primul weekend din toamna acestui an, între 2-5 septembrie.

Câștigător al titlului de Best Small Festival la European Festival Awards în 2019, organizatorii festivalului Jazz in the Park contribuie la repornirea motoarelor sectorului cultural prin îmbinarea muzicii live cu o diversitate de activități culturale adaptate contextului îngreunat de pandemie.

Deși inițial se dorea crearea a două evenimente separate având la bază concepte diferite, Jazz în Tot Orașul și Jazz în Parcul Etnografic, organizatorii au decis în cele din urmă să le unifice într-unul singur.

Așadar, odată cu începutul toamnei, ne vom putea bucura de mult așteptatele concerte jazz în mai multe locuri din Cluj-Napoca, printre care Iulius Parc, Parcul Etnografic, Muzeul de Artă și Parcul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Alin Vaida, directorul Jazz in the Park, transmite:

Întotdeauna ne-am dorit să oferim o experienţă cât se poate de bună atât artiştilor participanţi la festival, cât şi publicului nostru. După lungi dezbateri, am luat decizia de a ne concentra atenţia asupra unui singur mare proiect, la începutul lunii septembrie, întrucât contextul actual ne arată că sunt şanse mult mai bune să facem un eveniment de calitate în a doua parte a verii. Partenerii noştri sunt încântaţi de decizie, artiştii disponibili la începutul lunii septembrie sunt mult mai mulţi şi, nu în ultimul rând, sperăm într-o claritate mult mai mare cu privire la regulamentul de evenimente în aer liber pentru luna septembrie. Suntem foarte determinaţi să facem un eveniment memorabil, dar şi util pentru comunitatea noastră, şi suntem mult mai confortabili cu această nouă structură. Nu vom mai da înapoi de la acest plan şi vă invit să ne urmăriţi comunicarea, fiindcă de aici încolo sperăm să vă dăm cât mai multe veşti bune şi concrete.

 

Organizarea unor astfel de evenimente dă reale speranțe întregului sector cultural, una dintre cele mai afectate industrii din ultimul an și jumătate.

Jazz in the Park este un festival de jazz contemporan care, din 2013, are loc în Parcul Central din Cluj-Napoca. De la o ediție la alta, evenimentul a devenit unul dintre cele mai reprezentative festivaluri de jaz din Europa, în 2018 devenind membru al European Jazz Network. De-a lungul edițiilor, pe scenele festivalului au urcat artiști de renume precum: Judith Hill, Bill Laurence, Marcus Miller sau Richard Bona.