luni, octombrie 18, 2021
Recrutare IQool
AcasăJaponia - o tara renascuta din propria cenusa
Array

Japonia – o tara renascuta din propria cenusa

Japonia a reușit de-a lungul timpului să renască din propria cenușă, iar nivelul de civilizație să atingă cote maxime. Iată câtea dintre obiceiurile japonezilor și beneficiile aduse de civilizația și disciplina fără cusur:

Elevii și profesorii japonezi au program de curățenie obligatoriu în școli și licee. Ei participă împreună zilnic timp de aproximativ 15 minute la un program de curățenie generală în instituțiile de învățământ frecventate. Datorită acestui fapt noua generație își creează un obicei față de păstrarea, respectarea ordinii și curațeniei, lucruri care cu timpul devin absolut necesare în activitatea lor de zi cu zi.


Japonezii care dețin animale de casă (câini, pisici) au întodeauna asupra lor pungi igienice speciale pentru adunarea reziduuriilor eliminate de acestea pe străzi, parcuri, în aer liber, etc. Mulțumită spiritului de responsabilitate crescut, curățenia în Japonia a ajuns la un înalt grad în codul de comportament japonez.

Cei care se ocupă cu salubritatea în Japonia sunt numiți „inginerii sănătății” și un venit lunar echivalent cu c.ca 19500-33000 RON. Pentru această muncă participă la serioase examene date în scris și oral.

Japonia este supusă anual nenumăratelor dezastrelor naturale tzunami, uragane, sute de cutremure, care îi afectează considerabil resursele. Cu toate acestea, a ajuns  a 2-a putere economică în lume, acest fapt datorându-se muncii asidue și disciplinei.Hiroshima a fost reconstruită industrial și economic complet în 10 ani de la bombardamentul nuclear din 6 august 1945.

 

În Japonia este interzisă folosirea telefoanelor mobile în trenuri, restarante sau în orice încăpere acoperită. Prin aceasta se respectă dreptul la intimitate și liniște a celor din jur.

Japonezii învață încă din clasele 1-6 despre etică și relațiile interumane.

Familiile japoneze nu angajează femei de serviciu pentru curățenie în casă sau bone pentru a avea grijă de copii. În Japonia familia este răspunzătoare pentru educația copiilor și treburile gospodărești și toți membrii familiei sunt implicați în tot ceea ce ține de familie.

Scopul educației japoneze este de a dezvolta personalitatea individuală și gândirea copiilor, prin conștientizarea faptelor, datelor de bază ale vieții, legătura principială dintre ele și nu memorarea și redarea automată a celor învățate. Se pune accent pe interacțiune și pe practică, de aceea examenele ocupă un rol secundar și vin abia mai târziu în sistemul de învățământ.
Japonezii și-au creat un obicei sănătos și variat de a mânca. În plus aceștia mânânca doar cantitatea necesară, pentru a nu risipi mâncarea, arătând respect față de hrană, resursa vieții umane.

Întârzierea anuală în medie a unui tren japonez este de 7 secunde. Japonezii au un mare respect față de timpul celorlalți, fapt pentru care sunt foarte preciși și punctuali.

Copiii japonezi sunt atenți deja de la vârste fragede asupra sănătății și igienei dentare, de aceea se spală pe dinți după fiecare masă. Pauza mesei de prânz a școlarilor/ studenților este de  30 de minute pentru a se asigura o mai bună și corectă digestie a alimentelor.

Redactor: Alexandra Mihai

Ionut Mireahttp://www.iqool.ro
Imi doresc sa contribui la dezvoltarea tinerilor si la ridicarea nivelului de cultura informand liber si neconditionat, impreuna cu generatiile nascute in capitalism ,dar mai ales sa incercam sa salvam presa, sa fie adevarata voce a oamenilor!
RELATED ARTICLES

Most Popular