Interviu cu makeup artistul Flavia Florea: Iubiți întotdeauna machiajul

0
1256
Sursă foto: Arhivă personală
Flavia Florea, makeup artist. S-a făcut remarcată după ce a câștigat celebrul concurs Nyx Face Awards în anul 2017. Am văzut cu ce lookuri s-a înscris în concurs, iar pe noi ne-a uimit talentul ei.

Nu orice om poate să creeze ceva atât de frumos folosindu-se doar de produse de makeup. Nu erau lookuri obișnuite, o linie de eyeliner, un highlighter și un ruj. Nu. Erau lookuri cu totul speciale.

De ceva timp și-a deschis propiul canal de YouTube, unde postează tutoriale de makeup, comparații între produse, haul-uri de makeup and stuff like that. Nu face decât lucruri frumoase în lumea makeup-ului și munca începe să-i fie apreciată. De curând a câștigat locul 3 la categoria Best Newcomer on YouTube în Fashion&Beauty la Digital Divas Awards by Avon, unde am avut ocazia să vorbim cu ea.

Modestă, zâmbitoare și foarte caldă. Asta ne-a transmis Flavia Florea în scurta conversație pe care am purtat-o înainte să urce pe scenă pentru a-și ridica premiul. În acest interviu am întrebat-o toate curiozitățile noastre legate de machiaj.

Află cele mai noi informații despre Flavia și despre cariera ei ca makeup artist din interviul de mai jos.

1. Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru makeup?

Având o figură atipică, am fost judecată mult timp, iar din dorința mea de copil de a intra în rândul societății ca și aspect fizic, m-am apucat de machiaj, la început pentru a-mi ascunde așa-zisele defecte .

Când am crescut și am înțeles că machiajul scoate în evidență trăsăturile frumoase date de natură, m-am axat altfel pe machiaj, într-o manieră mult mai naturală pentru look-urile de zi și de seară, unde mi-am îmbrățișez fizionomia atipică, dar am putut să îmi satisfac și dorința copilărească de a deveni orice și oricine vreau, în look-urile extravagante, SFX și cosplay, unde abordez machiajul la forma sa extremă.

2. Cât de importantă e absolvirea unui curs de makeup în cariera unui makeup artist?

Depinde de pasiunea pe care o ai. Eu de exemplu nu am niciun curs certificat, dar am studiat atât de conștiincios tot ce am putut găsi online: cărți, tutoriale, blogg-uri, interviuri, încât am acumulat aproximativ toate cunoștințele în materie de machiaj.

Am participat la un curs acum un an, unde am constatat cu stupoare că știam deja totul, doar că nu cunoșteam anumiți termeni, deci pot spune că depinde cât de dedicat ești. Desigur dacă vrei să acumulezi de la un profesionist și să profesezi în direcția aceasta într-un timp scurt, este indicat să urmezi un curs.

3. De cât respect se bucură meseria de makeup artist în România?

Depinde de oamenii cu care lucrezi. Sunt oameni care consideră că un makeup artist este sclavul lor, iar acesta trebuie să facă tot ce spun ei, în ciuda faptului că nu au cunoștințele necesare, iar dacă te plătesc este imperativ să faci ce spun, dar există și oameni care respectă enorm de mult această meserie și se lasă pe mâinile profesionistului cu inima împăcată.

4. Cum s-a schimbat cariera ta după ce ai câștigat Nyx Face Awards?

Concursul în sine a fost un test de validare a cunoștințelor acumulate de-a lungul anilor. În momentul în care l-am câștigat, am câștigat de asemenea multă încredere în talentul meu și în mine, în concluzie, am prins curaj să mă dezvolt mai mult și să împart cu încredere ceea ce știu și publicului larg, iar de acolo, cariera mea a înflorit considerabil. Experiența FaceAwards mi-a deschis multe porți pe care am pășit apoi cu încredere.

Sursă foto: Arhivă personală
5. De unde îți iei inspirația pentru lookurile mai puțin obișnuite?

În mare parte din desene animate, dar și din cărți, filme și de ce nu, viața de zi cu zi, inclusiv din folclor.

