Din colecția: interviuri cu artiștii în perioada #stayhome

0
404
afis #stayhome interviu

Știu că vă plictisiți în perioada de #stayhome așa că m-am gândit să împărtășesc cu voi ceea ce am aflat despre un talentat artist din Timișoara. Am discutat cu Vlad Cotruș, muzician de profesie, mai exact chitarist. Scurt și la obiect. Dar cine este mai exact Vlad?

afis #stayhome
#stayhome

Tânărul artist este de loc din Târgu Mureș, dar locuiește în Timișoara din 2012, de când a început să studieze la Facultatea de muzică. În prezent, Vlad activează în câteva trupe destul de variate, după cum spune acesta. Proiectele cu compoziții proprii în care își desfășoară activitatea sunt Urma și Amalia Gaiță.

Ar mai fi de menționat Paperjam, care este un proiect de muzică improvizată, aceștia nu repetă, nu au piese, doar se întâlnesc și cântă. De asemenea, Vlad cântă și cover-uri alături de Trupa FM. Pe lângă cântat, am avut surpriza să descopăr că predă și lecții de chitară la Fabrica de Arte.

Haide să vedem cum decurge această perioadă de #stayhome pentru artist. Uite ce am aflat de la el:

1. Îmi poți descrie cum decurge o zi din viața ta în această perioadă de #stayhome?

De când cu toată nebunia asta, mi-am propus să fiu mai productiv și să îmi țin mintea ocupată și chiar dacă e o perioadă mai dificilă, să ies din ea mai câștigat. Îmi petrec aproape toată ziua cântând la chitară, mai învăț editare video, producție muzicală. De mult doream să fac mai multe video-uri cu mine cântând la chitară însă nu aveam prea mult timp. E, iată că acum nu mai aveam nici o scuză. E un exercițiu bun pentru mine, mă ține în priză să studiez chestii noi pe care sa le filmez apoi. Sincer în mare parte, doar asta fac… mai citesc, mai caut să descopăr muzică și artiști noi.

2. Ai vreun nou tabiet de când stai acasă?

Sincer, nu prea, maxim mă joc seara înainte de culcare puțin pe telefon, haha, ceva Star Wars related. Sunt fan Star Wars de mic. Se pune? 

3. E perioada de #stayhome prielnică pentru compus?

Pentru compus, pentru experimentat, pentru descoperit lucruri noi, desigur! Încep să strâng deja ceva idei, pe care le înregistrez cu telefonul rapid pe moment. Cine știe pe unde își vor găsi locul pe viitor.

4. Cu ce artist ți-ai dori să colaborezi în viitorul apropiat?

Mai degrabă cu o trupă, Blazzaj. Îmi place mult ce fac. Artiști sunt mulți pe listă, n-aș putea numi doar unul.

5. Ce așteptări să aibă fanii de la tine?

În iarnă ne-am apucat cu Urma să înregistrăm noul album intitulat inima!ism. Ce-i drept, ne-a încetinit pandemia asta, dar așteptăm cu nerăbdare să reluăm munca. Între timp am scos un single, Love create inspire, de pe următorul album. De asemenea, avem în lucru piese noi și cu Amalia Gaiță, care cel mai probabil se vor regăsi pe un viitor album.

 De când stăm în casă, am început împreună cu Amalia și colegii de trupă să facem câte un video scurt cântând piese proprii cât și ceva cover-uri. Fiecare se filmează și înregistrează separat, eu mă ocup apoi de partea audio, edit, mix etc, iar Amalia de montajul video. Am scos câteva piese așa și mai avem câteva „pe vino”.

6. Aveți concerte reprogramate în Timișoara după ce se încheie restricțiile? 

Ar fi mai multe, însă nu s-a mai discutat nimic concret legat de asta, deci nu aș putea să mă pronunț. Cert este că abia așteptăm să ne revedem cu toții!

7. Un mesaj pentru fanii IQool? 🙂 

Dacă tot stăm acasă, investiți în voi, profitați să faceți tot ce v-ați propus dar înainte nu vă permitea timpul, rămâneți pozitivi!

Așa a decurs interviul cu Vlad Cotruș. Și ca să îi răspund la întrebarea numărul 2: Cu siguranță este on list!!! Cine nu este fan Star Wars? 😀

Până la următoarea surpriză #stayhome, #staysafe, urmărește IQool și ascultă-l pe Vlad!  See ya!
Un click aici:

Foto: Amalia Gaiță