Interviu Robin and The Backstabbers

  0
  1174

  Robin and The Backstabbers este o formație de pop melodramatic, înființată în anul 2010 după o idee a solistului Andrei Robin Proca. Trupa a devenit rapid cunoscută câștigând Premiul Publicului la ediția din 2010 a competiției Stufstock Newcomers. Cei șase băieți au la activ un album intitulat Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad, primul dintr-o trilogie care urmează să mai cuprindă Arhanghel’sk și Vladivostok.

  Într-un interviu acordat revistei IQool, membrii Robin and The Backstabbers ne-au vorbit despre cum a luat naștere trupa, despre cum este perceput stilul lor de muzică de către public și despre planurile lor de viitor.

   

  Salut Robin and The Backstabbers. Știu că poate părea o întrebare clișeică, dar povestiți-ne în câteva rânduri cum a luat naștere trupa.ratbantena1

  Totul a pornit (după cum ne sugerează și numele) de la Robin care a hotărât într-o noapte senină să își facă trupă și i-a sunat pe rând pe fratele lui Vladimir, pe Florin și pe Vlad Feneşan care au acceptat propunerea. Trebuie menționat că ideea inițială era să înființăm o formație care va avea scopul de cânta cântecul Graceland al lui Paul Simon, dar după cum se vede lucrurile au degenerat.

  În circumstanțe total diferite, dar deloc întâmplătoare au intrat ulterior în formație și Radu Moldovan, urmat de Andrei Fântâna.

  Ce trebuie să știe oamenii despre Robin and The Backstabbers?

  Că le vrem binele.

  Câți membri are trupa și la ce instrument cântă fiecare?

  Robin – voce și chitară, Vladimir – tobe, Vlad – Bas, Florin – chitară, Radu – alte tobe, Andrei – de toate. You do the math.

  Cum este primit stilul pop melodramatic în România?

  Cu entuziasm, panică și voie bună

  Muzica este o provocare la noi în țară?

  Da. Și așa și trebuie să fie.

  Aveți vreo trupă straină care vă inspiră?

  LCD Soundsystem.

  Care este cea mai celebră piesă a voastră?

  Probabil „Soare Cu Dinți”.

  Ce planuri de viitor aveți?

  În scurt timp vom începe înregistrările penru al 2-lea album al nostru (Bacovia Overdrive Vol.2: Arkhangelsk), album care va ieși pe piață în prima parte a anului viitor. Între timp vom pregăti multe alte lucruri fumoase.

  Unde vă pot găsi fanii?

  La București în data de 19 septembrie la clubul Colectiv. Să ne anunțați dacă veniți ca să ne îmbrăcăm frumos.

  Pasionații de acest gen de muzică pot accesa https://www.facebook.com/RobinandtheBackstabbers pentru mai multe detalii despre trupă.

   

   

   

  Mădălina Ispas