István Téglás joacă un tânăr sculptor fără noroc în Comedie Neagră după Petter Shaffer

Cum te ajută întunericul în carieră și în dragoste, aflăm de la actorul István Téglás prin rolul său din  spectacolul “Comedie neagră” după Peter Shaffer, care are loc sâmbătă, 13 iulie, la Godot Café Teatru, str. Blănari nr 14.

Comedie Neagra-13 iulie

Actorul István Téglás îl joacă pe Brindsley Miller, un tânăr sculptor falit, dornic de afirmare a artei sale în fața unui domn cu mare potențial financiar din Londra. De asemenea dorește să îl impresioneze pe tatăl logodnicei sale, Carol Melkett (Alina Popescu), care îi este complice în mutarea obiectelor de mobilier valoroase ale vecinului lor Harold Gorrringe (Mihai Smarandache), în absența sa. Planul lui Brindsley ar fi funcționat de minune dacă un s-ar fi confruntat cu o lungă pană de curent, care a introdus confuzia și panica în fiecare acțiune a personajului.

Despre rolul său din spectacolul „Comedie Neagră”, actorul István Téglás a mărturisit într-un interviu recent că îi place să intre în transă ori de câte ori îl joacă, neprogramându-și nimic din ceea ce face personajul pe scenă.

István Téglás despre textul piesei Comedie Neagră: “Eu când citesc un text, mai ales dacă e un text foarte bine scris cum şi Comedia neagră, simt imediat cum ar trebui să sune. Acest lucru mi se întâmplă doar când citesc un text bun, fiindcă ştiu care sunt cerinţele de a face un text de genul acesta. Nu mă refer la cerinţele sistemului de a face un spectacol,  dar ştiu că fiind scris într-un anumit mod, textul acela trebuie să sune într-un fel.”

Spectacolul de teatru “Comedie neagră” după Peter Shaffer este regizat de  Cosmin Alexandru Purice.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: István Téglás, Mihai Smarandache, Marius Chivu, Alina Popescu, Ana Maria Lazăr, Andreea Samson şi Mădălin Mandin.

Spectacolul “Comedie neagră” are loc sâmbătă, 13 iulie, la Godot Café Teatru, str. Blănari nr 14.

Durata spectacolului este de 1 oră și 45 de minute.

Accesul în sala de spectacol se face pe bază de bilet, cu o rezervare în prealabil.

Rezervările pot face la numerele de telefon 021 31 61 682 / 0736 414 244, zilnic între orele 12:00 și 19:00.

 

Text: Judy Florescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here