marți, iunie 18, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipInterviu cu Mihaela Dulgheru, creatoarea brandului Le Reve du Michou

Interviu cu Mihaela Dulgheru, creatoarea brandului Le Reve du Michou

Cred că toată lumea, sau cel puțin noi, femeile, simțim nevoia să ne diferențiem una de cealaltă. În special prin haine. Nu mi s-a întâmplat de multe ori să mă întâlnesc cu cineva care să poarte ceva asemănător cu mine, însă atunci când s-a întâmplat, voiam să mă ascund, să mă teleportez, să devin invizibilă… Orice, numai să scap de senzația aia incomodă și oarecum stânjenitoare. Țin minte că tot ce aveam în minte era „Nu cred că purtăm aceiași pantofi! De ce eu?!”. Anyhow, știu că bărbații o să spună ceva de genul „Nu o să ne auziți că vorbim între noi să știm cu ce se îmbracă unul sau altul!”. Vă înțeleg, serios. Dar, aici e vorba despre altceva. Nu e o integrală sau mai știu eu ce, dar e puțin mai dificil să înțelegeți așa numita „rivalitate” în ceea ce privește hainele.

Nu vrei să fii o oarecare, o tipă ștearsă, care nu atrage cu nimic prin ținuta ei. Nu! Vrei să fii aparte, originală, să fii remarcată și apreciată pentru stilul tău. Și credeți-mă că devine din ce în ce mai complicat. Aproape că îmi doresc să fac o integrală acum. Ideea e că sunt anumite magazine care fac haine pe bandă rulantă, le împânzesc peste tot și acum… mai fii tu one of a kind! Bucureștiul e mare! Trebuie să știi să cauți, să explorezi și de ce să mint, să fii ca o pumă în căutarea prăzii!

Sunt designeri mai puțin cunoscuți, însă care înțeleg nevoile și temerile noastre și ne ajută să fim așa cum vrem noi. Acesta esta cazul Mihaelei Dulgheru, creatoarea brandului Le Reve du Michou. Sunt rochii de poveste, iar fiecare în parte se termină cu happy end. Sunt deosebite, colorate, vii și mai mult decât atât, sunt făcute de o persoană care pune suflet și pasiune în ceea ce face! Vă las pe voi să aflați povestea creațiilor Le Reve du Michou din interviul de mai jos.

1. Care este povestea numelui Le Reve du Michou

Este vorba despre materializarea unui vis. Cu toții trebuie să visăm. Visul meu este să reușesc să mă exprim prin haine, să încerc să fac lumea în jurul meu puțin mai frumoasă, ,,populând-o” cu femei frumoase, radiind încredere și bucurându-se de hainele pe care le poartă. Este o  poveste adusă în realitate.

aaaa

bbb

2. Cum ți-a venit ideea pentru acest brand?

Ideea nu este nouă, este un proiect mai vechi de-al meu, pe care, la un anumit moment al vieții mele, am găsit puterea, entuziasmul, resursele și timpul să-l transpun în realitate. A fost nevoie de ceva timp, în care am experimentat, am învățat, am căpătat curaj și mi-am definitivat obiectivele astfel că, încet-încet, lucrurile s-au asezat, căpătând forma unui business incipient. Trebuie sa mărturisesc că un element definitoriu a fost și feed-back-ul primit din partea celor care mi-au văzut creațiile, care nu numai că m-au încurajat și motivat să merg înainte, dar m-au ajutat și la conturarea unui stil propriu.

eee

3. Ce obstacole ai întâlnit pe parcurs și cum ai reușit să le depășești?

În mod clar, obstacole au fost și încă mai sunt destule. În primul rând, o schimbare radicală de carieră (eu lucrând înainte într-un domeniu complet diferit) și renunțarea la comoditatea unui job stabil pentru a mă putea ocupa de o afacere aflată la început și într-un domeniu atât de volatil și de subiectiv cum este cel al modei.

