Interviu cu Edith Mihaiciuc, make-up artist: ,,what you see is what you get”

0
731
Edith Mihaiciuc

Artă sau meșteșug? Unii au meserii, iar alții sunt artiști. Alții fac din meserie, artă sau din artă, meșteșug. Cert e că taberele sunt împărțite. Pe pictori îi numim artiști, iar de medici spunem că au o meserie. Ce se întâmplă, oare, când meseria noastră ajunge să transmită mai mult decât arta pe care o admirăm prin tablourile din muzee? Dacă privim undeva în mulțime, undeva mai departe de galeriile de artă, ne uităm în jurul nostru. Peste tot sunt oameni. Ne minunăm și îi admirăm. Vedem în ei tot ce e mai puțin frumos, dar găsim și ceva ce ne fascinează. Unii privim la un ambalaj, alții privim mai departe de el. Ajungem la suflet. Cât de frumos e să ne dezgolim sufletul și să fim adevărați. Pentru că da! Unii oameni sunt pe bune și fac lucruri pe bune. Așa e Edith Mihaiciuc: omul cu un suflet blând de artist, o persoană care nu încearcă să pară altcineva. Este autentică, dar actuală. Reușește să facă oamenii să zâmbească când se uită în oglindă. Dar ce face de îi face atât de fericiți?

Edith Mihaiciuc este make-up artist, fiind unul dintre cei mai cunoscuți din România. În prezent este trainer al brand-ului Inglot, având pe parcursul carierei colaborări cu nume sonore din rândul cântăreților și al persoanelor publice.
De cele mai multe ori, când spunem „machiaj” ne gândim la ceva artificial, lumesc, nu-i așa? Vom vedea în continuare că make-up artistul apreciază la o femeie, mai ales calitățile spirituale, și ne arată că un chip frumos nu este niciodată suficient. Desigur, puteți fi convinși că folosește pensulele și produsele cosmetice cu îndemânare și seriozitate și obține look-uri fresh, artistice sau tematice.

Din interviul de mai jos, o puteți cunoaște mai bine pe Edith Mihaiciuc, make-up artistul care își ia doza de inspirație din bun și din frumos. Ea ne vorbește despre avantajele și dezavantajele cu care vine la pachet această meserie, dând dovadă de profesionalism, delicatețe și sinceritate.

 •  Spune-ne câteva lucruri despre tine. Cine se afla în spatele make-up artistului Edith?

Sunt o persoană destul de simplă, what you see is what you get. Îl iubesc pe Dumnezeu cu tot ce sunt și de aici se pot deduce multe aspecte despre ce fel de persoană sunt sau încerc sa fiu.

 •  Ai știut dintotdeauna că asta îți place să faci? Cum a fost acest parcurs pentru tine?

Am știut dintotdeauna că sunt o fire artistică. Așa m-a făcut Dumnezeu. Însă am urmat un liceu cu profil real (îmi plac și matematica, fizica, economia) și facultatea și masterat în științe politice și administrative. Așa că multă vreme nu am știut exact ce vreau sa fac, însă am știut că trebuie să fie ceva creative, cu program flexibil. Abia pe la 25 de ani am înțeles ce vreau să fac.

 •  Cu ce nume celebre ai colaborat? Mai reții prima persoană publică pe care ai machiat-o?

Prima persoană publică cu care am lucrat a fost Carla’s Dreams. De acolo a urmat o colaborare care a durat mai bine de trei ani. De când lucrez în domeniu am lucrat sau lucrez cu Lidia Buble, Inna, Alina Eremia, Loredana Groza, Nicoleta Nuca, Ilinca Vandici, Karmen și nu numai.

 • Care au fost cele mai mari provocări pe care le-ai întâmpinat în carieră?

Ca să fiu perfect sinceră, nu pot să spun ca am avut mari dificultăți în parcursul meu de până acum. Dumnezeu m-a binecuvântat, deschizându-mi uși la care nici nu am visat. Însă nu este o meserie ușoară. Este foarte mult de muncă (uneori filmam și mai bine de 12-16 ore sau am multe cliente, una după alta). Adesea mă trezesc la 3-4-5 dimineața, stau foarte mult în picioare, am probleme cu spatele, trebuie investit foarte mult financiar în produse și formare etc. Însă pentru mine a meritat și Dumnezeu mi-a netezit drumul.

