State Ioana

De data aceasta am realizat interviu cu State Ioana! Tânăra care a atras peste 50 000 de urmăritori pe Facebook prin postările ei amuzante, dar și acide a fost de acord să ne acorde un interviu prin care să o cunoaștem mai bine.

Interviu cu State Ioana: să vedem ce a ieșit!

  1. Cine este cu adevărat Ioana State? Ocupația ta de zi cu zi are vreo legătură cu scrisul?

State Ioana: Domeniile în care am activat (asigurări/daune auto și imobiliar) nu au legătură cu scrisul, în afara unor activități de marketing ocazionale pe care le-am desfășurat în timp. Afinitate pentru scris a existat, însă, încă de când eram elevă.

2. Care crezi că sunt cele mai importante 3 calități ale tale? Dar 3 defecte?

State Ioana: Sper că nu sunt singura nebună care vede atât defectele, cât și calitățile ca fiind același lucru, însușiri. Spun asta pentru că, din perspectiva mea, atât părțile negative, cât și cele pozitive (în funcție de cine evaluează și de cum sunt observate) ne reprezintă pe noi ca indivizi, un tot. Repet, din perspectiva mea, pentru că eu accept oamenii foarte ușor în jurul meu. Așadar, dacă ar fi să redau o calitate, aceea ar fi toleranța. O a doua ar fi principiul meu de a trece peste dușmănie/supărare – iertare. Dacă cineva îmi greșește, iert foarte ușor, ghidându-mă după: poate și eu voi fi în situația de a fi comis o eroare gravă față de cineva, și-mi voi dori să fiu iertată. Îmi asum că poate karma nu-și face mereu treaba, dar sunt împăcată să acționez așa. Cred că cea pe care o văd drept calitate ar fi pozitivitatea mea ca persoană, pe care mi-o și auto-induc. Refuz să fiu tristă.

Defecte? Vi le poate zice mama, nu se oprește la trei, ea e cel mai aprig critic al meu. Răbdarea nelimitată e un defect, până îți dai seama că doar oamenii inteligenți o vor percepe ca pe diplomație/bun simț/decență și nu te vor lua de fraier. Încă o consider un defect. Câteodată merg pe „ce-o fi, o fi” și nu e constructiv. Legat de caracter, n-aș ști ce să enumăr, nu sunt perfectă, cred că toți avem derapaje și facem câte puțin din toate. Cum spuneam mai sus, importantă e acceptarea.

3. Ce crezi că apreciază urmăritorii tăi la tine, astfel încât ai devenit foarte rapid atât de populară și de apreciată în mediul online?

State Ioana: Subiectul „urmăritori” e pentru mine mai nou decât popularitatea pe Facebook. Unii pot spune că sunt ipocrită dacă spun că nu am căutat popularitate, pentru că altfel de ce am continuat să postez? Eu n-am anticipat acest lucru, totul a venit natural, nu am început să postez având vreun obiectiv în mediul online. Continuitatea postărilor se datorează numărului neașteptat de oameni care au reacționat, ceea ce a fost o încurajare. Aceleași conceptualizări scurte, statusurile scrise, erau zilnic în orice conversație de-a mea neformală, atât că nu expuneam. Asta sunt eu, vorbesc mereu colorat, nu răspund aproape niciodată monosilabic și iubesc sarcasmul, auto-ironia.

De câteva luni, mergând pe principiul că „doar ce e scris de mine, nu-mi asum ce scriu alții pentru a nu pune îndoială asupra a ceea ce-mi aparține cu adevărat”. Originalitatea cred că e apreciată, deși cele mai multe dintre texte sunt preluate și se propagă prin diverse pagini (fără sursă), cei mai mulți știu că-mi aparțin. Bineînțeles umorul, dar și mesajele pe care încerc să le transmit prin ceea ce postez.

4. Ceea ce postezi îți aparține întru totul sau te folosești și de anumite surse de inspirație? Dacă da, care sunt acele surse?

State Ioana: Statusurile sunt idei spontane, inspirate din orice se întâmplă în jurul meu, ori de situații de care-mi amintesc. Se întâmplă să văd o știre, aud o sintagmă și apoi de acolo eu mă duc pe cu totul alt subiect și se naște „duma”. Nu e nimic forțat. Faptul că îmi place buna dispoziție mă ține mereu montată pe a face glume, pe a extrage ceva amuzant din orice situație.

5. Multe dintre postările tale sunt ,,atacuri” ironice la adresa unui anumit tipar de femeie (materialistă, ,,îmbunătățită” fizic). Ce dorești să comunici, concret, prin aceste postări celor care te urmăresc, fie ei femei sau bărbați?

State Ioana: Am o oarecare revoltă pe tot ce ține de superficial. Cu tiparul de femeie materialistă… e un subiect vast. La fel și cu femeia îmbunătățită (aici fac trimitere către cele duse la extrem, exagerările). Ideea centrală legată de criticile aduse femeilor este aceea că nu e suficient să fii, trebuie să și faci ceva, să nu-ți pierzi identitatea în spatele suportului financiar al unui bărbat, (sau al mai multora) ori să-ți treacă viața în speranța că va aparea unul. Un fel de… în afară de a fi frumoasă, ce mai știi?

„Unele femei sunt ca fructele de import. Arată bine… și atât!”

6. Care este cel mai amuzant status pe care l-ai postat vreodată?

State Ioana: Au fost multe care s-au viralizat, însă cred că cel mai distribuit a fost unul postat de Valentine’s Day. Suna cam așa: Alooo, populația fără buletin! Mai ușor, sărbătoarea voastră e pe 1 iunie!

7. Întrebare specifică pentru prezentatoarele de știri: câți se dau la tine dintre cei care te urmăresc pe Facebook?

State Ioana: Primesc multe mesaje prin care oamenii, femei și bărbați deopotrivă, își exprimă aprecierea față de expunerile pe care le fac în scris. Cu tentă de flirt nu prea, și cred că e mult spus că s-ar da la mine. Eu zic că am poze simple, portrete, nu decolteuri, nu piele expusă și țin foarte mult la decență, fără expuneri inutile. Cred că și acesta este un motiv care ține departe abordările de acel tip.

8. Te-ai gândit să te apuci de vlogging pe viitor?

State Ioana: La vlogging nu m-am gândit, însă la a-mi crea un blog, da. În ultima perioadă am fost încurajată de multe persoane, unele a căror părere cântărește foarte mult pentru mine. De idei nu duc lipsă, și am deja ceva subiecte pentru texte mai ample decât statusurile, bineînțeles, tot umoristice. La idee nu renunț, așa că urmează…

9. Cu siguranță, există și persoane care te judecă și nu înțeleg rolul postărilor tale. Ce le transmiți haterilor?

State Ioana: Încă nu mă aflu la un nivel de notorietate care să-mi aducă un număr considerabil de reacții negative. Contestatari au fost câțiva, cu „sigur iei tu astea de undeva, n-ai cum să scoți atâtea”. Prefer să mă gândesc că nu am, nu le transmit nimic.

10. Ce mesaj ai vrea să transmiți cititorilor IQool?

State Ioana: În primul rând, aprecierea mea. Faptul că citesc IQool denotă interesul pe care îl manifestă pentru cultură, pentru a fi informați, pentru că e o revistă care atinge teme diverse. Că le mulțumesc pentru răbdare și interes, dacă au ajuns la această întrebare.

Sursă foto: State Ioana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here