gggg

Există, în mod evident, dificultatea construirii unui nume, necesității de a cunoaște și convinge oamenii potriviți, care să vorbească despre tine și fără de care este extrem de dificil, dacă nu chiar imposibil să reușești în acest domeniu. Apoi au existat, există și vor exista constrângeri de natură familială, care se traduc într-un timp relativ limitat pe care îl pot aloca. Dar am avut parte de sprijin, am avut norocul de a găsi colaboratori potriviți (deși nu atât de ușor pe cât speram) și am reușit să înaintez, poate nu în ritmul pe care mi l-aș fi dorit, dar într-o manieră constantă.

4. La ce trebuie să se gândescă oamenii atunci când aud Le Reve du Michou?

La haine delicate, feminine, la povești aduse în realitate.

5. Ce inspiră femeia care poartă creațiile Le Reve du Michou?

Inspiră o eleganță înăscută și un rafinament necăutat. Inspiră feminitate și încredere pentru că hainele potrivite te pot face să te simți bine cu tine însăți, te încarcă de energie și îți schimbă starea de spirit.

kkkk

ttt

6. Ce te inspiră pentru a crea vestimentațiile Le Reve du Michou?

Inspirația poate veni din cele mai neașteptate surse. Momentan, explorez o parte din fascinațiile copilăriei și adolescenței mele și anume filmele vechi din perioada de glorie a Hollywood-ului (cea mai recentă colecție este chiar intitulată Old Hollywood). Iar pentru următoarea colecție…ei bine, va fi o surpriză fastuoasă, aș putea spune!

rrrr

7. Clienții pot să vină cu idei pentru a-și personaliza vestimentația?

Procesul de creație, chiar și în domeniul modei, este unul extrem de personal. Și atunci prefer ca imixtiunile din exterior să fie cât mai mici, pentru a-mi putea păstra stilul propriu. Clienții sunt, însă un element foarte important în această ecuație și am în vedere în proporție foarte mare dorințele și feed-back-ul lor în momentul în care concep o nouă colecție. Odată finalizată, se pot customiza ținutele prin accesorizare sau prin variațiuni ale combinațiilor de materiale folosite. În anumite cazuri, pot chiar crea ținute unicat, dedicate unor evenimente cu totul speciale.

yyyy

www

8. Care sunt designerii pe care îi apreciezi din România?

Îmi place foarte mult să urmăresc scena internațională a modei. Este cumva mai puțin subiectivă și îmi este mult mai ușor să extrag tendințele momentului. Îmi plac în mod deosebit Ralph & Russo și Alexis Mabille.

9. De ce ar trebui ca oamenii să cumpere creații Le Reve du Michou?

Alegerile noastre în materie de haine ar trebui să aibă o singură motivație, și anume răspunsul la întrebarea: „Ce ne ajută să comunicăm, în mod confortabil, cine suntem noi cu adevarat?”. Femeile se întreabă adesea „Unde pot gasi hainele potrivite?”, „Cum pot scăpa de cursa consumului și producției de masă, în care așa de ușor te poți pierde?”. Atunci când simți că o parte din tine nu se regăsește și nu se poate exprima, când ajungi să îți dorești să te diferențiezi de mulțime există totuși o solutie: Alege haine care combină moda cu arta, sentimente cu locuri și oameni. Alege designerii locali. Alege Le Reve du Michou.

uuuu

Roxana Ursu
Roxana Ursu
Ador cuvintele mici, simple, cu impact mare. Ador oamenii care găsesc un motiv să zâmbească în fiecare zi. Iubesc ploaia, toamna si zilele calde de primăvară. Sunt perfecționistă și nu îmi plac lucrurile făcute de mântuială. Îmi place să călătoresc, să pierd timpul uitându-mă la filme, să merg la teatru și să găsesc relaxare și inspirație în muzica pe care o ascult. Merg pe principiul: „If you're going to be thinking anyway, think big! ”
RELATED ARTICLES

Most Popular