Interviu cu Andreea Perminov: „Există un „miraj” în ceea ce privește televiziunea.”

0
2562
Andreea Perminov

Andreea Perminov este o femeie pe care o vedem aproape zilnic pe micile ecrane. A fost prima femeie din România care a prezentat un jurnal de știri în limba engleză destinat comunitatii expaților din România. În prezent o putem urmări la Jurnalul Nopții la Antena 3. Andreea a acordat un interviu pentru IQool în care ne-a povestit despre munca și responsabilitatea de care este nevoie atunci când lucrezi într-o televiziune. Despre cum a început povestea ei în televiziune, cum este să fii zilnic în direct, dar şi câteva sfaturi pentru tinerii care își doresc să înceapă o carieră în televiziune, puteţi afla din interviul următor.

1. Cum este să lucrezi într-o televiziune?

Andreea Perminov: Pe cât de frumos este, pe atât de mare este responsabilitatea. Este cu siguranță un job de care nu te poți plictisi. Și de fapt este mai mult decat un job. Este ca a doua mea casă, unde vin zi de zi și evoluez atât profesional, cât și ca persoană. Și cu siguranță nu este atât de ușor cum pare. Partea văzută de telespectatori reprezintă doar un mic procent din ceea ce înseamnă un jurnal de știri.

Interviu cu Andreea Perminov: „Există un „miraj” în ceea ce privește televiziunea.”

2. Deși ai o carieră de succes în televiziune, ești de profesie actriță. Ce te-a determinat să renunți la actorie în favoarea televiziunii?

Andreea Perminov: Actoria și televiziunea au amândouă la bază transmiterea unei emoții, dar, într-adevar, în circumstanțe diferite. Actoria a fost un vis de-al meu din copilărie. Am ratat ocazia de a pleca în America la 18 ani să-mi continui acest vis, și, la un an după aceea, am ajuns în televiziune. Consider că nimic nu este întâmplător, așa că sunt foarte fericită unde sunt.

3. Ce pași ar trebui să urmeze tinerii care doresc să înceapă o carieră în media? Ce sfaturi le-ai da?

Andreea Perminov: Există un „miraj” în ceea ce privește televiziunea. Toată lumea își imaginează că televiziunea înseamnă doar să apari la televizor și să fii admirat. Dacă acesta este motivul pentru care vor sa facă parte din această lume, mai bine renunță, că nu este ceea ce pare și adevărata muncă este aceea care este în spate, partea nevăzută. Dacă aleg totuși acest drum, trebuie să știe că nu e totul lapte și miere. Spre exemplu, în noiembrie, chiar în prima săptămână în care ne-am mutat în noul sediu, am fost foarte bolnavă, cu febră mare și branulă în mână, dar totuși am dat jurnalul noapte de noapte.

4. Ești fără îndoială una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri din România. Multe persoane consideră că o condiție necesară pentru a avea succes ˝sticlă˝ este să arăți bine. Ești de acord cu frumusețea joacă un rol important în această privință?

Andreea Perminov: Știu că sună ca un clișeu, dar cred cu tărie că frumusețea vine din interior. Ar fi mai bine de formulat ideea astfel: Carisma joacă un rol important.

Andreea Perminov

5. Prezinţi aproape zilnic știrile. Care este știrea care ți-a rămas cel mai bine întipărită în minte?

Andreea Perminov: Știrea cu atentatul de la Nisa. Mai aveam un minut până să intru în emisie și Mihaela, producătoarea mea, îmi spune în cască: este atentat în Nisa, mulți oameni au murit, intrăm cu „Breaking News”. Ce a urmat și imaginile neblurate pe care le-am văzut m-au marcat cu siguranță pe viață.

6. Ai făcut vreodată gafe/bâlbe în direct? Dacă da, îți amintești vreuna?

Andreea Perminov: Da, normal! Nu ești om dacă nu greșești. Gafa cea mai mare, sau mai bine spus circumstanța cea mai nefavorabilă, a fost atunci când am avut un alt Breaking News, primul meu „Breaking News” de altfel. Reporterului de la fața locului i s-a furat microfonul, așa că am intrat în legătură telefonică directă cu un alt coleg, care nu știa mai multe decât știam eu, așa că, evident, nu a avut ce să răspundă. Lucru care m-a luat prin surprindere și au existat câteva secunde (fiind sub influența stresului și emoțiilor, mie mi s-au părut muuulte secunde) de liniște. Acum o iau ca pe o amintire funny, dar atunci am avut lacrimi în ochi jumătate de oră dupa emisie.

7. Care sunt cele mai complicate situații de gestionat atunci când ești în direct?

Andreea Perminov: Știrile de ultimă oră, sau „Breaking News-urile”.

Interviu cu Andreea Perminov: „Există un „miraj” în ceea ce privește televiziunea.”

8. Prezinți Antena 3 Headlines în fiecare zi de luni până vineri de la 8:30. Cum te simți să fii singura jurnalistă din România care prezintă un jurnal de știri în limba engleză?

Andreea Perminov: Am prezentat Antena 3 Headlines. Acum prezint Jurnalul Nopții, de luni pana vineri, după emisiunea lui Mircea Badea. Fac asta din februarie 2016. Când prezentam jurnalul în engleză mi se parea totul o distracție, dar eram ferită de febra directului, fiind un jurnal înregistrat. Totul s-a schimbat când am început să prezit jurnalul de noapte. „Things got real”, ca sa zic așa. 😀 Dar da, m-am simțit foarte bine sa fac ceva deosebit și țin minte că în seara dinaintea primei difuzari, cei de la ambasada Americii au sunat în redacție să afle ora exactă a jurnalului. A fost destul de „wow”.

9. Te vezi făcând televiziune mereu? De ce?

Andreea Perminov: Nu-mi place să fac planuri, dar ce pot spune este că, spre exemplu, atunci când sunt în vacanță, simt de parcă pierd lucruri și urmăresc Antena 3 LIVE pe telefon. Cumva abia aștept să mă întorc.

Interviu cu Andreea Perminov: „Există un „miraj” în ceea ce privește televiziunea.”

10. Un mesaj pentru tinerii din ziua de astăzi şi pentru cititorii IQool.

Andreea Perminov: Am citit ceva acum câteva zile care m-a impresionat și cuprinde esența pe care vreau să o transmit. (Este scris de Osho.)

Copilul învață toate regulile și devine conformist sau rebel; ambele orientări îl țin într-un fel de captivitate. Dacă devine conformist și ortodox, se va înlățui într-un fel. Dacă nu, va reacționa, va deveni poate un hipiot și va trăi în cealaltă extremă, care din nou îl va înlănțui într-un alt fel, fiindcă reacția lui depinde de același lucru împotriva căruia reacționează. Poți fugi în extrema opusă, dar în profunzimea minții te revolți împotriva acelorași reguli. Unii le urmează, iar alții reacționează împotriva lor. Conformiștii și rebelii se află în aceeași barcă. Stau cu spatele unii la ceilalți, dar sunt în aceeași barcă. Omul centrat în propria ființă nu este nici conformist, nici rebel. Este liber în mod natural. Nu se pronunță nici în favoarea, nici în defavoarea unui lucru. Este doar el însuși. Nu are reguli de urmat sau de refuzat.

Sursă foto: arhiva personală