Sector 7 nu mai are nevoie de prezentare. Mă-ta are cratimă, Moartea în coajă, Cărți și multe altele și-au pus amprenta pe publicul amator de umor deștept.  Cine sunt ei și de ce au ales acest drum vom afla în interviul acordat revistei IQool.

1.  De ce Sector 7? Când a pornit acest drum şi care a fost scopul?

Sector 7 pentru că primele 6 sectoare din București sunt banale rău. Așa că am început să construim un al 7-lea sector, unul mai vesel și mai puțin poluat. De la început, scopul proiectului a fost acela de a crea un umor specific generației noastre, în mediul preferat al generației noastre – online-ul. Când ne-am apucat de treaba asta, prin 2006, era secetă de umor în internetul românesc. Nu făcea nimeni chestia asta în mod organizat, sau cu un scop anume. Noi am fost primii care au încercat să amelioreze situația.

Rahova

 2.   Ce înseamnă Sector 7 pentru voi?

Pentru fiecare dintre noi înseamna ocazia de a pune mai întai pe hârtie și într-un final pe cameră toate acele idei care încolțesc în mințile noastre boeme. Mai înseamnă și plăcerea de a da ceva înapoi mediumului care ne inspiră și care ne-a format – internetul.

 3.   Ne puteţi dezvălui „secrete din culise”? Planuri de viitor? (colaborări, proiecte, idei)…

Secretele le păstrăm pentru presa de scandal. Planuri de viitor, da, avem. Plănuim un sezon întreg de sketch-uri pentru vara asta, împreună cu o grămadă de oameni. Pe unii dintre ei îi știți deja din clipurile de până acum, iar pe alții îi veți cunoaște în curând. Mai avem în lucru un scurt metraj care va face senzație (zicem noi) pe net. Și totodata punem la cale evenimente live, dar nu putem promite o dată exactă, în acest moment.

Spiridusii Sughitului THUMB 1

4.   Cea mai amuzantă întâmplare de la filmări.

Vara trecută, la filmările pentru clipul piesei “Mă-ta are cratimă”, trebuia ca la final să dăm drumul unui banner mare de pe un bloc. Pe el scria chiar “Mă-ta are cratimă”. Chiar pe trotuarul de vizavi se afla cameramanul împreună cu regizorul și, în momentul când am desfăcut bannerul, ne-au auzit două doamne destul de în vârstă care s-au oprit și au zis “Cum adică?! Mă-ta n-are cratimă.” Există o dublă în care le poți auzi pe fundal. Dacă apucăm să le și filmăm, ar fi fost un final excelent pentru clip.

5.   Vă faceţi farse între voi?

Nu ne da idei. Deocamdată păstram farsele pentru ceilalți. Un exemplu de care suntem destul de mândri este aplicația pentru smartphone care resetează contorul pompelor de benzină. E o farsă pe care am făcut-o anul ăsta de 1 aprilie împreună cu realitatea.net.

410793_10150947051198629_1884185889_o

6.   Cu ce vă ocupaţi în viaţa de zi cu zi, când nu lucraţi pentru Sector 7?

Sector 7 este un colectiv destul de mare. Suntem regizori, scenariști, comedianți, designeri, programatori, actori. Și mulți fac ceea ce fac și în afara proiectului Sector 7. Diferenta este aceea că în cadrul proiectului li se permite să-și pună în aplicare toate acele idei exotice care le sunt respinse în viața de zi cu zi.

7.   Seminţe sau floricele?

Moartea în coajă versus caloria expandată? Preferăm alunele.

305392_10151295807328629_114266051_n

8.   Cum vă vin ideile pentru Sector 7?

Nu prea vin ele pe la noi. Mergem noi pe la ele. E ca la un party, nu-i ok să chemi oameni la tine. Mai bine mergi tu acolo unde e petrecerea, e mai productiv.

9.   Un mesaj pentru cititorii IQool.

242497_10151129487023629_466755676_o

Nu fiți leneși: în loc să dați 9 lei pe un PET de bere la parterul lui C14, mergeți până în Orhideea sau Crângași și luați la 5,5 lei. Pare o chestiune minoră, dar disciplina asta face diferența între a termina facultatea în patru ani sau în șase.

10.   Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie? (aşteptările voastre pentru această ţară)…

Multă bandă de internet pentru că în curând o să aveți nevoie.

 

Mulţumim frumos și multă baftă pe mai departe! 

http://www.sector-7.ro/

 

Redactor: Alexandra Mihai

Foto: arhivă personală

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here