Interviu Dimineața-n mare fel cu Bogdan, Shurubel și…Ionuț

0
577
Interviu Dimineața-n mare fel cu Bogdan, Shurubel și…Ionuț

Interviu Dimineața-n mare fel cu Bogdan, Shurubel și…Ionuț

Ți-ai imaginat vreodată cum este să fii la microfon într-un studio de radio? Am avut plăcerea să particip din partea IQool la matinalul „Dimineața-n mare fel cu Bogdan, Shurubel și…Ionuț” în studio-ul Radio 21.

Pentru cineva care nu a mai călcat niciodată într-un studio de radio, prima impresie lăsată de echipa de la Radio 21 nu poate fi descrisă decât așa: „Frate, oamenii ăștia chiar știu să se distreze!”

Atmosferă relaxată, glume și atitudine pozitivă: sunt trei ingrediente și totodată, trei motive suficiente, astfel încât un om de radio să se trezească de la 5-6 dimineața, să-și întâmpine ascultătorii plin de energie, ca să pornească apoi la un drum de trei ore cu echipa – ON AIR-.

Lumea se simte bine când îi ascultă, nu-i de mirare.

Și ei se simt bine când vorbesc.

O echipă zâmbitoare, spontană, deschisă și prietenoasă. Ăsta da job!

Dacă v-am făcut curioși, haideți să aflăm câteva secrete din din ceea ce nu se vede niciodată la radio, de la cei trei mușchetari de la Radio 21.

Cum vă organizați programul și știrile la radio în fiecare zi?

Shurubel:

De obicei, tragem un ochi peste ce s-a întâmplat în ziua anterioară. În fiecare dimineață căutăm să vă aducem cele mai fun subiecte, să vă facem orele acestea matinale, din drumul spre lucru, de acasă, de oriunde sunteți voi, mai frumoase.

Din ce vă inspirați când vă alegeți știrile?

Shurubel:   Noi venim cu povești personale, lucruri care ni se întâmplă în viața de zi cu zi, dar căutăm să livrăm și subiectele în care credem; în sensul în care, intervențiile noastre în direct sunt în stilul pe care ni l-am construit, al echipei de matinal:  energie, voie-bună și din când în când, râs în hohote, cu lacrimi și toate alea.

Nu știu dacă știai deja sau ai aflat între timp, din vizita ta în studio, dar nouă ne lipsește câte o doagă. Ascultătorii noștri știu asta. Și le place. Altfel, n-ar mai fi rămas cu noi. :))

Cum alegeți persoanele care intră în direct cu voi în emisiune?

BOGDAN:

Beatrice e coproducătoarea noastră. Nu știu ce ne-am face fără ea. E prietena tuturor ascultătorilor. Dacă vrei să intri în direct cu noi, trebuie să te pui bine cu Beatrice (râde).    N-avem un mecanism de ales ascultători. Îi simțim, pur și simplu, dacă-s de-ai noștri.

Și cum spunea și Shurubel mai sus, dacă n-ar fi de-ai noștri, nebuni, nu s-ar mai trezi cu noi, dimineață de dimineață.

De ce calități ai nevoie pentru a fi la radio?

SHURUBEL:

Să fii spontan, să nu-ți fie frică de momentul în care se deschide microfonul. O altă calitate ar fi autoironia, să știi cum să gestionezi o situație în care ai zis ceva greșit sau ai făcut un dezacord. Dacă știi cum să o dai la întors și să pară natural, atunci e perfect.

IONUȚ:

Eu am fost cu frică de cameră… și de microfon! N-am încă anul de radio, dar m-au cam trecut emoțiile în primele luni. N-aveam experiență în radio. Îți imaginezi cum e pentru un începător la… 28 de ani. Dac-aș fi făcut radio de mic, probabil ar fi fost altceva. Dar m-am ambiționat. Am văzut că le cam plac glumele mele, mai și râdeau la ele prin studio, așa că soarta a decis că radioul îmi e drumul de acum încolo.

Vă afectează în vreun fel comentariile negative? Dar cele pozitive?

Bogdan:

La început mă afectau comentariile negative, dar acum mă distrez pe seama lor. Critica constructivă te ajută cel mai mult să te perfecționezi, să vrei mai mult de la tine.

Shurubel:

Feedback-ul e foarte important, mai ales într-o meserie ca asta. Trebuie să te poziționezi cumva: te place lumea, nu te place…? Pentru că, altfel, riști să nu știi ce-i cu tine și rămâi fără puncte de reper.

Comentariile te ajută, clar. Îți confirmă sau îți infirmă lucruri. Dacă vezi că lumea reacționează bine la ceea ce faci, mă rog – mare parte din ea – atunci îți faci treaba mult mai liniștit.

Începutul e mai tumultuos, până afli dacă ești pe calea cea bună. 🙂

Ce sfat ați avea pentru cineva care ar vrea să înceapă o carieră în radio?

IONUȚ:  

Curaj nebun. Și mult exercițiu.  Te înregistrezi, te asculți, te reasculți cu o ureche critică – atât cât se poate. Și ambiție să ai. Să-ți și placă. Dar toate astea vin din interior, cauți un pic, să le găsești.

BOGDAN, SHURUBEL, IONUȚ:

Baftă celor care vor ON AIR!  Și celor care nu vor ON AIR, le transmitem să rămână lipiți cu urechile de noi, că le promitem dimineți cu zâmbete și o groază de surprize!

Sursă foto: Pagină de Facebook Radio 21

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.