„În fiecare zi, și-n fiecare noapte” dacă nu-l asculți pe Macanache ți se duce viața, frate. Tânăr și neliniștit, ai zis să te distrezi un pic, dă-i un play la melodie și treaba o să meargă bine. Știi și tu care-i rețeta, Macanache ți-o prescrie când el e la datorie, e un mister și pentru mine, cum într-o melodie, doar în rime vorbește și numai nu obosește. Eu vă zic cinstit, că am obosit, rimele nu-s pentru mine, dar e greu să te oprești, odată ce le înțelegi. Azi în rime mă descurc și fără să mă încurc. N-am pretenții mult prea mari, gen să-mi cânte câțiva lăutari, dar vedeți și voi prea bine, rimele îs ca un drog, nu mă pot opri pe loc, Macanache e responsabil, n-am vorbit în prealabil, dar m-a molipsit și uite că în rime am vorbit.
Am ieșit puțin din transă, așa că here’s ză thing, prieteni. Nu l-am ascultat dintotdeauna pe Macanache. Dar aveam un tovarăș care mereu când făceam un show acasă la cineva se autoproclama MC-ul serii și punea Macanache până cineva îi zicea „Bun bă, ăsta ești tu, am înțeles!”. Și din momentul ăla l-am trecut în telefon Pierre Golanul. Nu îmi displăcea, avea un flow diferit, transmitea o altfel de energie care te făcea să îl fredonezi chiar dacă știai doar două versuri din melodie.
De curând l-am văzut pentru prima dată live pe Macanache, iar eu, care de obicei sunt cam introvertită atunci când merg la concerte, ei bine, de data asta de când a apărut pe scenă, parcă nu mai eram eu. Am fost surprinsă să văd că pot să mă exteriorizez și să „go with the flow” cum ar spune Macanache. Mă simțeam ca în filmul 8 Mile și eram „Woa, nu-mi vine să cred!”. Omul chiar știe ce vrea publicul și odată ce a învățat asta, deja te-a câștigat, pentru că, news flash, ăsta e el. *wink*
Să fiu sinceră cu voi, de puține lucruri sunt sigură în viața asta. Dar după concert știam un lucru: că trebuie să aflu mai multe despre Macanache. Prea o făcea pe misteriosul and stuff și am zis că vreau să îl cunosc mai bine. Iar voi aflați totul din interviul de mai jos.
1. Fă o comparație între emoțiile pe care le-ai avut atunci când ai participat pentru prima dată la un concurs de gimnastică și atunci când ai intrat prima dată pe scenă. Cât de diferite sunt?
În primul rând aveam vârste diferite. Dar oricum, ca idee, ambele experiențe au însemnat foarte mult pentru mine și mi-e greu să descriu sentimenul ăsta.

2. Ai avut vreun moment pe scenă când nu găseai rima pentru următorul vers? Cum crezi că trebuie gestionat un astfel de moment?
Deseori mi se întâmplă asta. Pur și simplu trebuie să „go with the flow”, nu ai de ales. O dai în pristail, e nasolie când oprești spectacolul pentru o rimă, un vers, se strică vibe-ul. Îi dai drumul la improvizație, de multe ori atunci când improvizezi iese mai bine, plus că îi dai o nuanță mai personală spectacolului respectiv.
3. Crezi că a existat vreodată sentimentul de invidie din partea altor colegi din zona hip-hop atunci când ai apărut prima dată în showbizz?
Sentimentul de invidie este ceva instinctiv, la modu’ că probabil te oftici că nu ai făcut tu treaba respectivă primul și când vezi pe un altu’ că a facut-o înaintea ta tinzi să fii ușor hater. Dar nu cred că mă invidiază lumea și chiar dacă m-ar invidia, să fie cu scopul de a-i motiva să facă și ei ceva.
4. Crezi că arta poate să țină de foame în România?
Arta nu ține de foame, nu e comestibilă decât pentru creier. Oriunde nu numai în România.
5. Cine crezi că se descurcă mai bine în viață? Cineva care e „book smart” sau „street smart”?
Ideal ar fi să le ai pe amândouă, se completează perfect una pe cealaltă.

6. Ce lucruri ar trebui să aibă tinerii în vedere atunci când se gândesc la o carieră?
Să le placă meseria respectivă, să se priceapă să o practice și eventual, în cel mai bun caz, să se poată susține financiar din asta.
7. Care crezi că este atitudinea tinerilor cu privire la problemele societății?
Fiecare are problemele lui, cred că mai degrabă și mai importantă este „vremea” tinereții care vine și pleacă și ce faci tu în timpul ăsta (de preferat să îți trăiești viața și să te bucuri de tot). Problemele societății sau ale tale personale vor fi mereu lângă tine ca o umbră.
8. Crezi că la un anumit nivel, muzica poate să schimbe felul în care un om privește lucrurile?
Desigur, muzica este ca un medicament.
9. Ce lucruri a schimbat hip-hop-ul în viața ta?
Primul lucru și cel mai important, pe mine ca om.
10. La ce proiecte lucrezi în acest moment?
La proiectele care vor rămâne după ce nu voi mai fi.
Sursă foto: arhivă personală.