O seară liniștită, o cană cu ceai, FACEBOOK-ul deschis și o melodie pe fundal de care nu îmi amintesc acum. Apăsam butonul de refresh în speranța că va apărea ceva interesant în newsfeed. Un status amuzant, o poză sarcastică și chiar când credeam că trebuie să dau close paginii de FACEBOOK, văd că cineva a dat share la o melodie intitulată „Doar visuri” cântată de Mihail. În mintea mea s-a aprins un beculeț și mi-am spus „Hopa, de unde știu eu numele ăsta?”. I know, curiosity killed the cat, dar trebuia să aflu mai multe, așa că am dat play melodiei. Mi s-a părut optimistă, plină de viață și pe mine, una, mă trimitea cu gândul undeva la mare, cu gașca după mine, unde să dansăm pe nisipul ăla fin și fierbinte. Nu a durat mai mult de 3:27 să îmi dau seama că trebuie să aflu mai multe despre băiatul ăsta. Done and done. Iată ce am aflat despre el.

1. Cu ce te-ai ocupa dacă fi un „om de rând”?

Dacă nu aș mai face muzică, probabil aș alege să fiu grafic designer sau fotograf. Am urmat cursurile Universității de Arte și Design, iar pentru o perioadă eram hotărât să devin un artist vizual.

2. Te-a salvat vreodată muzica de la un necaz?

De nenumărate ori. Unul din exemple ar putea fi perioada în care eram student și de cele mai multe ori îmi plăteam chiria și mâncarea din banii de la concerte.


3. Ce crezi că a devenit mai important pentru oameni: versurile sau beat-ul?

Îmi place să cred că versurile au o importanță foarte mare, însă recunosc că beat-ul e pe primul plan de cele mai multe ori și aici mă refer la muzica difuzată în România. Chiar și în cazul piesei Doar visuri, feedback-ul primit din partea radiourilor și televiziunilor a fost legat de beat, ritm. E foarte important pentru ei ca muzica să se încadreze în anumite standarde.

mihail 3

4. Ce vrei să simtă oamenii atunci când dau play unei melodii de-ale tale?

Vreau mult ca lumea care mă ascultă să simtă ceea ce simt eu când ascult muzica artistilor mei preferați. Ceva sincer și adevarat, să se regăsească mai mult sau mai puțin printre versuri și melodie.

5. Care crezi că este cel mai frustrant lucru pentru un cântăreț?

De cele mai multe ori devine frustrant când lumea îți zice că poate ar trebui să renunți la ideea de a deveni un artist și că ar trebui să găsești un job normal, să devii și tu om. Mi-a fost greu să-mi conving oamenii apropiați să aibă mai multă încredere în mine și să nu mă terorizeze cu sfaturi. După câteva eșecuri de-ale tale, oamenii inconștient vor să te protejeze, încercând să te convingă să renunți și să alegi o cale mai ușoară, mai sigură, lucru care devine frustrant.

6. Ce te-a marcat prima dată când ai intrat în showbizz?

M-a marcat faptul că totul se rotește în jurul banilor și mai puțin în jurul muzicii. Deși eram conștient și de chestia asta.

mihail 2

7. Ce dificultăți ai întâmpinat în cariera muzicală?

Cred că sunt aceleași dificultăți pe care le-au întâmpinat majoritatea artiștilor începători. Să plătești chiria din concerte, să îți minți părinții și prietenii că treaba merge bine, de multe ori e greu sa fii sincer, dar si multe alte lucruri.


8. Care este cea mai amuzantă întâmplare petrecută cu un fan/ă?

O întâmplare legată de fane care m-a amuzat și pe mine a fost acum doi ani. Eram student Erasmus în Cracovia și se întâmpla să cânt serile prin diferite localuri. După concert, patru fete m-au convins să mergem la un lac în afara orașului. Era după miezul nopții când ajunsesem la locul destinat. Era o zonă frumoasă, dar foarte creepy. Tipele au început să îmi povestească istorioare legate de acest loc, cum că s-au înecat foarte mulți oameni aici, cum că în zona asta s-ar fi omorât oameni , violuri și așa mai departe. Deja nu mai părea funny și sincer începusem să mă agit un pic, dar până în momentul când tipele s-au dezbrăcat și au început să se arunce în apă. Unul din cele mai faine piesaje, o zonă periculoasă, miezul nopții, o lună mare pe cer și patru fete having fun în apă.

9. Ce sfat le dai celor care vor să urmeze un drum muzical?

Nu vreau să vin cu sfaturi, dar pot spune că e un drum greu și ai nevoie de mult curaj, încredere în sine și în ceea ce faci. Am realizat că nimeni nu-ti poate face treaba mai bine decât o faci tu.

mihail 4

Găsiți mai multe detalii pe pagina oficială.

Sursă foto: arhivă personală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here