Interviu cu Andrei Ciobanu : când apare filmul ,,Suge-o, Ramona” și cum a ajuns la radio

0
2392
Andrei Ciobanu

Andrei Ciobanu. Îl știi ca fiind autorul cărților „Suge-o, Ramona” și „Suge-o Andrei”, stand-up comedian și una din cele două voci ale matinalului de la Kiss FM. În 2014, când ,,Suge-o, Ramona” încă nu era publicată, Andrei a acordat un interviu pentru IQool în care a vorbit despre el ca scriitor și ca stand-up comedian. Uite aici ce a ieșit.

În 2017, ne-am gândit să îl luăm din nou la întrebări pe Andrei, acum că are 2 cărți publicate și s-au schimbat multe în viața lui în acești 3 ani.

  1. Cât este adevăr și cât este ficțiune în ,,Suge-o, Ramona”?

Andrei Ciobanu: În „Suge-o, Ramona” cred că procentul este undeva la 70% adevăr. Îți dai seama că nu au cum să se lege în viață toate evenimentele și întâmplările chiar ca într-o carte și a trebuit să o mai stilizez un pic, dar, în mare, povestea e reală.

2. Titlul este unul cam… buclucaș. Cum l-ai ales și ce ai vrut să transmiți prin el? Ai avut și alte variante de titlu sau acesta ți-a trecut din prima prin minte?

Andrei Ciobanu: Inițial, titlul era „Ramona”, dar apoi mi-am dat seama că majoritatea capitolelor se termină cu sintagma „Suge-o, Ramona” și am decis că ăsta ar trebui să fie titlul fiindcă exprimă mai bine conținutul poveștii.

 3. Dacă nu ai fi scris „Suge-o, Ramona” și nu ai fi ajuns la radio, ce altceva crezi că ai fi făcut din punct de vedere profesional?

Andrei Ciobanu: Inițial, eu voiam să mă fac avocat, dar după aia mi-am dat seama că nu e chiar ca în „Suits”. Dar dacă nu ar fi fost umorul, cred că aș fi tras mai mult în direcția asta, spre Drept.

4. În carte există și scene erotice și un limbaj mai… colorat. În ecranizarea cărții ,,Suge-o, Ramona” vom vedea scenele și limbajul respectând întru totul cartea sau vor fi oarecum cenzurate?

Andrei Ciobanu: Limbajul nu va fi cenzurat în film. Cât despre scenele erotice, chiar le-am pregătit spectatorilor o surpriză în abordarea acestora și abia aștept să văd cum vor fi primite.

5. Ce reacții ai avut din partea fetelor pe care le-ai introdus ca personaje în carte?

Andrei Ciobanu: În general, pozitive. Nu au fost reacții negative: au fost unele care au rămas încântate pentru că „le-am scris”, iar altele care nu au zis nimic și nici eu nu am întrebat.

5. Când vom putea vedea filmul ,,Suge-o, Ramona”?

Andrei Ciobanu: Dacă totul merge așa cum ne dorim noi, anul viitor va fi în cinematografe.

Andrei Ciobanu6. Ce ne poți spune despre ,,Suge-o, Andrei” , continuarea cărții ,,Suge-o, Ramona”? Prin ce diferă personajul Andrei din cel de-al doilea volum față de Andrei din primul volum?

Andrei Ciobanu: Personajul nu știu dacă diferă foarte mult, însă abordarea sigur diferă. Al doilea volum nu mai este scris din punctul de vedere al unui adolescent care nu știe ce vrea și nu știe cum să obțină ceea ce-și dorește. „Suge-o, Andrei” e scris din punctul de vedere al unui bărbat matur care nu știe ce vrea și nu știe cum să obțină ceea ce-și dorește (râde).

7. Ai de gând să ecranizezi și ,,Suge-o, Andrei”? 

Andrei Ciobanu: Au fost niște discuții în legătură cu acest subiect, dar deocamdată vreau să terminăm munca primului film și abia apoi să ne gândim la al doilea.

8. Care este una dintre cele mai bune glume ale tale ca stand-up comedian?

Andrei Ciobanu: Asta ține de percepția fiecăruia fiindcă o glumă care mie îmi place foarte mult, poate ție nu îți place și invers. Una la care am avut mereu reacții pozitive în sală este despre cum am fost eu odată la Starbucks și nu știam să pronunț „mocha” și m-am făcut de rușine pe acolo.

9. Cum ai ajuns să lucrezi la Kiss FM? 

Andrei Ciobanu: Sincer, din greșeală (râde). Eu am fost chemat acolo pentru cu totul și cu totul altceva, iar cu ocazia aia m-a văzut directoarea de programe de acolo. Apoi m-a căutat pe net, s-a interesat de mine și de ce am mai făcut și cred că i-a plăcut ce a văzut fiindcă m-a sunat să mă cheme la o întâlnire. 

10. Cum e să lucrezi în radio și ce îți place cel mai mult din ceea ce faci acolo?

Andrei Ciobanu: Îmi place să lucrez la radio fiindcă astfel am cunoscut tot felul de oameni interesanți, de la care am putut să învăț diverse lucruri, iar faptul că peste două milioane de oameni te ascultă zilnic mi se pare senzațional.

11. Ce calități/ abilități ar trebui să aibă un tânăr care își dorește o carieră în radio?

Andrei Ciobanu: Cred că pentru a face o carieră în radio e nevoie de muncă, perseverență și talent. Dar sunt necesare toate 3, nu funcționează separat.

12. Autoportret: menționează 3 calități și 3 defecte pe care crezi că le ai. 

Andrei Ciobanu: Calități: sunt muncitor, organizat și perfecționist.

Defecte: sunt impulsiv, uneori naiv și idealist.

13. Ce mesaj ai pentru cititorii IQool? Poate și câteva recomandări literare 

Andrei Ciobanu: Două cărți pe care le-am citit, mi-au plăcut foarte mult și vi le recomand cu drag, sunt „Maestrul și Margareta” de Bulgakov și „Magicianul” de John Fowles. Și mesajul meu pentru cititorii IQool este să facă, pe cât posibil, doar lucrurile care le așază zâmbete în privire.

Surse foto: Facebook Andrei Ciobanu, emag.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.