Toți îl știm pe dilăul tipul ăla simpatic de la Bromania, care face glume și se strâmbă în Vine-uri, făcând astfel un internet întreg să își descrețească frunțile. Are mii de followers pe Facebook și pe Instagram, sute de mii, milioane de like-uri pe toate rețelele sociale,  pune poze și filmulețe ba din România, ba din State și unde mai pui că o cunoaște și pe Gina Pistol.

Sunt și unele aspecte pe care nu le aflăm, de la prima vedere, despre Matei Dima (pentru că așa îl cheamă, nu Bromania). Știm că îi place șaorma, dar nu știm că are multe proiecte serioase în palmares și în desfășurare. Așa că am decis să îl descoasem puțin:

Eu sunt Fulvia și sunt redactor la IQool.ro. Tu cine ești (pe modelul ASL pls)?

www.mateidima.com  și găsiți tot… Glumesc. Mă numesc Matei Dima,  sunt din Constanța, sunt stabilit în Los Angeles de trei ani și îmi place să produc, regizez, scriu și să apar în cât mai multe chestii, dar cel mai important, îmi place mâncarea.

977886_606982376088_1808630208_o

Cum ai ajuns tu în USA pentru prima dată și de ce?

La 17 ani m-am dus în vizită la fratele meu, care e profesor universitar în State și mi-a plăcut foarte mult. Am mers pe urmele sale și am făcut două facultăți și un masterat pentru că în familia mea s-a pus mereu accentul cel mai mult pe educație. Și, pe lângă asta, am obținut o bursă, deci era păcat să ratez.

Cum ai cunoscut-o pe Gina Pistol?

Gini a început să se uite la Bromania pe Youtube și când am observat asta, i-am propus să apară și ea pentru că e frumoasă și talentată. Am fost plăcut surprins să văd că este și de treabă, pe deasupra. Am filmat cinci glume cu ea în 15 minute, e foarte profesionistă.

Toată lumea te știe pentru proiectul Bromania, dar tu ești implicat în multe alte proiecte foarte interesante. Ne povestești puțin despre ele?

Până la Bromania, oamenii m-au cunoscut când am câștigat Youtube Music Awards în mai, anul trecut, la prima ediție, pentru un videoclip pe care l-am regizat pentru un rapper american. A fost o mândrie să reprezint România. Am produs multe videoclipuri pentru INNA în Los Angeles, cel mai nou fiind o porțiune din „Good Time” pe care o cânta împreună cu PittBull și care trebuie să iasă în curând. Vin în vizită destul de des acasă și, când vin, mă caută lumea să lucre. Am făcut un videoclip pentru Loredana Groza în iarnă, acum, în mai, am făcut unul pentru o artistă nouă de la Global Records, Lori, pentru piesa „Sărutul”…. am făcut și o reclamă la Kinder care se difuzează în cinematografe și la televizor. Și mai sunt.

Care e proiectul de care ești tu cel mai mândru, your baby?

Nu pot să zic că am făcut, încă, un lucru pe care să îl consider „copilașul” meu, în afară de Bromania. Am un scenariu de lungmetraj și un serial la care țin foarte mult și pe care sper să le fac în viitorul apropiat. Bromania îmi dă satisfacție pentru că îmi oferă posibilitatea de a influența oamenii pozitiv; celelalte proiecte mi-au adus bani și dezvoltare profesională, pe când Bromania este o metodă prin care eu pot să îmbunătățesc ziua oamenilor.

Spune-ne și despre perioada în care ai făcut voluntariat în Jamaica.

În Jamaica am fost cu Fundația RuJohn care aparține unui prieten foarte bun de-al meu, Andrew Bachelor aka „KingBach”, care este foarte cunoscut acum în lume datorită Vine-urilor. Ne-am cunoscut la Masterat și pe vremea aia lucram împreună la un show de sketch comedy cu diferiți actori de televiziune. În Jamaica am fost să donăm burse, recuzită și să facem tabere de sport susținute de sportivi din NBA și NFL. A fost o experiență total deosebită, nu numai pentru că am văzut ce înseamnă cu adevărat lumea a III-a, dar și pentru că am putut ajuta, cu ce s-a putut, acolo. Vreau să fac același lucru în România, când o să-mi mai crească puterea.

Care este visul tău cel mai mare legat de regie?

Să iau un Oscar până se duc părinții mei.

Cu ce actori mari ți-ar plăcea să colaborezi?

Nu am preferințe. Până de curând, îmi doream să îl cunosc pe Jean Claude Van Damme, pentru că mi-a fost idol în copilărie și într-un fel a ajutat la parcursul pe care mi l-am ales în viață. Însă am aflat că este un bulangiu plin de ifose, așa că o să mă reorientez.

Ce ai vrea să știe lumea despre tine și nu știe deja?

Oricât de mult aș mânca, mereu e loc pentru desert.

 Transmiți salutări cititorilor IQool printr-un Vine?