sâmbătă, aprilie 20, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleTineri de succesInterviu cu Maria Dius, fashion & beauty blogger cu o pasiune arzătoare

Interviu cu Maria Dius, fashion & beauty blogger cu o pasiune arzătoare

Viața de zi cu a zi a unui elev de clasa a 12-a e destul de încărcată. În special, prin prisma faptului că stresul cauzat de apropierea iminentă a BAC-ului este o constantă în rutina acestora. Acum imaginați-vă că trăiți acest lucru în timpul stării de urgență din România. Pe lângă asta aveți diverse profiluri de social media de întreținut zilnic, o mică afacere cu bijuterii de condus și vă pregătiți pentru plecarea la o facultate într-o țară străină. Destul de complicat, nu-i așa? Ei bine, Maria Dius reușește să îmbine aceste lucruri într-un mod plăcut și armonios.

Maria Dius, pe numele său Maria Diana Popescu, este elevă la „Liceul Pedagogic Carmen Sylva” din Timișoara. Aceasta fată de numai 18 ani reușește să pună în echilibru atât educația, cât și pasiunea ei într-un mod remarcabil. Maria are rezultate excelente la școală. Paralel cu școala întreține în mod constat de aproximativ 2 ani un fashion blog , dar și diverse platforme de social media cum ar fi Instagram sau Youtube. Pe lângă acestea, este și proprietarul Essentials By Dius .

https://www.instagram.com/p/B_an_CVh_Zn/

Cum te-ai descrie pe scurt?

„O întrebare pe cât de așteptată, pe atât de grea! Blogul meu are ca slogan “wild, sophisticated & fiery”, adică: neîmblânzit, sofisticat și arzător – cred că așa mi-aș descrie eu stilul de a fi, de a vorbi, de a mă îmbrăca și, cel mai important, de a crea. Sunt efervescentă și sunt retrasă, sunt modestă și sunt încrezătoare, sunt Maria și sunt Dius.”

Eşti fashion & beauty blogger de la o vârstă încă foarte fragedă. Cum ai luat decizia la 16 ani de a începe blogul? De unde a început Maria Dius?

„Deschiderea oficială a blogului meu acum vreo 2 ani a coincis cu decizia mea de a aplica la London College of Fashion: cam atunci mi-am hotărât „cărarea”. Era o universitate de prestigiu, în top 3 la nivel global în ceea ce privește Fashion, așa că am știut că voi avea mult de parcurs ca să pot fi sigură că am abilitățile necesare unui potențial student la LCF. Prima variantă care mi-a venit în minte a fost crearea unui blog în această arie tematică și asta am făcut! Mi-am cumpărat un domeniu, am făcut rost de hosting și i-am dat bătaie. Însă, mă crezi sau nu, www.mariadius.com nu a fost primul meu blog: primul meu blog a fost unul cu poezii, care încă-și mai face veacul pe undeva prin străfundurile internetului. Cele mai mari două pasiuni ale mele sunt moda și poezia, câteodată nici nu știu care-i care, îmi place să le scriu și să le port. Totuși, Maria Dius s-a născut acum 4 ani, când îmi căutam un username pentru Instagram (da, atât de trivial!). Cum probabil știți, numele meu real și complet este Maria Diana Popescu, nume care în țara noastră, nu este definit doar ca fiind unul comun, ci unul exagerat de comun. În timp ce încercam cu disperare să găsesc o combinație normală, am obținut una care era disponibilă și destul de decentă, ziceam eu atunci – mariadius. „D” & „I” sunt primele două litere ale numelui meu mijlociu – Diana – așa că m-am gândit că e o tranziție bună. La început, nu am realizat că va deveni un nume, unul adevărat, care să aibă rezonanță și să exprime cine sunt eu cu adevărat. Dar, crede-mă sau nu, așa s-a născut Maria Dius. Nup, niciun mit ancestral legat de cuvântul ăsta Dius, nicio poveste captivantă, ci o căutare de username, o combinație de litere ce avea să capete un nume abia câțiva ani mai târziu. Dius este numele care îmi reprezintă stilul, personalitatea, pasiunile, creațiile, sentimentele, Dius este ceea ce aleg să port în fiecare zi, să citesc, să învăț. Dius este felul în care evoluez și ceea ce mă ține motivată, ambițioasă și puternică. Dius este idealul meu de perfecțiune, un cuvânt care își schimbă zilnic morfologia, sensurile, care mereu șochează. Așa cum sunt și eu. Acum, mă prezint adesea ca Maria Dius, pentru că a devenit numele meu ca artistă, ca blogger, ca și creatoare, ca tot ceea ce am devenit și de care sunt mândră. Nu m-am născut Dius, am devenit Dius. Și sunt extrem de mândră de asta.”

La intrarea în această lume, ca orice copil plin de speranță, a vrut să ajungă cât mai repede la cât mai multă lume, însă și-a dat seama că o creștere în social media este un „proces destul de asiduu și cu multe obstacole”. De aceea, a decis să nu facă din creșterea pe social media un obiectiv, ci din creșterea ei ca persoană.

Până la urmă, scopul e să creștem împreună, nu? Suntem oameni, nu numere. Conținutul nostru ar trebui să trăiască prin emoții, sentimente și creativitate, nu prin cifre și calcule.”


