Interviu cu Deea Codrea: Degeaba ești flawless dacă nu păstrezi relații frumoase

0
3058
Sursă foto: Arhivă personală

Dacă ești pasionată de fashion, beauty, lifestyle, travel și blogging, nu ai cum să nu fi auzit măcar o dată de Deea Codrea sau Xcentrica așa cum e cunoscută în online. Eu am avut plăcerea să o cunosc la Digital Divas Awards 2018, unde am vorbit puțin despre avantajele și dezavantajele blogging-ului în România, despre pașii către succes în acest domeniu.

Cu modestie și căldură, Deea Codrea mi-a povestit puțin despre dificultățile pe care le-a întâlnit de-a lungul carierei sale, despre provocările pe care le aduce cu sine expunerea în online, despre partea nevăzută de public, departe de fotografii frumoase și de glam.

Am vorbit despre ceea ce o inspiră în postările sale, despre cum arată o zi din viața ei de influencer full-time și despre cum a reușit să-și monetizeze blogul. A venit către mine cu sfaturi și recomandări pentru un blogger aflat la început de drum, recomandări pe care le găsiți și în interviul de mai jos.

Eforturile ei au început să fie ușor, ușor recunoscute, anul acesta câștigând premiul întâi la categoria Most Active Fashion Blogger 2018 la Digital Divas Awards. Se declară fericită, pasionată de ceea ce face, spunând că-și trăiește visul. Aflați mai multe despre „Xcentrica” din online în interviul de mai jos.

1.Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru fashion și blogging?

Pasiunea pentru bun gust și pentru modă mi-a fost cumva insuflată de către mama și bunica. Amândouă extrem de cochete, întotdeauna on point, genul acela de femei la care te uiți și nu te mai saturi. Le divinizam încă de mică. Știu că mă jucam cu unghiile mamei mele și o mângâiam pe păr, era idealul meu de eleganță și frumusețe și încă e. Cu timpul mi-am dezvoltat stilul meu, mereu mi-am dorit să fiu altfel, să modific hainele, să-mi fac un stil doar al meu.

Cât despre blogging, aveam agenția de modelling de câțiva ani și știu că primeam tot mai des întrebări legate de haine, asta până când într-o zi un om drag mie mi-a spus că ar trebui să fac asta și iată, am făcut-o.

2. Care este pentru tine ținuta pe care ai alege-o cel mai des?

Orice cu sacou. Jeanși cu sacou, rochie de seară cu sacou, pantaloni sport cu sacou. Sacourile sunt piesele mele vestimentare preferate. Așa că cel mai probabil aș alege o pereche de jeanși skinny cu talie înaltă, un crop top, un sacou și o pălărie masculină. Simple as that!

3. Ce factori crezi că au contribuit la succesul tău în online?

Sinceritatea. Sunt întotdeauna sinceră, în primul rând cu mine. Îmi știu locul, limitele, respect oamenii din jurul meu și pot spune că am un suflet blând, iert repede, uit și mai repede și nu încetez niciodată să cred: în oameni, în bine, în șanse, în visuri!

Sursă foto: Arhivă personală
4. De cât respect crezi că se bucură această „meserie” printre români?

Să știi că lucrurile merg spre bine și eu chiar cred că ne aliniem și noi la țările în care meseria asta este respectată. Sigur că e ușor să judeci, mai ales când stai acasă comod pe canapea. E ușor să spui că e doar despre superficialitate, despre filtre de Instagram, despre haine și despre glam, când de fapt este despre articole scrise până dimineața, despre un job 24/24, despre un domeniu relativ nou și despre termene de valabilitate extrem de scurte.

Ce e IN astăzi mâine poate fi OUT și trebuie să te adaptezi mereu.

5. Te-ai mutat de curând în București. Ce te-a determinat să faci această schimbare?

Fix meseria asta m-a determinat. Dorința de a-mi împlini visurile, ambiția de a ieși din online, de a crea relații în offline, de a concretiza munca celor patru ani trecuți, de a mă transforma și metamorfoza și abia acum încep. Bucureștiul e altfel la 26 de ani, l-am cunoscut la 19 și nu mi-a plăcut. Acum însă îl simt altfel și îmi place ce simt.

6. Care sunt cele mai mari satisfacții ale „meseriei” de blogger?  

Mesajele oamenilor ce te urmăresc de la bun început. Mesajele acelea profunde în care îți spun că ei sunt acolo, că îți văd evoluția, că simt că sunt parte din tine, că au crescut cu tine și că ești pe drumul cel bun. Pentru mine asta e adevărata satisfacție, mesajele de la ei, de la oamenii mei frumoși.

7. Ai avut momente în care ai simțit că vrei să renunți?

Am avut momente în care simțeam că fac multe, că mă autodepășesc și că nimeni  nu pare să observe. E normal să fie astfel de momente, e normal să te simți copleșită și e normal ca în unele zile să nu vrei să mai faci asta. Norocul este că zilele astea trec și îți amintești că de fapt îți trăiești visul și  că trebuie să crezi, să lupți și să aștepți.

