Întrebări și răspunsuri pe bune cu Ana-Maria Gheorghe

0
1696

Mi-am luat un moment de respiro înainte să încep să scriu. Here’s why. Get this: prima dată când am intrat pe blogul Anei-Maria Gheorghe mi-a dat cu eroare numele pe care l-a ales: „Modă, pe bune?”. În mintea mea deja mă întrebam „What does that mean?”. Moda nu are cum să nu fie pe bune, serios acum, uitați-vă la toate fetițele care au blog de modă. E ză thing right now. Cum să nu ai blog de modă? I mean, really?! Eu mereu rămân stupefiată când văd pozele bloggerițelor noastre de fashion. Cum „defilează” ele atât de mândre și mai ceva ca niște gazele. Cum e posibil ca moda să nu fie pe bune? Nu știu ce să zic, pe FACEBOOK pare foarte pe bune. Rămâne de văzut cât de „pe bune” mai sunt și fetele când le vedem face to face.

Anyhow, Ana-Maria m-a cucerit prin felul ei sarcastic (btw girl, really top drawer), rebel, non-conformist și mai ales sincer. Iar pentru mine, sinceritatea e una dintre cele mai importante calități pe care le poate avea o persoană. Nu oricine e dispus să fie el însuși, mai ales pe Internet. De ce ai face-o, când poți fi oricine? Am apreciat că nu am descoperit la ea acele „fițe” de liceu pe care le observ la multe dintre bloggerițele de prin zonă. Nu sunt eu în măsură să dau sfaturi, și până la urmă fiecare are dreptul să aleagă, însă mie, Ana-Maria Gheorghe mi-a arătat că moda poate fi și altfel. Nu așa cum o știm noi din reviste și mai nou pe rețelele sociale. Ci pe bune: adică așa cum ești tu. Fără să te dai peste cap să impresionezi sau să devii ceea ce nu ești. Află mai multe despre ea în interviul de mai jos.

1. De ce trebuie să fie moda pe bune?

Pentru că dacă vrei ca moda să nu fie pe bune, injectezi niște botox în ea, tragi o haină de nurcă și ai rezolvat-o.

2. Cum ți-a venit ideea pentru blogul „Modă, pe bune?” ?

E cea mai simplă poveste. Eram cu o prietenă la bere, la ea acasă și făceam mișto de bloggerițele de fashion. Eu nu mă vedeam vreodată în pielea unei bloggerițe, în general. Și-am stors ideea asta până am făcut un fresh de idei. Concluzia: îmi fac un blog unde fac inversul bloggerițelor de fashion și beauty și unde barierele perfecțiunii se sparg ca ouăle pentru omletă.

ana maria 2

3. Cum se vede moda de pe blogul „Modă, pe bune?” ?

Raw se vede. Ca la ea acasă. Se vede un dres rupt, un ruj prelins, un rimel scurs, un tatuaj colorat, un SH și o transparență nebună. Moda de aici e moda dincolo de Photoshop, chirurgie estetică și Fashion Week. E moda de la tine din dulap.

4. Care sunt lucrurile care definesc blogul tău?

Am avut de curând un proiect, Ciorbă de bloggeri s-a numit, unde am ales câțiva bloggeri pe care-i urmăresc să scrie ca mine. Greu a fost pentru unii. M-au studiat, m-au citit. Dacă aș fi să vorbesc despre blog ca despre o persoană, imaginează-ți gagica aia sarcastică și zeflemistă din liceu, care își face propriile reguli. Trei cuvinte: sinceritate, tatuaje și sarcasm.

12547446_844766112299938_981545462_n(1)

5. De ce crezi că țelul multor fete este să aibă un blog de modă?

Bloggurile de modă extrem de populare transmit o idee puțintel greșită gagicilor mici. Majoritatea sunt perfecte, au botox, au operații, au un fotograf profi care umblă după ele și le scoate ca din revistă. Fetele vor să arate exact ca ele, să se îmbrace exact ca ele pentru că e cool, pentru că vor să fie populare și pentru că vor să fie și ele vedete. Eu când eram copil mă uitam pe reviste și o vedeam pe Gwen Stefani și voiam să fiu exact ca ea.

6. Cum trebuie să se îmbrace o fată pentru a fi fashion?

Mi se pare o tâmpenie asta. Fashion e atât de vast pentru fiecare dintre noi. Atâta timp cât ai un stil al tău și nu ești un pom de Crăciun ambulant, iar hainele de pe tine-s curate și tu miroși bine, totul e fashion. Mai ales atitutidinea trebuie să fie fashion.

ana maria 4

7. Ce gafe crezi că fac fetele în ziua de azi când vine vorba despre modă?

Se îmbracă exact ca pe Tumblr, Lookbook și alte site-uri. Toată lumea e atât de ocupată să fie so Tumblr, încât uită să fie ei înșiși.

8. Care sunt persoanele pe care le apreciezi tu din lumea modei? 

Dacă e să vorbim de lumea modei din afară, o să zic Alexander McQueen și John Galliano. Îmi place foarte mult ce fac ăștia doi în haute couture. E fairytale pentru mine, mai ales că au o grămadă de influențe renascentiste, iar eu mor după Renaștere. Îmi plac designerii excentrici. Pe John Galliano l-am studiat 3 ani când am făcut Școala Populară de Artă, la secțiunea Design Vestimentar. A rămas la suflet. De aici, îmi place foarte mult ce face Gina Cas. E mai punk-rock.

9. Te poți îmbrăca fashion fără să dai o avere pe haine?

Sigur că da! Eu am o secțiune în care recomand haine din SH. Poți să ieși îmbrăcată de 30 de lei și să arăți ca și cum tocmai mergi la Fashion Week. Am găsit o dată un pulover vintage Chanel la SH.

ana maria 3

10. De ce trebuie să urmărim blogul „Modă, pe bune?” ?

Pentru că este singurul blog de fashion care nu e chiar un blog de fashion. Dacă vrei să citești despre tutoriale de machiaj special effects, despre sfaturi fără infuzie de superficial legate de modă, tatuaje, sex și viața de zi cu zi, bagă un ochi pe blog. Vrei mură în gură în materie de sensul larg al modei? Sfaturi despre tatuaje? Păr? Muzică? Vrei să râzi de zodia ta pamfletată? Bam. Modă, pe bune?

Sursă foto: arhivă personală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.