Interviu cu Silvia Postolatiev – despre fashion, blogging&vlogging

0
705
Silvia Postolatiev

Acum ceva timp am fost la o conferință despre blogging&vlogging, în cadrul unui eveniment cu tema fashion. Printre alții, la conferință a fost speaker și Silvia Postolatiev. Mulți probabil ați auzit de ea.

Silvia Postolatiev este din Chișinău, dar a studiat artele vizuale în București. Iubește fotografia. Are propriul blog despre fashion&beauty din 2011 și, de ceva timp, s-a apucat și de vlog.

Sursa: Facebook Silvia Postolatiev

Într-o perioadă în care toți devin bloggeri peste noapte și toți se cred experți și îndreptățiți să dea sfaturi în diverse domenii, am vrut să aflu cum a reușit Silvia Postolatiev să se remarce în online, să adune peste 80 000 de urmăritori pe Instagram și cum ne alegem un stil vestimentar corect. Am  stat de vorbă cu ea despre fashion, blog și vlog și cred că răspunsurile ei îi vor ajuta pe cei care se gândesc să intre în online ca blogger/vlogger. Iată care sunt sfaturile ei.

1.Când și cum ți-ai dat seama că ai o afiliație pentru modă?

Sincer, nici în prezent nu consider că sunt vreo expertă în ceea ce privește moda, însă pot spune că de-a lungul timpului pasiunea pentru blog m-a ajutat să îmi educ și să îmi formez un stil vestimentar personal cu care să rezonez și să mă simt confortabil. 

2. De la ce a pornit ideea de a-ți face un blog și, mai apoi, un vlog?

În 2011 eram angajată într-o multinațională și prin prisma meseriei petreceam tot mai mult timp pe net, urmărind trendurile din zona de fashion-beauty. Așa am descoperit câteva bloguri de modă din afară și îmi amintesc că și la noi apăruseră câteva.

Mi-am dat seama destul de repede că blogging-ul va lua amploare și am zis să încerc și eu. Nu prea le aveam cu hainele, însă am fost perseverentă și am început să mă documentez, să încerc lucruri noi, să văd ce mi se potrivește.

De vlogging m-am apucat destul de recent. Am început să postez regulat abia de 6 luni. Deși a crea content video este mult mai solicitant, YouTube-ul pentru mine în acest moment este o mare provocare!

3. Care crezi că sunt dezavantajele ,,meseriei” de persoană publică online prin intermediul vloggurilor? Dar avantajele?

Nu prea cred că există dezavantaje în adevăratul sens. Până la urmă ține de fiecare dintre noi să lase să se vadă exact ce vrea ca publicul să vadă și share-uim lucruri și experiențe din viața reală în măsura în care considerăm că e ok.

Avantaje în schimb sunt multe. Cel mai mult mă încântă ideea da a fi propriul șef și de a-ți face singur programul. Ideea că nu trebuie să mă trezesc zilnic la oră fixă face parte din filozofia mea de fericire.

4. Trebuie o femeie să își schimbe stilul în funcție de trenduri?

O femeie poate să facă ce dorește ea. Personal, nu îmi adaptez stilul și garderoba după trendurile sezoniere. Pentru că nu toate mi se potrivesc și la o adică, oricum toate revin la un moment dat. Important este să ne cunoaștem atât calitățile, cât și defectele și să știm să purtăm ce ne avantajează și ne face să ne simțim bine.

Silvia Postolatiev
Sursa: Facebook Silvia Postolatiev

5. Ce trebuie să facă o tânără pasionată de fashion pentru a avea succes în online, dacă se apucă acum de blogging/vlogging? Care ar trebui să fie atuurile ei?

Din păcate, la acest capitol veștile nu sunt tocmai încurajatoare. În acest moment există prea multe tentative de blog și online influencer wanna be încât este foarte greu să te faci remarcat dacă nu ești original, super diferit, scandalos sau mai știu eu ce.

Cu toate acestea, consider că există șanse să ieși din mulțime și să fii apreciat dacă muncești, ești creativ, perseverent, autentic și ai un mesaj personal puternic. Dar cel mai important este să nu îți dorești să ai totul peste noapte. Până la urmă toți suntem unici în felul nostru și este loc pentru toată lumea.

6. Cât de mult contează imaginea (frumusețea fizică) dacă vrei să ai succes în online (în domeniul fashion) ?

Într-o lume digitală unde totul se bazează pe vizual, este destul de ușor să atragi atenția prin calitățile fizice, dar dacă nu ești mai mult decât atât, degeaba. Sau poate nu ai pretenția să fii mai mult decât atât. Este ok, atât timp cât este asumat.

7. Ce crezi că te-a diferențiat în online de celelalte bloggerite/vloggerite nișate pe fashion?

Pentru mine blogging-ul și vlogging-ul nu sunt ocupații full-time. De meserie sunt fotograf (de modă&beauty) și consider că această pasiune a mea m-a ajutat în zona de online, la modul practic. Un alt lucru care mă diferențiază de restul este că am mers mai departe și mi-am creat o linie vestimentară care îmi poartă numele care se bucură de succes. Nu este ușor, însă satisfacțiile sunt pe măsură!

8. Care este cea mai mare greșeală pe care o poate face o femeie atunci când își alege hainele? Dar în ceea ce privește machiajul?

Să poarte o piesă vestimentară care nu i se potrivește și în care nu se simte bine. De asemenea, nu consider potrivit să porți haine neadaptate vârstei. O altă greșeală este nerespectarea unui dress code impus la un anumit eveniment.

În ceea ce privește machiajul, am observat că multe femei aleg să poarte în ziua nunții lor un machiaj dus la extrem, care le schimbă complet, în dorința disperată de a arăta de milioane. Ori de cele mai multe ori persoana în cauză este de nerecunoscut atât pentru cei din jurul ei, cât și pentru sine.

9. Ce sfat ai pentru femeile complexate de corpul lor (greutate, ten imperfect)? Cum pot acestea să își ascundă defectele?

În cazul în care nu vorbim despre o problemă de sănătate, cred că restul ține de voință. Însă cea mai importantă e asumarea. Ok, ești mai plinuță, acceptă-te așa cum ești și iubește-te. Pentru că dacă tu nu o vei face, de ce ar face-o alții? Învață care îți sunt defectele și calitățile și încearcă pur și simplu să le maschezi pe primele și să le scoți în evidență pe cele din urmă. Cu multa încredere în sine!

10. În funcție de ce îți alegi ținuta și machiajul de zi cu zi?

Silvia Postolatiev: Mereu plec de acasă într-o ținută casual-sport. Minimalistă de cele mai multe ori. Dar mereu am în mașină ținute de schimb, încălțări sau accesorii dacă am de mers mai târziu la vreun eveniment sau ceva de genul.

11. Ce mesaj/sfaturi ai pentru cititorii IQool?

Nu știu dacă sunt în măsură să dau sfaturi, dar am să vă las un citat drăguț în engleză care mi se pare super motivant indiferent de ce vrei sa faci în viață:
 „You gotta do this for you. This is for you. This isn’t about anybody. Live for you. Honor you „

Pe Silvia o găsiți pe Facebook aici. Sau:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.