Pasiune, pasiune, pasiune. Acesta este ingredientul pe care Sandra Clipea (22 de ani) îl folosește din plin pentru a realiza tot ceea ce își propune. Fiind o persoană foarte activă, Sandra a făcut lucruri impresionante până la vârsta ei. Unul dintre cele mai importante proiecte pe care le coordonează este We Love Târgoviște, concept care are drept scop promovarea orașului său natal.

Într-un interviu acordat revistei noastre, Sandra ne-a vorbit despre acest proiect, dar și despre alte lucruri care îi fac plăcere.

 

Cine este Sandra Clipea? Povestește-mi despre tine, pasiunile tale, visurile tale?1081501_621899371174129_1779552657_n

Sandra Clipea este o tipă foarte energică şi prietenoasă, cu pasiuni şi visuri infinite. Aproape în fiecare zi îmi descopăr o nouă pasiune care dă naştere unui nou vis. Mă autocaracterizez ca fiind Social Media Freak, Crazy Artist, Music Addict, Blogger, PR Lover şi Soccer Fan şi îmi place să mă bucur de tot ce e frumos în jurul meu – oameni, momente speciale, discuţii etc. Aşa cum spuneam, am foarte multe pasiuni, de la muzică până la blogging, de la fotbal până la filme şi niciodată nu mă satur să explorez lucruri noi. Am avut vise care s-au împlinit şi pe care le-am trăit cu pasiune şi vise care au rămas în copilărie şi de care mă bucur în amintiri. Dincolo de partea “de suflet” cu pasiuni şi nebunii ale vârstei, sunt licenţiată în Comunicare şi Relaţii Publice, mă pregătesc pentru un masterat în PR şi mă dedic proiectului meu de suflet, We Love Târgovişte.

Că tot ai adus vorba, vorbește-ne un pic despre proiectul We love Târgoviște.

(S-a luminat la faţă ) Mă bucur tare mult când oamenii mă întreabă despre We Love Târgovişte atât la interviurile de angajare, cât şi pe stradă, la evenimente etc. We Love Târgovişte este un proiect de suflet iniţiat din dorinţa de a contura o imagine a oraşului meu natal, Târgovişte, în mediul online. Mulţi ştiu doar că Târgovişte este fostă capitală, că acolo se află Turnul Chindiei şi câteva ruine şi probabil unii au auzit şi despre celebrul festival “Crizantema de Aur”, aşa că eu am vrut mai mult. Am vrut ca dincolo de istoria umbrită de Vlad Ţepeş să existe poveşti ale oamenilor, imagini reale şi încărcate la rândul lor cu poveşti, evenimente culturale care să depăşească graniţele locale. Mi-am dorit iniţial un simplu proiect online prin care să promovez oraşul din punct de vedere istoric, social şi cultural şi iată că după 6 luni de la lansare am ajuns o organizaţie care vrea să readucă brandul local pe harta turistică a României. Dacă doriţi să aflaţi mai multe, haideţi să ne împrietenim pe Facebook.

Ce planuri de viitor ai cu acest proiect?

Cred că la întrebarea anterioară am spus mai multe decât trebuia. Da, îmi place să vorbesc mult. (râde).

Dincolo de articolele săptămânale pe care le scriem pe blog şi de evenimentele la care participăm şi la care suntem parteneri, pregătim în această toamnă un festival local cu workshop-uri, oameni frumoşi şi multă muzică bună pentru că deşi este un oraş mic, târgoviştenii se pot bucura de numeroase evenimente culturale. Ne dorim ca prin We Love Târgovişte să nu se înţeleagă o gaşcă de oameni entuziaşti care vor să aibă trafic pe site, ci ne dorim ca prin We Love Târgovişte să se cunoască povestea pe care oraşul nostru o scrie în continuare şi valorile în care noi, târgoviştenii, credem.

Cât de important este să te afirmi și să câștigi experiență în zilele noastre? (pentru vârsta ta ai un CV destul de impresionant).

Îţi mulţumesc pentru apreciere! Aşa cum ai spus şi tu sunt foarte activă şi nu-mi place să fac acelaşi lucru în fiecare zi. În domeniul în care lucrez ai nevoie de experienţă, în primul rând, ca să te descoperi pe tine ca om. Spun asta deoarece în PR trebuie să experimentezi încontinuu, să cunoşti tot felul de oameni şi medii de lucru, să te laşi inspirat de diversitate. Nu ai cum să îţi dai seama dacă îţi place să faci PR sau să lucrezi în Social Media dacă tu ai făcut doar un internship de câteva luni într-o agenţie şi ai comunicat pentru corporaţii. Poate tu eşti bun să comunici pentru un festival internaţional sau pentru o trupă muzicală. Trebuie să ai curaj şi să ştii ce cauţi cu adevărat în această industrie. Acest lucru e valabil şi pentru alte domenii. Pentru asta este important să ai şi un brand personal bine conturat mai ales în mediul online. E clar că nu toţi putem fi bloggeri de succes precum Chinezu sau nu toţi putem organiza evenimente de specialitate precum Manafu dar e important să cunoşti oameni din industrie, să participi la evenimente din domeniul tău, să te informezi şi să socializezi. Oamenii din PR/digital sunt foarte deschişi şi datorită comunicării poţi învăţa foarte multe de la ei. Important e să îţi doreşti cu adevărat asta, să fii pasionat şi să recunoşti că eşti la început de drum şi ai nevoie de ajutor.

