luni, mai 16, 2022
Recrutare IQool
AcasăINTERVIU Natalia Gordienko, reprezentanta Moldovei la Eurovision pentru a treia oară: "Visez...

INTERVIU Natalia Gordienko, reprezentanta Moldovei la Eurovision pentru a treia oară: „Visez să aduc acasă premiul cel mare”

  • Natalia Gordienko, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2021, ne-a răspuns, în cadrul unui interviu acordat exclusiv pentru IQool, la toate curiozitățile legate de pasiunea ei pentru muzică, cât de multă pregătire a făcut pentru a ajunge la nivelul la care este astăzi, dar și cum au afectat-o numeroasele restricții impuse în contextul pandemic. De asemenea, artista a dezvăluit și cum au fost celelalte experiențe la cel mai important concurs muzical internațional fiindcă, da, Natalia a mai participat la Eurovision atât în 2006, la Atena, alături de Arsenium de la Ozone, cât și anul trecut, când, din nefericire, semifinalele și finala au fost anulate din cauza pandemiei.
  • Cum ți-ai descoperit talentul și pasiunea pentru muzică?

Bunica mea a văzut că aș avea înclinații spre acest domeniu, așa că m-a îndrumat în acest sens. Mai întâi am dansat, apoi am mers la cor, la ore de canto, și, ușor-ușor, m-am axat pe acest drum. Au urmat concursuri, pregătiri intense, plecări din țară și, cumva, am simțit că toată energia mea este pentru scenă și public.

  • Când ți-ai început cariera artistică?

Așa cum spuneam anterior, aveam doisprezece ani când am început să particip la diverse concursuri și cam de la cincisprezece ani deja câștigam primii bani din muzică, urmând ca la optsprezece-nouăsprezece ani să pot spune că aveam concerte plătite, dar și concursuri câștigate.

  • Ce te-a făcut să vrei să participi din nou la Eurovision? Cum au fost celelalte experiențe la acest concurs?

Prima dată am participat în 2006, la Atena, împreună cu Arsenium (ex Ozone), cu piesa „Loca”, am fost invitată în acest proiect ca voce feminină în duet. Atunci nu erau deciziile mele, a fost doar o experiență superbă ca la optsprezece ani să ajungi pe o așa o scenă mare și la un asemenea nivel. Ulterior participării mele am avut dorința de a participa încă o dată, însă într-un proiect solo, visam foarte mult să ajung în acest concurs și să colaborez cu echipa cu care mă prezint în acest an.

Anul trecut a fost selecția națională în Republica Moldova și a fost aleasă piesa noastră ”Prison” (denumirea a fost legată de situația pandemică din 2020), însă concursul a fost amânat, iar anul acesta am fost reconfirmați și am fost nevoiți să avem o altă piesă și așa a ieșit piesa ”Sugar”. 

  • Cât de mult te-a afectat pandemia de coronavirus pe plan artistic?

Foarte mult, toate concertele, filmările, aparițiile au fost puse pe pauză, sau chiar anulate. Din păcate, niciun artist nu își poate desfășura activitatea și toți visăm să ne reluăm viața pe care o aveam odinioară. Am stat izolați, dar am apreciat această perioadă pentru a sta mai mult cu fiul meu, de trei ani, dar am și creat mai mult, am făcut yoga etc.

Ne poți spune care e povestea din spatele piesei „Sugar”, cu care reprezinți Republica Moldova anul acesta la Eurovision?

Piesa “Sugar” este o colaborare internațională, eu fiind din Republica Moldova (cu origini poloneze și ucrainiene, care vorbește mai mult în limba rusă), compoziția piesei este semnată de către Philip Kirkorov  și Dimitris Kontopoulus, versurile Mikhail Gutseriev (producător și deținător al unui Premiu Grammy) adaptate în limba engleză de către Sharon Vaughn, producătorul este Ilias Kokotos și coregraful  Fokas Evangelinos, pe scurt, ei sunt ” dream team”, întrucât mai mulți artiști au lucrat cu ei în această formulă.

Ce fel de feedback ai primit din partea celor care te-au urmărit la Selecția Națională?

Avem mulți admiratori ai acestei piese, am lansat și un “Sugar Challenge“ unde fanii refac dansul din videoclip, iar acest lucru ne bucură foarte mult, întrucât înseamnă că le place. Ne hrănim cu bucuria și fericirea lor, așadar, suntem foarte încântați că rezultatul muncii noastre este bine primit de public.

Cât de încrezătoare ești în șansele pe care le are piesa ta de a ocupa primele locuri?

Orice interpret care participă la un concurs de așa anvergură visează să aducă acasă premiul cel mare. Ne dorim să iasă totul perfect, să nu am emoții copleșitoare și să fie transpusă pe scenă așa cum este la repetiții.

Ai niște țări preferate în acest an?

Nu am apucat să ascult toți participanții, doar pe cei ce ne sunt aproape geografic, Rusia, Ucraina, Franța, Ungaria, dar nu pot să mă pronunț, pentru că toate sunt superbe, bine lucrate și le țin pumnii tuturor. Apreciez că chiar dacă este un concurs, este o sărbătoare mare a muzicii și noi toți trebuie să primim cu bucurie acest eveniment.

După mulți ani de muzică, de cântat la pian și din voce, ai trecut și la rolul de DJ. Ce ne poți spune despre această experiență și cum ți-ai dori să evolueze și această pasiune?

Am avut experiență de Dj, a fost o provocare pentru mine, a fost un concurs în Republica Moldova organizat pentru persoane publice din diferite domenii, iar la final a fost o probă eliminatorie pe care am câștigat-o. Ulterior, la diverse evenimente am pus muzică, în calitate de Dj, cântam și cu voc, a fost o experiență frumoasă, per ansamblu și nu exclud o piesă cu un Dj cunoscut.

Ce alte proiecte mai ai în plan pentru viitorul apropiat?

Cel mai mare proiect,  în momentul de față, este “Eurovision“, iar după pregătesc alte suprize muzicale pentru fanii mei. Totodată,  îmi doresc sănătate să le pot face pe toate, așa cum îmi planific, ceea ce vă doresc și dumneavoastră. Sperăm să vă placă piesa noastră și să ne votați .

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular