Interviu cu Speak One

0
4705

971812_573622672676104_651322769_n

Poate că Sprianu Ștefan nu vă sună cunoscut, însă nu mai este cazul să lămurim lucrurile când vine vorba despre Speak. Aici vorbim deja despre un nume bine cunoscut în industria muzicală, un artist în toată regula, care a știut de la bun început cum să captiveze publicul prin muzica lui. Ceea ce îl recomandă sunt talentul său, emoția pe care o transmite oamenilor prin intermediul muzicii, stilul aparte, dar și tenacitatea de care dă dovadă. Tocmai din aceste motive ne-am hotărât să îl cunoaștem mai bine! Iată ce am aflat!

1. Cum ți-ai descoperit talentul muzical?

Printr-o joacă, după ce am descoperit un program de făcut muzică, unde lipeai pasaje din diferite piese. La acel moment aveam impresia că eram cel mai bun, dar de fapt nu făceam nimic.

2. Cum a început proiectul Speak One?

Proiectul Speak One este un proiect de dj/producător și a început prin 2010 lansând câteva remixuri care s-au bucurat de un real succes. În 2013 am lansat primul single, Pradă de Război, în colaborare cu Brighi și Cabron. Am decis ca proiectul să se numească Speak pentru că așa mă strigau toți prietenii și era mult mai simplu de pronunțat și reținut.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=OOuid81Ot1w[/youtube]

 3. Cine te-a sprijinit în carieră chiar și-nainte ca ea să înceapă?

Când am început să fac muzică, în acel moment era mai mult un hobby decât o carieră. Am avut susținerea tuturor prietenilor, iar din 2007 susținerea lui Alex Velea și a echipei Hahaha Production.

4. Ce sentimente te-au încercat atunci când ai concertat pentru prina dată în fața unui public?

Îti dai seama că am avut cele mai mari emoții, nu realizam ce fac, unde sunt și de ce nu îmi mai simt picioarele. Pentru asta merită să faci muzică, pentru acel schimb reciproc de energie între artist și public.

5. Fiind un artist cunoscut, care a fost cea mai ciudată situație în care ți s-a cerut un autograf sau cineva te-a recunoscut?

La un service auto când m-am dus să fac revizia la mașină. În momentul în care m-am dat jos din masină, în interiorul service-ului, toți mecanicii au început să cânte în același timp „Când sunt beat dimineața”. Se pare că era o piesă pe care ei o ascultau foarte des în timp ce munceau. Tipic românesc!

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=VSq2Qjav7Cc[/youtube]

6. Ce contează cel mai mult pentru tine: linia melodică sau versurile?

Ambele merg mână în mână. Să îți spun și de ce. Degeaba ai o linie melodică frumoasă, dacă nu transmiți nimic sau ai versuri neinspirate. La fel este și invers. Degeaba ai versuri frumoase, dacă nu sunt cântate sau spuse într-un mod special.

 7. Cum au decurs filmările clipului Lasă-mă-mi place?

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=oy8y9guiRyg[/youtube]

Până într-un punct, totul a fost foarte relaxant. În momentul în care eu și DOC a trebuit să „ieșim la joc” să o cucerim pe Raluka, totul a devenit foarte obositor. Gândește-te că în câteva ore am făcut squash, spinning și judo cu un luptător profesionist. În urma scenelor de judo, atât eu cât și DOC, ne-am ales cu multe vânătăi și multă febră musculară. Așa îi place lui Iulian Moga, să nu își menajeze actorii în videoclipuri și ca totul să fie foarte dinamic.

10004000_675237292514641_456233252_n

 8. Pornind de la melodie, spune-ne cum agățai tu o fată în adolescență? 

În liceu mai mult eram agățat decât agățam. Nu cred în trucuri de agățat. Tot ce contează este atitudinea și felul tău de a fi.

 9. Unde te putem auzi cântând în perioada asta?

Nu știu, nu vă pot spune încă pentru că momentan nu am primit programul de luna aceasta. Stați conectați pe paginile noastre oficiale de facebook. Acolo vă vom ține la curent cu ultimele noutăți. www.facebook.com/speakofficial, www.facebook.com/alexveleaonline, www.facebook.com/hahahaproduction

10. Un sfat pentru cei care vor să se apuce de cântat.

Niciodată să nu vă pierdeți încrederea în voi. Înarmați-vă cu multă răbdare. Munciți cât se poate de mult în această direcție. Fiți sinceri și naturali în muzica pe care o faceți.

 Sursă foto: arhivă personală.