Spune-mi care a fost cel mai plăcut „loc de muncă” al tău și cel mai dezagreabil.

Nu aş putea să le clasific pentru că am avut noroc de joburi foarte mişto, cu oameni de la care am avut multe de învăţat. Cel mai plăcut “loc de muncă” este ceea ce fac pentru We Love Târgovişte, chiar dacă nu stau zilnic la birou 9 ore. Normal, e proiectul meu şi aici mă simt cel mai confortabil. Nu am avut ghinion să am un job pe care să-l consider “dezagreabil” şi sunt tare fericită. Am avut noroc numai de medii de lucru frumoase şi active care m-au ajutat să ma dezvolt şi să-mi doresc să realizez şi mai multe lucruri. Şi vârsta pentru mine niciodată n-a fost o problemă. Lucrez de la 16 ani şi întotdeauna mi-a plăcut să fac asta alături de oameni frumoşi, pasionaţi şi înţelegători.we-love-targoviste-300x221

Pe lângă pasiunea pentru Social media, ești și solista unei trupe. Care pasiune te satisface mai tare?

Nu chiar. Din pacate, colaborarea mea cu 2 Zece Band s-a încheiat în urmă cu aproape un an, dar mă bucur că m-ai întrebat asta. Am renunţat la muzică, la unul din visele copilăriei mele pentru un job în PR într-o cunoscută agenţie. Am considerat pasul ăsta ca o maturizare din punct de vedere profesional. E clar că din Social Media nu îţi poţi cumpăra o casă de vacanţă în Monte Carlo dar e un job din care înveţi multe şi care îţi oferă siguranţa zilei de mâine. Muzica nu e aşa. Cel puţin nu pentru mine. Muzica mă ajută să mă relaxez, mă inspiră, mă linişteşte şi cu ajutorul ei îmi pun gândurile în ordine pentru ziua următoare de lucru. Am hotărât să rămână doar o pasiune a unei provinciale rebele venite la studii în Capitală care-şi dorea să schimbe lumea. Cât despre satisfacţie, aceasta îţi este oferită de fiecare pasiune, trebuie doar să prinzi momentul protrivit.

Te vezi făcând un viitor din muzică?

Nu. Pentru că e un domeniu nesigur mai ales pentru trupele de cover-uri şi într-o trupă cunoscută sau într-un proiect solo nu mă văd implicată. După câţiva ani de stat “în faţă”, am ajuns la concluzia că pot fi împlinită şi în backstage, de exemplu, în calitate de PR al unei trupe cunoscute (de ce nu?!). Nu m-am gândit niciodată la un viitor în muzică, tocmai de aceea nu am făcut cursuri de specialitate. O să mă mai auziţi cântând însă, cu gaşca din “Acoustic Bloggers”, un alt proiect de suflet, şi pe la karaoke. Pasiunea nu mi-o poate îngrădi nimeni. Acum e vorba de priorităţi şi de stabilitate din punct de vedere profesional.

Există ceva ce ți-ai fi dorit să faci, dar nu ai avut ocazia?

Hmmm. M-ai pus pe gânduri. Da, sunt foarte multe lucruri. Primul care-mi trece prin minte este o discuţie cu idolul copilăriei mele, Jon Bon Jovi. Mi-aş dori să stăm de vorbă la o bere despre ce a însemnat pentru el toţi aceşti ani de succes şi să-mi dea câteva sfaturi de viaţă pentru că mereu m-a inspirat. Eu sunt o persoană foarte optimistă aşa că, never say never.

Ai vreun regret, privind în urmă?

Se spune că viaţa e prea scurtă pentru regrete, iar eu cred că e adevărat. Şi chiar dacă viaţa n-ar fi atât de scurtă, eu, la 22 de ani sunt absolut sigură că nu am niciun regret. Am avut o copilărie minunată, am o familie superbă alături de mine şi-mi trăiesc povestea la maxim. Nu am timp de privit în urmă.

Ce îi sfătuiești pe tinerii de astăzi care sunt dornici să se afirme?

Ştiu că devine enervant dar ţi-am spus mai sus că Jon Bon Jovi m-a inspirat întotdeauna. Nu cred că sunt în măsură să dau sfaturi celor din generaţia mea dar de un lucru să ţineţi cont: pasiunea. Din pasiune se nasc dorinţe, vise, momente, poveşti. Dacă nu sunteţi pasionaţi nu o să vă descoperiţi pe voi, nu o să puteţi să vă dedicaţi aşa cum vă doriţi muncii şi oamenilor din jurul vostru, nu o să puteţi să puneţi suflet şi “să plângeţi” de fericire atunci când vă atingeţi obiectivele pentru că…

“Nothing is as important as passion. No matter what you want to do with your life, be passionate.” – Jon Bon Jovi.

Sunteți invitați să intrați aici pentru a afla mai multe despre proiectul coordonat de Sandra.

 

Mădălina Ispas

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here