Interviu cu designer-ul de bijuterii Georgeta Dincă: „Îmi port doar propriile creații.”

0
1914
bijuterii
Sursă foto: Arhivă personală

Dacă ești fan sau fană bijuterii și urmărești bloggeri și influenceri precum Alina Ceaușan, Deea Codrea, Andreea Balaban, Sînziana Iacob etc, nu ai cum să nu fi dat peste cel puțin o bijuterie confecționată de Gerogeta Dincă.

Tânărul designer de bijuterii s-a făcut cu pași mici, dar siguri, cunoscut în mediul online datorită bijuteriilor și accesoriilor speciale pe care le confecționează. Multe vedete și influenceri îi iubesc creațiile datorită originalității, culorilor vibrante și a stilului nonconformist ce le caracterizează.

Astfel, cu ajutorului talentului și cu multă muncă și perseverență, Georgeta Dincă a reușit să facă din pasiunea ei pentru handmade și fashion, un adevărat business, din ce în ce mai înfloritor. Am vorbit cu Georgeta, care mi-a răspuns la câteva curiozități pe care le aveam legate de ea și de bijuteriile ei.

Sursă foto: Arhivă persoanlă

Află din interviul de mai jos ce o motivează și o inspiră pe artistă, cât de greu i-a fost să se facă cunoscută pe piața bijuteriilor și multe alte detalii legate de cariera sa.

 • Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru confecționarea bijuteriilor?

Încep prin a spune că am terminat facultatea de  design vestimentar și pictură, prin urmare de aici mi se trage această pasiune pentru artă. De foarte mulți ani le confecționez, iar de  aproximativ trei ani sunt pe piața online.

 • Cât de dificil este să devii cunoscut ca artist independent?

Este foarte greu. Ești practic „un necunoscut” în acest mediu, dacă nu beneficiezi de suportul persoanelor cunoscute. Eu mă simt norocoasă pentru că am întâlnit oameni deosebiți care m-au sprijinit și ajutat și le mulțumesc enorm pe această cale.

 • Multe vedete și influenceri adoră bijuteriile confecționate de tine. Ce crezi că te deosebește de ceilalți bijutieri?

Cred că contează mult faptul că sunt confecționate manual și că sunt modele deosebite.

 • Cât de costisitoare este confecționarea unor bijuterii așa deosebite?

Este destul de costisitor totul. Folosesc materiale mai calitative și totul costă destul de mult.

 • Ce te inspiră în confecționarea acestor bijuterii?

Pe mine ma inspiră fiecare dintre cele patru anotimpuri în colecția mea de bijuterii. De exemplu, vara mă inspiră păsările flamingo, scoicile, crabii, homarii, ananasul, palmierii, pepenele rosu și tot așa.

Toamna mă inspiră natura, și anume frunzele de arțar și stejarii ruginii, ghinda, merele, etc. Iarna fulgii de zăpadă și tot ce ține de tematica sărbătorilor de iarnă, iar primăvara cireșele, păsările, florile etc.

Pe lângă toate acestea, mai confecționez orice alt model care mi se pare că ar arăta bine și că s-ar purta.

Sursă foto: Arhivă personală
 • Cât de satisfăcătoare este această meserie?

Pentru mine este din plin. Meșteresc totul cu o deosebită plăcere, mă relaxează și mă face să mă simt mândră că îmi pot confecționa singură bijuteriile. De când meșteresc, nu mi-am achiziționat nici un alt accesoriu de la vreo altă firmă, îmi port doar propriile creații.

 • Ai știu dintotdeauna că ai această chemare sau ai avut și alte joburi?

Din păcate este foarte greu să te afirmi în mediul artistic, cel puțin la început. Eu am lucrat 13 ani ca secretară la un cabinet individual de avocatură. De doi ani am renunțat la acest job și mă ocup doar de  handmade.

 • Cum arată raportul talent muncă în ceea ce te privește? Crezi că ceea ce faci tu se poate învăța?

Nu cred că este ceva imposibil în lumea asta și ceva ce nu se poate învăța. Important e să ai chemarea necesară pentru această meserie, pentru că dincolo de pasiune este totuși o meserie. Chiar am fete care îmi scriu și îmi povestesc că le inspir și îmi arată și ele creațiile lor. Mă bucură de fiecare dată acest lucru.

 • Cum arată o zi normală din viața ta?
Mă trezesc la 7:00-8:00 dimineața, mă apuc de realizat comenzile, sun la firmele de curierat pentru a le expedia, merg și la poștă când am de  expediat comenzi prin Poșta Romană, uneori mai merg  prin mercerii după materiale sau le comand online. Nu sunt identice zilele, dar în proporție de 90% cam despre asta este vorba.
 • Au existat momente în care ai încetat să crezi că bijuteriile tale vor avea succes?

La început până să devin mai cunoscută, recunosc că am avut și astfel de momente. Speranța însă nu mi-am pierdut-o niciodată, la fel și încrederea în sine.

 • Un sfat pentru cititorii IQool?

Nu renunțați niciodată la visul vostru!

Sursă foto: Arhivă personală