Dacă e ora 20.58 sau 9 fără 2 minute, într-o zi de marți, e momentul ăla când The Unlike Show îți încheie ziua cu una-bucată emisiune de știri faine. Fără informații ȘOC și influențe de la ora 5, The Unlike Show abordează  subiecte de actualitate, prezentate într-o manieră out of the box. La propriu chiar, emisiunile au loc în aer liber. La fel de nonconformiste sunt și topicurile, cu denumirile ”vezi-tul sălbatic”, ”teh no logic”, ”În Caz-că nu știi” sau havadiș,  unde afli despre românii care ne fac mândri peste hotare.  Noi nu am putut decât să dăm un mare like și cum curiozitatea nu a ucis pe nimeni încă, am vrut să aflăm cine sunt Alex Ioniță și Florian Besnea, băieții din spatele proiectului,

Emisiunea ta, cu subiectele lor!

969945_10200199930105918_1036304352_n

Întrebări The Unlike Show

1. Mai întâi spuneţi-ne cine sunt Florian şi Alex şi cum arată o zi din viaţa lor.

Înainte să începem, Florian şi Alex sunt doi băieţi care vorbesc despre ei la persoana a III-a. Alex este un tânăr de 22 de ani care caută să transforme orice bucată de discuţie într-o glumă prelungită. Se consideră energic şi cu capul în nori şi unii spun despre el (natural, la persoana a III-a) că este foarte sociabil, chiar şi lunea. Se trezeşte în fiecare zi pe la 7, căci nu e vreme de pierdut, şi îşi ocupă timpul până se face seară, când se culcă la o oră rezonabilă pentru vecini. Lucruri rele nu am auzit despre Alex până acum (pe alocuri haotic).  Despre Florian nu am vrea să spunem prea multe. Haide să nu zicem nimic.

2. The Unlike Show a împlinit 4 luni de ştiri faine, cum v-a venit ideea de a face emisiunea?

Aici suna mai bine: “era toamna lui 2006 şi nicio emisiune românească nu rupea gura târgului… ” Da, începuse de ceva vreme anul 2013 şi dorinţa de a face un lucru fain pe Youtube plutea în aer. Aşa că Florian s-a întâlnit cu mine şi am hotărât să dăm un twist ştirilor care se consumă tot mai mult în Ţara Românească, axându-ne cât mai mult pe informaţii de care nu auzi la orice colţ de stradă. Am aflat ce vrea fiecare să aducă formatului, iar apoi ne-am strâns mâinile destul de bărbăteşte şi ne-am pus pe treaba.

3. De ce numele  The Unlike Show?

Natural, am vrut să facem o emisiune diferită de ce se afla pe plaja Youtube România la momentul respectiv. Unlike anything else. Dar nu de aici a venit numele. Am luat în calcul faptul că s-ar putea ca unora să nu le placă acest mod de a prezenta ştirile săptămânii. Faptul că am putea primi dislike-uri pe Youtube sau unlike-uri pe Facebook (glumeam pe seama faptului că vom primi numai dislike-uri, făcând un brand din asta). Şi de aici a răsărit cuvântul “unlike”. Şi că să luăm şi ceva de peste ocean i-am adăugat “the” şi “show”. Iar când am scris pe hârtie pentru prima oară “TheUnlike” am observat că într-o engleză nereuşită poate fi citit ca “dă un like”. (am trecut peste faptul că urmat de o vocală, “e”-ul de la “the” se citeşte “i”). Şi atunci am ştiut, pe loc, că aşa se va intitula emisiunea, şi că România nu va mai fi la fel. 😀

4. Faptul că aţi făcut parte dintr-un ONG v-a stimulat încrederea şi creativitatea pentru un astfel de proiect? 

În primul rând, faptul că am făcut parte din Business Organization for Students ne-a făcut să ne cunoaştem. Activităţile pe care le-am întreprins acolo ne-au descreţit frunţile şi se poate spune că, într-un fel, ne-au ajutat în lansarea acestui proiect.

5. Aveţi şi apariţii inedite, câteva fete în unele episoade.  Aveţi de gând să vă luaţi o asistentă 2.0 full time?

Avem în plan să ne extindem tentaculele şi în alte producţii pe Youtube şi, de ce nu, să aducem lângă noi oameni cât mai pricepuţi, pentru a continua şirul apariţiilor inedite. Nu dăm din casă, pentru mai multe dezvăluiri trebuie să aveţi netul pornit în fiecare marţi, la 9 fără 2 minute. Şi să trimiteţi CV-uri. 😀

6. Plănuiţi vreo abatere de la rutina săptămânală, poate un live din mijlocul unui eveniment important?

Ne place foarte mult în grădina din care filmăm, mai ales că nu mulţi fac emisiunile în aer liber. Dar sunt sigur că vom lua parte şi la evenimente importante şi vom transmite live, oricum într-un mod diferit de transmisiile oferite la TV. Şi vom înregistra şi emisiuni din alte locaţii, aşa că – Ţineţi aproape! pe theunlike.ro.

7. Cum arată The Unlike Show în viitor?

Cel mai probabil vom lansa un canal în limba spaniolă, numit “El Unlike Show”, pentru că este o piaţă emergentă ce trebuie exploatată. Dar până atunci, emisiunea o să vă surprindă tot mai diferit. Începem să adăugăm tot mai multe elemente buletinului de ştiri, pentru că într-un final să aşteptaţi emisiunea cu un pix şi o foaie în mâna, ca şi cum aţi urmări previziunile Uraniei.

rtr

Pe băieții cu ”the unlike-ul” îi puteți urmări pe Facebook, Twitter, Instagram și, bineînțeles, Youtube.

 

Redactor guest: Simona Mocanu, Online Coordonator BOS

Foto: arhiva personală

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here