8. Ai câștigat de curând premiul întâi la categoria Most Active Fashion Blogger 2018 la Digital Divas Awards. Cât de importante sunt premiile pentru cariera ta de blogger?

Pentru mine astfel de premii sunt importante și nu pentru că mă validează, nu pentru că îmi pun o etichetă, aceea de cum ai spus și tu: locul întâi la Most Active Fashion Blogger ci mai degrabă pentru că îmi arată mie că sunt acolo, că am un loc pe radarul oamenilor din industrie.

Sincer, cine spune că un astfel de premiu nu l-ar bucura minte. Iar eu tocmai ce ți-am spus mai devreme că sunt sinceră. Mă bucur pentru premiul ăsta, mă bucur că eu am reușit să fac în așa fel încât să fiu acolo.

Sursă foto: Arhivă personală
9. Tu dețiI și o agenție de modelling în Pitești. Cum se îmbină modellingul cu fashionul în ceea ce te privește?

Așa este, am o agenție de modelling de opt ani și când zic asta îmi dau seama că timpul zboară. Să știi că sunt domenii extrem de apropiate, în ambele este de fapt vorba despre promovare.

Agenția m-a ajutat enorm, pentru că acolo am o comunitate de fete foarte faine, cu vârste între 15-22 ani și ele sunt de multe ori cele ce mă țin în priză, mă țin la curent. Aflu de la ele noutăți precum cele mai cool aplicații, cele mai populare trenduri prin liceul lor și să nu mai spun că am mereu la dispoziție o părere obiectivă din partea lor.

10. Cât de stresantă este „meseria” de blogger?

Nu cred că există stres dacă faci ceea ce îți place și da, presimt că îți sună a clișeu, dar chiar nu e. E o meserie agitată, lucrăm sub presiunea deadline-urilor, fugim de la un eveniment la altul, e totul pe repede înainte dar parcă în asta stă frumosul. E meseria perfectă pentru secolul vitezei, se îmbină perfect cu toată viața mea, așa că poate fi agitată, însă niciodată stresantă.

11. Te-ai gândit să te apuci și de YouTube?

Am cont de YouTube încă de acum trei ani, am fost nominalizată chiar la Digital Divas la categoria Best NewComer on YouTube, am vreo câteva video-uri adunate acolo și câteva mii de subscriberi, însă o fac doar când simt că am ceva de transmis. Eu nu cred în daily vlogging, eu personal, știu că e un curent puternic, dar nu pot să îți povestesc ce am făcut astăzi, filmez doar când am ceva important și relevant de spus, ceva ce cred că te-ar interesa.

12. Cât de mult contează frumusețea fizică dacă vrei să ai succes în online?

Nu contează absolut deloc dacă nu e dublată de o frumusețe interioară. Degeaba ești flawless dacă nu știi să păstrezi relații frumoase în jurul tău, dacă nu emani good vibes și dacă ești mereu pusă pe gossip. E important să arați bine, dar eu cred că mai important e să fim buni, să ajutăm, să fim empatici, empatia asta fiind o calitate tot mai rar întâlnită. De figuri frumoase ne săturăm după primele 10 minute.

Sursă foto: Arhivă personală
13. Ce sfat ai avea pentru femeile/fetele care vor să-și deschidă un blog, dar cărora le este frică de ce ar putea crede cei din jur?

Păi cu asta aș începe: să nu le pese nicio secundă de cei din jur. Să asculte ce spun, dar să nu se lase influențate. Nici măcar să nu asculte de curentul ăsta: „deja toate lumea e blogger și vlogger ”, așa și?

E loc sub soare pentru toată lumea și dacă ești bun și mai ales serios îți vei găsi drumul. Așadar, să-și noteze într-o agendă ce vor să transmită și cum și să se apuce de treabă. Și da, întrebați-ne orice, oricând! Știu clișeul cum că nu avem timp să răspundem, însă acelea dintre noi care își amintesc de începuturi vor răspunde.

14. Cât de costisitoare este „meseria” de blogger de fashion și de beauty?      

Cred că devine un stil de viață! În afara costurilor de înființare a unei firme, a unui site, administrarea lui, etc, restul ești tu, stilul tău de viață. Nu se schimbă decât disponibilitatea, să poți merge la evenimente, să aloci timp pentru fotografii, articole, etc. Costă și bani e adevărat, dar e o investiție de început în chestiile administrative: acte, site, aparatură, după e mai mult o investiție de timp. Timp dedicat pentru visul tău!

15. Un mesaj pentru cititorii Iqool?

Să fie ei! Să fie sinceri cu ei, cu ceea ce își doresc, cu unde vor să ajungă cu unde sunt acum. După totul e mai clar! Și să nu uite să zâmbească, des și oricui! În rest, să creadă în ei, lucrurile bune chiar se vor întâmpla mai devreme sau mai târziu! Keep it qool!

Pe Deea Codrea o găsiți aici.