Un lucru impresionant este faptul că aceasta se identifică mai degrabă cu termenul de „inspirer”, decât cu cel de „influencer”, așa cum ar eticheta-o majoritatea persoanelor în ziua de azi. Ea își dorește să inspire oamenii, mai degrabă, decât să-i influențeze.

Nu îi este frică să se arunce în această lume cu capul înainte. Cu toate că, adesea este „mezina” din cadrul fashion show-urilor la care participă.
Cum ar fi:

„ Mereu am fost “mezina”, însă mereu mi-a plăcut asta. Cu cât ești mai tânăr, cu atât poți câștiga mai multă experiență. Nu e niciodată prea devreme pentru a începe și e foarte interesant cum ți se poate schimba perspectiva de-a lungul anilor atunci când punctul de focalizare este podiumul.”

https://www.instagram.com/p/B0OlOJSg0ZN/

De curând ai apărut la TV şi ai prezentat ținute pentru revelionul 2020. Povesteşte-ne despre această experiență. Cum ai fost contactată? A fost prima dată când ai apărut la televizor?

Culmea, nu! Prima dată când am dat un interviu televizat a fost în clasa a 9-a, după ce am dat Evaluarea Națională și am obținut 10 ca medie de admitere la liceu. Cred că atunci a început totul. Legat de modul în care am fost contactată, ei bine, totul se rezumă la contacte și conexiuni: o colegă „de breaslă” m-a recomandat reporterului care avea de realizat materialul cu pricina, iar de atunci am devenit contactul lui și am mai pus la cap materiale TV împreună. Tocmai din cauza asta susțin că networking-ul și crearea de conexiuni sunt vitale în acest domeniu!

Scormonind prin paginile ei de social media mi-am dat seama cât de mult se implică în pasiunea ei. Participă adesea la concursuri, workshop-uri și, mai nou, webinarii,  pe teme legate de beauty & fashion. 

„De când am blogul, cu siguranță cea mai mare realizare a mea a fost faptul că am câștigat competiția Beauty Vlogging School by L’Oréal România în 2019. Premiul a venit ca un fel de validare pentru mine, o confirmare că toată munca și pasiunea pe care o depun aici este pe făgașul cel bun, iar asta mi-a dat o putere incredibilă: am cunoscut oameni minunați și m-am autodisciplinat. Totuși, pe celelalte planuri ale vieții mele ierarhia stă puțin diferit: aici mă laud cu participarea la etapele naționale ale olimpiadelor școlare de la care am fost nelipsită în anii de gimnaziu și de liceu (de la limba și literatura română până la engleză și franceză).”

L'oreal Vlogging School PremiuCum te afectează această perioadă de izolare?

„Izolarea nu este facilă nimănui, însă încerc să găsesc și părți bune ale carantinei. Petrec timp cu familia, deși duc dorul prietenelor mele, însă încerc să profit cât de mult pot, ținând cont de faptul că sunt ultimele mele luni în țară. Citesc, scriu, ascult… încerc să mă inspir și, până acum, reușesc. Mă pot lăuda că în aceste săptămâni m-am regăsit pe mine însămi, m-am reapropiat de o Maria Dius de care mi-era chiar dor, iar asta nu poate decât să mă bucure. Totuși, starea de incertitudine instalată odată cu această pandemie îmi dă mari bătăi de cap în ceea ce privește pregătirea pentru BAC și plecarea la facultate.”

Anul acesta vei absolvi liceul. Este dificil să te împarți între şcoală, social media şi afacerea ta cu bijuterii?

„Cu siguranță și categoric, DA. Nu am vreun asistent personal căruia să-i arunc un ”to do list” cu munca ”de ”jos”, hahah. Eu sunt și propria șefă, și propria meditatoare, și propria asistentă, și propria secretară – un adevărat ”one-woman-show”. Nu am să neg, e puțin obositor și nu sunt puține momentele în care îmi vine să-mi arunc telefonul pe geam, pentru că adesea îl văd ca pe un „birou”. Totuși, mereu școala a fost pe primul loc în lista priorităților mele.”

Pentru facultate îţi doreşti să pleci din țară să studiezi fashion marketing. Unde te vezi ajungând peste 5 ani?  

„Da, așa e! Hmm.. peste 5 ani voi fi terminat facultatea de un an, așa că probabil voi avea deja un job la Londra. Va fi un job de început de carieră, deci acest exercițiu de imaginație e o provocare, hahah! Mi-e greu să spun ce voi face și ce importanță va avea rolul meu în compania respectivă, dar vă pot spune că aș da orice pentru un post la Alexander McQueen, sunt îndrăgostită!”

Ce sfat le-ai da celor care vor să-și deschidă un blog?

Să fie ei înșiși. Mereu. În orice circumstanță. Să nu se abată de la sufletul lor. Să fie autentici, pentru că asta e singura cale care le-a mai rămas. Să fie constanți și consecvenți. Să persevereze. Să creeze. Eu asta am făcut și încă fac: atunci când pornești pe un drum ca acesta, nu destinația e importantă, ci călătoria. Fiecare pas e vital, iar orice pauză, fatală.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular