Din colecția: interviuri cu artiștii #stayhome: Octavian Horváth

0
129
afis Octavian Horváth interviu

În interviul trecut l-am cunoscut pe Vlad Cotruș, chitaristul trupei Urma, Paperjam, Amalia Gaiță plus alte proiecte în care este implicat acesta. Rămânem tot la Timișoara, dar de data aceasta am discutat cu Octavian Horváth. Bănuiesc că toată lumea a auzit de trupa Implant pentru Refuz, da?

afis Octavian Horváth
Octavian Horváth

În prezent, e co-fondatorul agenției de creație Electronic Resistance și solist al trupelor Implant pentru Refuz și Blazzaj.

🙂 Uite ce ne-a povestit Octavian:

1. Îmi poți descrie cum decurge o zi din viața ta în această perioadă de #stayhome?

Caut să mă trezesc cât mai devreme și să nu mă culc prea târziu, deoarece am mult de lucru de acasă, stau cât mai departe de știri (am doar câteva site-uri de unde mă informez, max. 30 min pe zi), ascult multă muzică (de toate genurile), gătesc, mă uit la filme și seriale, fac exerciții fizice, meditez, citesc și uneori zăngănesc la ghitară.

2. Ai vreun nou tabiet de când stai acasă?

Fac zilnic smoothie-uri diferite și foarte bune.

3. E perioada #stayhome prielnică pentru compus?

Pentru mine nu e o perioadă prielnică pentru compus, chiar mi-am și propus să nu scriu nimic perioada asta, dar scormonesc prin hard disc-uri după albume electro mai vechi făcute de mine aka 150 Stoka. Albume care cu această ocazie vor vedea lumina publicării digitale.

În timp ce citești…poți să dai un play:


4. Cum a fost colaborarea cu ceilalți artiști? Adrian Despot, Bean, Dan Byron..

Toate colaborările de pe albumul SubRadar au fost frumoase și diferite în același timp, fiecare din acești artiști având un farmec aparte care a făcut albumul SubRadar să fie unul deosebit, cap-coadă și pe repeat. Păcat că ne-am oprit în plină lansare a acestui album, așteptăm să vedem ce se mai întâmplă.

5. În decembrie 2019 ați lansat albumul SubRadar. De unde a venit inspirația?

Nu pot spune că inspirația vine, ea trebuie căutată și mai ales muncită. Vreau să spun că munca la un album plin de colaborări este mai mult decât dublă, dar rezultatul este atât de satisfăcător încât uiți totul după lansare. Una din ideile importante de pe albumul SubRadar este libertatea, libertate pe care mi-o imaginam când eram mic ca pe un zbor cu un avion utilitar pe sub radarele regimului.

6. Legat de concerte … după ce se va încheia această pandemie, aveți în vedere și Timișoara?

Sfârșitul acestei perioade de restricții va fi începutul unei alte periode de restricții, mai ales pentru activitatea noastră, concertele strâng la un loc foarte mulți oameni, așa că așteptăm să vedem care sunt noile măsuri și sper să fie foarte clare (mai ales din punct de vedere a duratei și a nr. de persoane). Oricum, știm că vom fi ultima industrie care își va intra în drepturi. Precum știam, și am aflat foarte clar acum, statul nu are nevoie de artiști independenți, decât atunci când artiștii independenți trebuie să plătească ceva la stat, invers nu e valabil.

7. Ce așteptări să aibă fanii în viitorul apropiat de la trupa Implant pentru Refuz?

În prezent, lucrăm la imprimarea unui vinil dublu cu albumul SubRadar, nu avem încă o dată clară de lansare, dar când pornim multiplicarea materialului, vom începe și un presale.

8. Un mesaj pentru urmăritorii IQool?

Fiți încrezători și pozitivi pentru că urmează o perioadă în care trebuie să ne ajutăm unii pe alții mai mult decât credem și ascultați multă muzică.

Nu uita, #stayhome, #staysafe, evident ascultă Implant pentru Refuz și Blazzaj…și poate o să îți cauți pereche pe o altă planetă secretă :D.
Foto:pressalert.ro