 •  Care sunt caracteristicile unui make-up artist profesional, în opinia ta?

Poate va părea ciudat, dar nu aș menționa talentul pe primul plan. Aș prefera să încep cu seriozitatea, dedicarea, discreția și apoi talentul.

 •  Ce sfaturi ai pentru o persoană aspirantă la profesia de make-up artist?

Ca sfat principal ar fi să își formeze cu religiozitate trăsăturile de mai sus. ☝🏼

 • Care sunt brandurile de make-up favorite si de ce?

Nu pot să spun că am branduri preferate per genere, pentru că la niciun brand nu vei găsi toate produsele ideale. Trusa mea este un mix de produse de la foarte multe branduri.

 • Ce produse de make-up ai întotdeauna în poșetă?

Pentru mine cel mai fain este să am un lip liner și un gloss. Mereu am în poșetă aceste 2 produse.

 •  Care este look-ul preferat potrivit pentru acest sezon?

Look-ul meu preferat pentru orice sezon este cel natural, simplu și feminin. Tenul foarte curat, îmbujorat, ochii foarte putin conturați, cel mult cu o linie de tuș, sprâncene rebele și buze glossy.

 • Domeniul make-up-ului este unul destul de competitiv. Cât de dificil ți se pare să vii cu ceva nou în această industrie?

Este imposibil sa aduci ceva realmente nou. Poți cel mult să îmbini într-un mod creativ elemente deja existente sau să reinterpretezi cumva un stil din anii trecuți. Însă ceva nou, în adevăratul sens al cuvântului, nu.

 • Îmi imaginez că ai lucrat cu nenumărate femei. Totuși, ce apreciezi cel mai mult la o femeie dincolo de trăsăturile fizice?

Nimic nu mi se pare mai atrăgător și mai impresionant decât o inimă sincer întoarsă către Dumnezeu. O credință autentică oferă unei femei o naturalețe și o încredere în sine dincolo de orice modă, machiaj sau alt aspect lumesc. Pentru că atunci când crezi în Dumnezeu, Îl crezi pe El că ești valoroasă, importantă, frumoasă, așa cum te-a creat, Îl crezi că ești o bijuterie prețioasă. Și așa este. În afara credinței, nu am găsit așa ceva într-o femeie.

 •  Fără doar și poate, creativitatea este unul dintre cuvintele cheie ce definesc aria de beauty. Care sunt sursele tale de inspirație și ce make-up artiști urmărești?

Urmăresc foaaaarte mulți make-up artiști extrem de talentați și muncitori, atât de la noi cât si din afară. Și când spun afară mă refer chiar din toată lumea. Pe lângă ei, mă inspira foarte mult trăsăturile persoanei cu care lucrez, starea mea din acel moment, vremea de afară, natura, nu știu… totul

 • Care este cel mai mare vis al tău din punct de vedere profesional?

Nu am un vis profesional în accepția societății. Lucrurile pe care mi le doresc cu adevărat țin prea puțin de partea profesională. Însă acolo unde mă duce Dumnezeu și cât de sus vrea El să mă poarte, acolo voi fi fericită.

 • Dacă ai putea să mulțumești cuiva pentru ceea ce ești astăzi, cui ai mulțumi?

Fără dar și poate, cum probabil s-a înțeles deja, nimeni nu are un aport mai mare în ceea ce sunt și ce fac decât Dumnezeu. Apoi soțul meu mă susține necondiționat și este o influență minunată în viața mea. De asemenea, și familia mea este alături de mine, ajutându-mă să mă formez și știu că sunt mândri de mine.

 • Ce mesaj ai pentru cititorii IQool?

Stay iQool! Haha. 🖤
Also, dacă vreți să-i urmăriți activitatea lui Edith accesați link-ul următor: https://instagram.com/edith.official?
Let’s show her some love!