Bianca Nicoleta Corau este cofondator al organizației Female Leadership Organization și Director de Training & Dezvoltare Personală la Organizația Junior Chamber International-București (JCI). Pasionată de comunicare, cu un mindset pe carieră și partea plină a paharului, activă și proactivă, Bianca este întotdeauna cu un pas înainte și mereu pregătită cu o soluție creativă pentru provocări. Și-a început cariera la 19 ani, în Grupul ING, urmând ca după șase ani în cadrul acestui grup să accepte o nouă provocare, aceea de a se alătura Grupului AXA (anul 2012).

20140618_013054

În luna martie a anului 2013 a devenit membru al organizației JCI și a pus bazele Organizației Female Leadership, alături de partenerul ei din Africa de Sud, Le Roi Bear. Despre această experiență și alte planuri de viitor, puteți citi în interviul pe care Bianca l-a acordat revistei noastre:

1. Ce v-a determinat să înființați acest proiect? A existat un motiv major?

Înființarea Organizației Female Leadership are la bază proiectul Comisiei Europene, denumit Gender Balanced Boards, inițiat de către Viviane Reding, Vicepreședinte al Comisiei Europene.  Pe scurt, acest amendament presupune atingerea unui procent de 40% femei în boardul marilor companii cotate la bursă, până în 2020. Participarea mea la workshop-urile de Equality din București și Viena, la invitația Comisiei Europene, au ridicat gradul de awareness și mi-au arătat direcția. De asemenea, pasiunea mea pentru leadership-ul feminin este motorul acestui proiect, a cărui misiune este aceea de a ajuta la atingerea egalității de gen în poziții de management, încurajarea diversității ca și strategie de business, promovarea leadership-ului feminin în contextul globalizării și „oglindirea pieței”, femeile reprezintă 80% din decizia de cumpărare a consumatorilor.

2. Care sunt principalele activități pe care le desfășurați și care este modul lor de desfășurare?

Dacă ne referim la Female Leadership Organization, principalele activități sunt cele oferite de platforma socială, programe de mentorat, coaching, burse și programe de studiu online, Book Club și articole în aria dezvoltării personale. De asemenea, avem un action plan dedicat membrelor platformei FLO, prin activitățile de empowerment, Job Search, acțiuni de caritate, evenimente, networking. Modul de desfășurare este online, prin accesarea platformei: www.female-leadership.org și crearea unui profil, în calitate de membru.

By foto agenda

3. Cui se adresează platforma online FLO?

Platforma targetează femeile cu vârsta cuprinsă între 25-55 ani din mediul corporatist, dar și femei-antreprenor, pasionate de leadership feminin. Se adresează femeilor ambițioase, care doresc să reușească în carieră, femeilor aflate în poziții de management care doresc să ajungă în poziții de top management, femeilor care doresc să ajungă în poziții de board, femeilor lider.

4. Știu că lansarea FLO a avut loc luna trecută. Care a fost agenda evenimentului?

Lansarea FLO a avut loc pe 18 iunie, la Hotel Marshal Garden, în București. Evenimentul și-a propus să abordeze subiecte cu trimitere la tema leadership-ului feminin, diversitate de gen în leadership, carieră la feminin, antreprenoriat, fragilitatea și puterea femeii lider, prezentarea platformei online și a organizației. Acestea sunt doar câteva dintre subpunctele atinse. Partea a doua a evenimentului a venit cu o surpriză frumoasă pentru participante, mai precis un workshop cu mentorii FLO, din dorința de a oferi un preview asupra activității de mentorat din cadrul platformei online.

5. Care sunt pașii următori în promovarea și dezvoltarea FLO?

Strategia noastră este aceea de a promova FLO, atât în mediul online, cât și offline, prin organizarea și promovarea evenimentelor de lansare în Europa. Începem în București și Iași, iar ca o continuare, Italia în septembrie. Pe lista noastră scurtă sunt și Polonia, și Marea Britanie. Platforma are deja mentori la nivel mondial și se bucură de o comunitate de femei active și dornice să devină membre după lansarea platformei online.

20140618 -132717_K2P4211

Sursă poze: arhivă personală