duminică, aprilie 14, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipInterviu cu un model din agenția MUSE. Ce sacrificii presupune această meserie

Interviu cu un model din agenția MUSE. Ce sacrificii presupune această meserie

Le vedem, auzim despre ele, suntem geloase (și geloși) pe hainele pe care le poartă și ne dorim să fim în pielea lor măcar pentru o zi. Despre cine vorbesc? Despre viața unui model. Însă dincolo de partea frumoasă a lucrurilor, există luni și ani de muncă grea și sacrificii din toate punctele de vedere. Dar nu mă credeți pe cuvânt!

Agenția de modele MUSE România ne-a permis o privire de culise și ne-a făcut cunoștință cu Grigore Mihaela-Alexandra, unul dintre modelele care reprezintă România în contextul național și internațional. Aceasta ne-a povestit din experiența sa despre ce înseamnă cu adevărat acest domeniu. Iată despre ce am discutat.

  1. Ce înseamnă viața de model, rezumată în câteva cuvinte?

Toți cred că viața de model este una foarte simplă. Călătorești, defilezi pe podium, mergi la ședințe foto și primești bani pentru asta. În realitate, viața unui model impune foarte multă disciplină, muncă și seriozitate.

Trebuie să ai minimum 1,75 m, dar nu este un standard şi apoi contează și trăsăturile feței. Trebuie să ai ceva al tău, care să te diferențieze de restul.

2. La ce vârstă ți-ai început cariera de model? Ce sacrificii ai făcut pentru a ajunge în top?

Îmi doream de când eram mică să fiu model. La vârsta de 18 ani am semnat primul contract cu o agenție de modelling. Fiecare zi e diferită în profesia asta şi programul e foarte încărcat. Ajungi să petreci zile întregi (în cazul fashion week-urilor) pe tocuri. Castingurile pot fi foarte obositoare, mai ales când sunt prezentări de modă, dar și în cazul ședințelor foto.

3. Când ai început să lucrezi în calitate de model, cum te-ai gândit că vei evolua?

Mi-am urmat visul fără să știu exact „cu ce se mănâncă”. Îmi place să visez cu ochii deschiși la lucrurile importante pentru mine. Cred că am și reușit să realizez o mare parte din tot ce mi-am propus.


4. Cum decurge o zi normală din viața ta, spre deosebire de una în care ești foarte activă?

Mi-e foarte greu să punctez un anumit program. Sunt zile și zile, unele liniștite, altele mai zdruncinate. De obicei, mă împart între facultate și job, care sunt singurele constante din viața mea la momentul actual. În timpul liber pe care îl am îmi place să ies cu prietenii, să mă plimb, să citesc, să văd un film bun.

5. Faci Universitatea Politehnică din București – Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, pe specializarea Controlul și Expertiza Produselor Alimentare, ceea ce este un domeniu foarte diferit față de modă. Cum ai ales acest lucru?

Multă lume rămâne surprinsă când aude asta. Cred că pasiunea pentru această materie a fost primul pas către alegerea acestui domeniu. Având în vedere că am dat și BAC-ul la chimie, m-am îndreptat și spre o facultate de profil.

Cariera de model nu durează o viață, drept pentru care am încercat să mă îndrept către o facultate care să îmi ofere posibilitatea de a profesa într-un domeniu care să îmi trezească mereu interesul și care să îmi asigure și o stabilitate.

6. Competițiile la care participi sunt de tip național și internațional. Cum te-ai simțit câștigând locul al II-lea în competiția pentru titlul de Miss România?

Participarea a fost pentru mine o provocare pentru a-mi dovedi mie și celorlalți că frumusețea exterioară nu înseamnă nimic fără cea interioară. Când am auzit că sunt una dintre câștigătoare m-am bucurat foarte mult. A fost ca o încununare a tuturor eforturilor depuse.

7. Dacă te-ai întoarce la începutul carierei de modelling ca să repari o greșeală pe care consideri că ai făcut-o, care ar fi aceasta?

Nu regret nimic din tot ce am făcut. Probabil regret doar că nu am profitat de fiecare oportunitate venită, dar asta și pentru că de multe ori am lăsat cariera de modelling pe planul al doilea. Sunt însă convinsă că vor veni oportunități și mai bune.

8. Cum te menții în formă și de unde îți iei boost-ul de energie de care ai nevoie în fiecare zi?

De regulă sunt o persoană activă şi nu am probleme cu kilogramele. Nu am ținut niciodată dietă. Mă ghidez după formula 80% mâncare sănătoasă şi restul de 20% sunt rezervate poftelor. Nu cred în privare completă așa că atunci când am o poftă incredibilă de ceva, nu-mi neg dorințele. Este vorba despre autocontrol și echilibru.

9. Pentru ce branduri naționale sau internaționale ți-ar plăcea să defilezi în viitor și ce scop ai pe termen lung?

Îmi doresc să profesez în continuare ca și model, atât în țară cât și în afară. Ca și scop pe termen lung, îmi doresc să îmi reprezint țara la un concurs de frumusețe internațional. Știu că nu sunt departe de a-mi îndeplini acest vis.

10. După părerea ta, care este cel mai important sfat pe care l-ai primit de când ai pătruns în lumea fashion-ului?

Cel mai important sfat primit a fost acela că „Marile realizări sunt atinse prin perseverență.”. Un sfat care mi-a fost de mare ajutor. De regulă, noi, ca și oameni, avem tendința să renunțăm prea repede. Numai perseverența, munca și seriozitatea îți asigură succesul.

Se pare că cel mai important lucru pentru a reuși în acest domeniu (unul dintre ele) este perseverența și îmbrățișarea propriei personalități. Voi ce credeți? E nevoie și de un gram de noroc?

Morti Tereza
Morti Tereza
Full-time human, part-time volunteer. Visătoare. Feministă. Activistă. Îmi place să cred că oamenii au puterea de a-și aduce contribuția la schimbarea lumii.
RELATED ARTICLES

Most Popular