Interviu cu Ioana Puiu sau fata din spatele unor fotografii de basm

0
1251
fotografii
Sursă foto: Arhivă personală

De fiecare dată când intru pe Instagram, Ioana Puiu mă surprinde în fiecare zi cu un content absolut minunat. Dacă o urmărești, nu ai cum să nu rămâi impresionată de acele fotografii atât de originale și de diferite față de ceea ce se postează de obicei pe Instagram.

Din dorința de a afla ce o motivează și ce o inspiră, am întrebat-o pe Ioana câteva lucruri pe care trebuie neapărat să le afli. Cum a pornit povestea ei în online, cum a învățat să editeze aceste fotografii de basm, dar mai ales cum reușește să creeze zi de zi content de calitate, aflați numai din interviul de mai jos.

  • Ți-ai deschis contul de Instagram destul de recent, în februarie anul acesta. Ce crezi că a contribuit la creșterea atât de mare a numărului tău de urmăritori într-un timp atât de scurt?
Contul a fost deschis cu foarte mult timp în urmă. Inițial a fost un cont personal, după care l-am transformat într-unul business, iar toate pozele pe care le-am considerat personale au fost șterse.
Ca să-ți răspund la întrebare: m-am implicat destul de mult în Instagram. Postam de două ori pe zi, căutam să vin de fiecare dată cu un conținut de calitate care să iasă din tipar. La scurt timp am fost remarcată de mai multe agenții de PR și mi s-au deschis mai multe porți.
  • Ești instagramer full-time? Reușești să te întreții doar din ceea ce faci pe Instagram și Youtube?
Nu sunt instagramer full-time. Am o viață destul de organizată, iar pe primul plan se află familia. Dacă aș posta tot ceea ce fac nu mi-aș permite să am un job sau să am viață privată. Instagram-ul este oglinda muncii mele și momentan investesc în el. Probabil în timp o să-mi scot investiția.
  • Promovezi o lume de basm care este tot mai rară în realitatea de astăzi. Ce te inspiră pentru pozele tale?
Mă documentez foarte mult înainte să fac o poză. Citesc, vizionez filme, mai ales animații, urmăresc alte conturi din afară sau aplicații precum Pinterest, după care când încep să editez…apare „magia”. Pur și simplu las imaginația să-și facă treaba.
fotografii
Sursă foto: Arhivă personală
  • Cât de dificil este să produci content pentru Instagram?
Personal lucrez minim șase ore pe zi la o singură poză. Majoritatea fotografiilor sunt realizate în casă, motiv pentru care trebuie să creez cadrul (lumini, decor, mut mobila dacă este cazul). Edit-ul este partea mea preferată care implică multă migală și care în medie durează patru ore.
  •  Ai învățat singură să editezi aceste fotografii? Cât de dificil a fost?
Am urmat masterul de Producție Audio Video în cadrul Universităţii din Bucureşti unde am învățat Photoshop și alte programe de editare video. De atunci am prins gustul prelucrării şi am aprofundat singură.
Consider că sunt atât de multe de învățat, încât trebuie să fiu precum un burete care absoarbe orice informație cu privire la tendințe.
  •  Cât de mult contează în opinia ta frumusețea fizică pentru a avea succes în online?
Din punctul meu de vedere…nu contează. Cunosc nenumărate conturi care au la baza feed-ului fotografii doar cu obiecte, peisaje sau animale. Important este să ai o temă care să prindă şi să evidențiezi ceea ce ai mai bun. Dacă vrei să vinzi cu aspectul fizic…se găsesc variante să o faci chiar dacă nu ai 90-60-90.
Sursă foto: Arhivă personală
  • Ce sfat i-ai da Ioanei de la 18 ani?
Să aibă mai multă încredere în ea pentru că are suficiente resurse să devină ceea ce-și propune.
  • Cum arată în ceea ce te privește raportul dintre viața personală și cea profesională?
Am un soț care mă susține și care se implică în proiectele mele. Suntem parteneri atât în viața personală, cât şi în cea profesională. Nu aş putea să merg mai departe dacă între cele două nu ar exista un echilibru.
  • Spune-ne un lucru despre tine pe care să nu-l știm deja de pe Instagram.
Îmi planific fiecare moment tocmai în ideea să scap de necunoscut. Dar știm cu toții că până la urmă ne lovim de situații pe care nu le putem controla.
  • Un sfat pentru cititorii IQool?
Dragilor, visați! Este cel mai bun lucru pe care-l puteți face pentru că prin vise reușim să ne creăm propriul univers.
fotografii
Sursă foto: Arhivă personală

Pe Ioana o găsiți aici!

Ultimul nostru interviu cu un influencer este aici!