6. Cât de mult contează talentul în makeup? Poți fii un makeup artist de succes chiar dacă nu ești foarte talentat?

Oamenii învață constant. Eu sunt de părere că dacă îți dorești cu adevărat să înveți, chiar dacă nu ai talent, vei învăța, dacă te dedici. Desigur, talentul este un mare plus. Un om talentat va învăța mult mai ușor decât un om care nu este atât de talentat, deci drumul unui talent va fi mai scurt către succes, iar celui fără talent, mai lung, dar nu imposibil.

Sursă foto: Arhivă personală
7. Care consideri că trebuie să fie cele mai importante trei calități ale unui makeup artist?

Înțelegerea, respectul și dedicarea.

8. Cum a luat naștere canalul tău de youtube?

Inițial l-am creat doar pentru a-mi face playlist-uri de muzică, apoi am cochetat cu ideea de cover-uri și poate de tutoriale de machiaj, nimic serios, dar am depus efort în el abia după ce am intrat în concursul Nyx FaceAwards, de unde a și înflorit treptat.

9. Ce este și cum a început seria „Miercuri la metrou” ?

Seria „Miercuri la metrou” este o rubrică în care compar produse ieftine cu produse mai scumpe, pentru a aduce în atenția publicului eficiența sau toxicitatea brand-urilor mai puțin cunoscute. Am creat această serie din dorința de diminuare a snobismului creat în jurul unor brand-uri și de avertizare vis-a-vis de posibilului pericol pentru sănătatea noastră a unor produse cosmetice.

De asemenea, am vrut să ofer informații pentru toată lumea și să deschid ochii celor axați pe sloganele: „Dai un ban, dar știi că face” și „Tot ce este ieftin, este cu siguranță și prost”. Oamenii trebuie să înțeleagă că există produse ieftine și bune și de asemenea produse scumpe și proaste, este valabil și reversul acestora, de aceea există această rubrică, să vedem ce este ieftin și bun sau prost și ce este scump și bun sau prost, să ofer alternative în ambele tabere prin intermediul acestor comparații publicului larg.

10. De ce lucruri ai nevoie pentru a porni un canal de YouTube de beauty?

În primul rând dedicare. Pe partea tehnică, ai nevoie clar de o cameră bună, un microfon (sau un telefon care să înregistreze clar) și de lumini ( softbox sau beauty ring, deși poți lucra și cu lumina naturală, dar te limitează la a filma într-o singură parte a zilei), iar pe partea artistică, de sinceritate, dezinvoltură și creativitate.

11. Ne poți spune un trend de makeup care îți place și unul care nu-ți place? Din ce motive?

Îmi place foarte mult acest look natural care se promovează foarte mult, în mod specific cel cu tuș arămiu/maro, farduri în culori calde și nude. Sunt fană eternă pin-up looks și codițe de tuș. Nu înțeleg și nu îmi plac trend-urile sprâncenelor ciudat desenate: împletite, în valuri, tăiate etc. Mi se pare că urâțesc omul, cu atât mai mult cu cât sprâncenele sunt cea mai importantă parte a expresivității umane.

12. Ai anumite tehnici de makeup preferate?

Depinde de ten: pe tenul gras îmi place mult tehnica de baking, iar pe cel uscat, tehnica de strobing.

13. Cât de costisitoare este meseria de makeup artist?

Foarte costisitoare în materie de produse, din păcate, deși există brand-uri care au prețuri decente și funcționează minunat, dar ca și makeup artist, ai nevoie de paletă vastă de brand-uri și produse, destinate pentru fiecare tip de machiaj și ten și evident, de client.

Sursă foto: Arhivă personală
14. Ai colaborat cu mulți artiști din România (Carla s Dreams, Delia, Bromania etc). Cum te simți atunci când machiezi nume atât de sonore?

Fericită, deoarece dedicarea și anii de studiu autodidact au dat roade.

15. Un sfat pentru iubitoarele de makeup?

După cum spun la finalul fiecărui video: Always love makeup sau în traducere: Iubiți întotdeauna machiajul. Nu vă lăsați niciodată doborâte de eșec, ci învățați din el, căci el este cel mai bun profesor pentru o carieră de succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.