”Nu mi-am dorit nimic altceva decât să îmi fac cunoscută munca. În cele din urmă, am reușit. Pasiunea e răspunsul subliniat aici.” Este mărturisirea lui Andrei Argatu, un tânăr din Fălticeni, care a devenit cunoscut pentru apariția sa în cadrul proiectului Subcarpați, pe volumul doi al seriei Culese din cartier. Compune muzică de la vârsta de opt ani, iar în prezent îmbină într-un mod original muzica hip-hop și cea electronică, cu muzica folclorică românească.

Atunci când dai play melodiilor lui, ritmul parcă îți intră în sânge și nu te mai poți opri. Folclorul nu a mai fost niciodată atât de iubit de tânăra generație, însă Andrei a reușit să-l șteargă de praf și să-l readucă la viață!

1. Ai 21 de ani și un succes pe care mulți tineri și l-ar dori. Cum reuşești acest lucru?

Am avut încredere în propriile forţe, îmi plăcea și încă îmi place ceea ce fac. Ce e drept, mulți au avut pur și simplu „acel vis” pe care și-l doresc împlinit. Nu mi-am dorit nimic altceva decât să îmi fac cunoscută munca. În cele din urmă, am reușit. Pasiunea e răspunsul subliniat aici.

2. Poveșteste-ne despre cum ai început să faci muzică și de unde această pasiune?

Am început prin întrebarea către mine însumi: „ce poate fi așa greu?”. Ulterior m-am documentat , am învățat despre instrumente , atât naturale cât și virtuale, diferite software-uri care îmi permiteau să-mi lucrez propriile compoziții. Acest lucru l-am ținut ascuns de lume o perioadă în viața mea. Am învățat să mixez muzică, să fiu DJ – nu de unul singur, ci ajutat de un prieten. Am lucrat o perioadă ca DJ, iar după mi-am fructificat iarăși partea de producție muzicală, îmbinând astfel ambele ramuri (Dj și producție muzicală).

3. De ce ai ales folclorul și nu alt gen de muzică?

Inițial am pornit cu Hip-Hop , după Electronic, Dub, Dubstep, Drum and Bass, Grime etc. De folclor am fost îndrăgostit de mic copil – străbunicul meu obișnuia să cânte la caval, iar atunci am fost captat de sunetele pe care le scotea, îndrăgostindu-mă astfel de folclor. Nu am fost pioner în Underground Folclor. Subcarpați au fost primii care au dat drumul la acest gen. Auzind folclorul îmbinat cu stilurile mele preferate de producție muzicală, mi-au dăruit putere de muncă să încep și eu să lucrez la un proiect propriu – lansându-se cu numele „Fără noroc în România” – ulterior devenit cunoscut și rebotezat drept „Culese din Cartier prezintă Argatu’ – Volumul 1”.

11106452_624324541000490_823035617_n

4. Provii dintr-un oraș mic, Fălticeni! Cum te privesc oamenii de acolo acum că ești atât de cunoscut?

Oamenii din ținutul tău natal vor rămâne la fel cum ai crescut atâția ani alături de ei. Ești de-al lor, „de-al casei”. Bineînțeles, nu neg faptul că mulți mi-au fost alături și m-au susținut, dar au fost și unii care nu-mi ofereau încredere, ci mai mult batjocură – lucru care m-a determinat să acord mai multă atenție și să îmi maturizez sound-ul, devenind astfel convins pe mine însumi de fraza „Da, se poate!„.

5. Știm despre tine că ești student la medicină dentară. Cum reușești să îmbini viața de artist cu cea de student?

Nu e ușor, dar atâta timp cât reușești să te organizezi bine în timpul care îți este oferit, nu ai niciun fel de problemă. Unora li s-ar părea imposibil. Vă spun că nu e așa!

6. Pe viitor îți dorești să faci muzică sau să devii medic stomatolog? Crezi că le poți îmbina pe amândouă?

Nu pot privi chiar atât de departe, dar pot spune că voi încerca.

7. Părinții tăi ce părere au despre ceea ce faci?

Sunt mândri de mine, mereu au fost. M-au susținut și încă mă susțin în ceea ce fac.

8. Ți s-a întâmplat vreodată să fii oprit pe stradă de fani pentru poze/autografe?

Doar la concerte. Pe stradă foarte rar, dar nici nu-mi doresc așa ceva.

11091273_624324321000512_108910899_n

9. Descrie-ne prima ta experiență pe scenă. Ce ai simțit atunci și cum este acum? Sunt aceleași emoții?

Prima experiență pe scena a avut loc în Suceava, la Picadilly Pub. Am avut foarte multe emoții, erau pentru prima dată propriile mele compoziții auzite într-un club. Emoții vor fi mereu. Devenind din ce în ce mai profesionist și dorind să iasă totul așa cum trebuie să iasă, adică foarte bine, ai emoții pentru acele lucruri.

10. De unde îți vine inspirația pentru piesele tale? Până acum ne-ai bucurat auzul cu două albume!

Ne sunt distribuite și avem acces la o arhivă extraordinară de folclor. Sunetele, fie le samplez din diferite cântece populare, fie înregistrez în studio cu oameni care sunt în domeniul etnologiei (sunete de țambal, caval, fluier etc.).

11. Dacă ar fi să dăm timpul înapoi cu vreo 10 ani, ți-ai imagina viața ta altfel decât este acum?

Sincer, nu mi-am imaginat. Acum 10 ani mă apucasem să fac beat-uri în Fruity Loops, dar îmi și trăiam copilăria, lipsită de griji, bani și multe alte lucruri cotidiene.

12. Spune-ne unde ai următoarele concerte și ce le transmiți celor care îți ascultă muzica?

Vor urma concerte în Oradea, Timișoara, Craiova, București. Pentru cei care îmi ascultă muzica, le transmit un singur lucru: Nu vă uitați originea și cine sunteți. Big up !

11015812_624324624333815_922755606_n

Găsiți mai multe detalii pe pagina oficială https://www.facebook.com/Argatu.Falticeni?fref=ts

Autor: Talașman Bianca

Sursă foto: arhivă personală

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here