Marian Vasilescu

Nu că mi-ar plăcea mie să îmi „terorizez” prietenii prea mult (which is tons of fun), însă sunt genul ăla de om pe care o să îl auzi mereu cu „Hai să-ți pun eu un cover fain” după ce ascultă melodia originală. Și nu mă întrebați de ce, însă pentru tovarășii mei this tiny thing poate să fie mai enervant decât Donkey tot întrebând disperat „Are we there yet?”. Tipic mie, m-am trezit că începeam să dau replay la multe coveruri făcute de Marian Vasilescu, iar cei din jur mă tot întrebau „Nu se mai strică și butonul ăla de replay?”.

Am înțeles că lucrurile devin serioase când un camarad mi-a zis pe un ton grav că am un caz rar de „liztomanie acută”, manifestat doar la oamenii care nu pot trăi fără muzică. În principiu, dacă ajunge să îmi placă o melodie, ori de câte ori aș asculta-o nu e enough, pentru că trebuie să o simt fără să mă perturbe ceva din exterior. Call me crazy (in love), dar băiatul ăsta, Marian Vasilescu, chiar știe cum să facă o fată să tot dea replay la melodiile lui.

Am descoperit potențialul lui Marian Vasilescu la „Vocea României”. Nu mă laud or anything, dar de atunci am știut că nu va avea doar cele 15 minute de faimă. De ce îmi plac mie tare mult coverurile? Pentru că simt un alt vibe și o cu totul altă pasiune din partea celui care cântă.

Îmi atrag atenția oamenii creativi și implicați în munca pe care o fac. Marian Vasilescu este unul dintre ei. Deși melodiile pe care le cântă îmi sunt cunoscute, el a făcut în așa fel încât să fiu captivată de modul lui original de a le interpreta. Fără să își dea seama, își pune emblema asupra melodiei pe care o alege și devine a lui.

Să o spun pe aia dreaptă, nu este cel mai simplu să faci coveruri, chiar dacă așa pare. Trebuie să te reinventezi mereu, să uimești publicul și să nu îl lași niciodată să se plictisească de o melodie pe care o știe deja. Cum a reușit Marian Vasilescu să mă facă atât de addicted de coverurile pe care le face? Și eu eram tare curioasă, așa că i-am pus câteva întrebări.

1. Cum ai învățat să îți stăpânești emoțiile atunci când urci pe scenă?

Atunci când îți dorești cu adevărat ceva și ai visat de mic să îl faci, ajungând în momentul în care urci pe scenă, eu zic că trebuie să fii conștient că e șansa ta să le provoci un impact, să îi faci să simtă toți acei ani în care ai muncit din greu pentru a ajunge în fața lor. Conștientizez aceste lucruri, iar emoțiile se transformă în unele constructive. Ele sunt necesare în timpul prestației, pentru că un cântec fără emoție este ca un nor fără ploaie.

2. Ce te-a determinat să alegi o carieră în muzică?

Păi răspunsul este simplu: Muzica.

3. Ți s-a întâmplat să uiți versuri și să fie necesar să improvizezi? Cum ai gestionat momentul?

Tuturor ni se întâmplă asta, iar prima reacție e să le înlocuim cu alte cuvinte de cele mai multe ori. Dar se mai întâmplă să improvizăm vocal „o-uri”, „a-uri” … depinde de moment și de inspirația pe care o avem.

4. Cum trebuie să comunice un artist cu publicul atunci când este pe scenă?

Fiecare artist o face în felul lui. Cât despre mine, mie îmi place să îi privesc pe spectatori în ochi și să le zâmbesc. De multe ori chiar merg între ei. Cea mai mare energie o primești de acolo, din public. E o emoție extraordinară, pe care nu ai cum să o descrii în cuvinte. Un artist simte vibe-ul publicului și se lasă ghidat de el.

5. Ce schimbări a adus participarea la „Vocea României” în viața ta profesională?

Primul pas a fost „Românii Au Talent’’, unde am fost semi-finalist. Trebuie să recunosc că au reprezentat rampele mele de lansare atât experiența asta, cât și „Vocea’’. Au fost cele mai frumoase trăiri din viața mea. Am avut ocazia să cresc printre profesioniști. Este minunat să ajungi pe platoul de filmare și să te întâlnești cu oameni precum Andra, Smiley, Marius Moga, Mihai Petre, Andreea Esca etc.

Interviu Marian Vasilescu

Îți schimbă complet starea de spirit, mai ales dacă ajungi să porți o discuție cu asemenea personalități. Sunt atât de norocos, recunosc. Mulți însă nu realizează că și ceea ce faci după acest pas este important și definitoriu pentru cariera ta. Eu nu m-am oprit și nu o să mă opresc niciodată. Sunt un luptător și vă asigur că o să urmeze curând momentul în care o să fiu și la radio, pentru că ăsta este pasul cel mare.

6. Sunt concursurile cea mai bună variantă pentru a te face remarcat și cunoscut?

Sunt o variantă bună, da. În cazul în care ai susținere financiară sau un manager care să se ocupe de tine de la început, nu trebuie neapărat să le alegi.

7. Ai avut parte de momente dificile care te-au făcut să vrei să renunți la muzică?

Te gândești să renunți când vezi că nu se întâmplă ce îți dorești tu. Noi, artiștii, suntem foarte grăbiți și de multe ori dificili. Dacă se poate, vrem totul acum. Ei bine, pe lângă muzică mai este vorba și de Marketing, PR etc … Îmi revin când știu că timpul este un factor care trebuie să-mi fie prieten. Merg la studiouri și simt că în curând o să lovim cu hitul ăla mare. Va urma…

8. Crezi că oamenii realizează munca pe care o depune un artist până ca ei să audă varianta finală a unei melodii?

Clar nu. Oamenii vor să audă muzică bună și să fie purtați de vibe. Nu am pretenții ca ei să își dea seama de munca pe care noi o depunem în studio. Ei sunt cei care trebuie să primească frumosul și atât. În general, oamenii vin cu aprecierea și eventual share-ul pe conturile lor de social media.

Marian Vasilescu interviu

9. Unde te putem vedea cântând în următoarea perioadă?

Pe contul meu de Facebook pun toate detaliile: când am un spectacol, unde, ce mai fac, cu cine. Așa că vă aștept: Marian Vasilescu mă găsiți; este un profil personal. Pe cel de like-uri nu mai am activitate deocamdată.

10. Ce ponturi ai pentru cei care își doresc o carieră în muzică?

Credeți în voi indiferent de părerile celorlalți. Când am început, toată lumea îmi spunea să tac, că n-am nicio treabă. Și totuși n-am făcut-o. Cântați în fiecare zi cât de mult puteți pentru că în felul acesta vi se dezvoltă corzile vocale. Încercați mai multe stiluri muzicale pentru că așa vă veți găsi originalitatea și „keep that vibe up’’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here