Interviu cu Maria Radu: „Să dăruieşti este cel mai frumos sentiment.”

0
297

Interviu cu Maria Radu: „Să dăruieşti este cel mai frumos sentiment.” Maria Radu este genul de artist la care ajungi relativ uşor pentru că aşa este ea, o tipă simplă, sinceră şi cu o voce incredibilă. Când am auzit-o prima dată, m-am gândit că este următoare Andra sau Delia şi încă nu sunt convins care este mai bună dintre cele trei. Maria a fost o super draguţă şi a răspuns la câteva întrebări pt IQool.

1.Cum este Maria Radu în viaţa de zi cu zi, atunci când nu cântă?

Maria e un omuleț emotiv şi sensibil, chiar dacă de multe ori nu se vede (maschez foarte bine). Îmi vine să citez un amic care mi-a zis : „eşti dubios de prietenoasă” :))). Învăţ copiii (între 2 şi 5 ani) cântecele la o grădiniţă particulară.

Studiez la chitară…compun…învăţ…

O să încep să lucrez cu un prieten la un proiect electro rock…

Îmi place să fac sport (tenis, schi, înot, echitaţie, ciclism etc) şi când nu e frig afară îmi place mult să citesc în parc. De asemenea sunt maaaare cinefilă…Îmi plac foarte mult filmele vechi.

Mă implic în evenimente caritabile ori de câte ori am ocazia. Am adoptat o pisică acum ceva timp pe care o ador.

 2.Cum ai ajuns să faci muzică?

Sincer, nu ştiu. :)) Aşa trebuia să se întâmple. Tot ce ştiu e că mi-am dorit să cânt…am amintiri cântând de la 3 ani…după care am făcut ce am simţit….pe la 13 ani cursuri de canto cu minunata prof. Zâna Nichita, am „cântat” acasă cu Whitney Houston, Etta James şi Aretha Franklin până am zăpăcit toţi vecinii, apoi m-am şcolit pe scenă cu trupe mari unde am învăţat ce înseamnă să cânţi Live.

Să fac ce simt a fost o regulă de bază.

4

3.De ce are nevoie un tânăr care vrea să facă muzică pentru a reuşi?

De talent, încredere totală în el şi un profesor bun care să îl ghideze…restul curge de la sine.

4.Care este satisfacţia cea mai mare a unui artist?

Nu pot să vorbesc în numele colegilor mei, dar pentru mine cea mai mare satisfacţie e atunci când eu prin ceea ce sunt (prin ceea ce fac) ofer oamenilor stări de bine, emoţii pozitive. Atunci când le văd zâmbetele, când cântă sau dansează plec acasă fericită.

Din fericire nu doresc să îmi hrănesc egoul atunci când mă expun.

Să dăruieşti este cel mai frumos sentiment şi cea mai mai mare satisfacţie!

5 Care este cea mai frumoasă amintire din cariera ta?

Sunt foarte multe, dar o să îţi menţionez una recentă…

În februarie am cântat în Hard Rock Cafe unui public cu totul aparte şi a fost prima oară când am plâns pe scenă…de fericire bineînţeles…

Au fost nişte reacţii spontane pe care nu le-am putut controla…s-a creat o energie minunată…o stare de beatitudine…feedbackul oamenilor a fost incredibil!

E un sentiment care nu poate fi descris în cuvinte…trebuie să îl simţi!

6.Cu cine ţi-ai fi dorit să colaborezi dar nu ai avut deocamdată ocazia?

Mi-ar plăcea foarte mult să colaborez cu Brian Eno, Pharrell Williams, Bruno Mars etc.

3

7.Ce alegi între a educa publicul cu muzica ta sau a cânta ceea ce cer oamenii?

Asta e placa celor de la radio cu noi ştim ce vrea publicul”. În cazul meu cânt/compun exact ceea ce simt şi un anumit tip de public reacţionează. Din fericire publicul meu e diversificat şi e cuprins între 7 ani şi 70. Ei au ales să mă asculte pentru că rezonează cu muzica mea.

Fiecare are un anumit sistem de valori şi în funcţie de asta ascultă ce îl mişcă. Acest sistem se schimbă dacă ai deschidere…dacă vrei să evoluezi!

M-aş bucura mult dacă tinerii nu ar mai accepta să fie spălaţi pe creier şi ar alege să asculte ei ce vor, nu ce li se da…e atât de multă muzică pe net…

Dacă radiourile ar difuza şi alte genuri muzicale, sau mai exact, alt tip de comercial, ar umbla şi la educarea lor.

8.Crezi în terapia prin muzică? Te poate aduce la o stare de echilibru?

Categoric! Un anumit tip de muzică îţi poate schimba starea radical. Te duce într-o altă lume, te face să visezi cu ochii deschişi…

90

9.Unde te poate vedea lumea în perioada următoare?

Greu de spus…ceea ce nu ştiu oamenii e că eu am concerte în cluburi de 2 ori pe an, restul sunt partyuri private. Sper această informaţie să ajungă la urechile cât mai multor oameni. De obicei tot ce am nou postez pe facebook, pe site (www.mariaradu.ro) şi pe instagram (mariaradu official)

10.Un mesaj pentru tinerii din ziua de azi.

Le doresc să asculte când mai multă muzică divesificată…

…să facă o triere după propria valoare…după ceea ce simt…să evolueze constant mental şi muzical.

Sursă foto: Arhiva personală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.