sâmbătă, mai 18, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipInterviu cu Andreea Butunoi - din dragoste pentru muzica populară

Interviu cu Andreea Butunoi – din dragoste pentru muzica populară

Irina Deaco, o doamnă profesoară de muzică din Bacău, ne vorbește despre o tânără elevă talentată care este îndrăgostită de muzica populară, într-un interviu cu și despre Andreea Butunoi.

Cine este Andreea Butunoi?

Andreea este elevă în clasa XI-a la Liceul Catolic „Sf. Iosif” Bacău. O cunosc de când era mai mică, este o fată muncitoare, talentată, inimoasă și iubește muzica. Îmi face o deosebire plăcere să o pregătesc și să îmi fie elevă. (Prof. coord. Irina Deaco)

1. Cum ai putea să îți descrii povestea?

Am venit pe lume într-o toamnă târzie pe 28 noiembrie 1999. Viața m-a făcut să mă lupt cu destinul meu încă de mic copil când părinții mei au murit pe când aveam doar 1 an, dar Dumnezeu m-a ajutat să trec peste aceste încercări aducându-i pe părintii mei adoptivi Adriana si Sorin care m-au susținut si educat frumos.

2.De la ce vârstă cânti muzică populară?

Cânt muzică populară din clasa a IV-a. Pot spune că de atunci m-am îndrăgostit de folclor. Fac parte și dintr-un ansamblu „Stejărelul” din cadrul Palatului Copiilor Bacău.

3.Cine te-a susținut de-al lungul timpului?

Atât părinții, frații, bunicii, prietenii, cât și profesorii mei de la școală, dar și cei de muzică.”

4.Care a fost cel mai important concurs pentru tine din acest an?

Cel mai important concurs din acest an a fost „Star Muzic” unde am obținut trofeul concursului și mi-am demonstrat încă o dată că dacă vreau să obțin ceva, muncesc pentru a obține.

5.Ești bucuroasă că vei putea să participi la Concursul Național „Dorul Călător” de la Timișoara reprezentând Bacăul? Ce așteptări ai?

Bineînțeles că mă bucur, dar în același timp am mari emoții. Îmi doresc să cunosc tineri noi pasionați de folclor și să mă perfectionez în muzică învățând lucruri noi de la alți concurenți.

6.Care este planul tău pe 2018?

Deja mi-am făcut planul pe 2018, acela de a participa la Emisiunea „Vedetă popolară”. În luna februarie voi merge să mă înscriu la Iași sau București .

7.Cum ai ajuns să fii cunoscută și să cânti la diferite evenimete (botezuri, nunți, etc.)?

Am început pe când eram în clasa a VI-a. Prima dată cântând la cununia civilă a surorii mele, apoi cântânt și la alții, din vorbă în vorbă.

8.Ce vrei să devii în viitor?

Deși iubesc muzica foarte mult, visul meu de mic copil este acela de a deveni educatoare sau învățătoare. Dar îmi doresc să îmi găsesc o formație și să cânt în weekend când timpul îmi va permite.

9.Ți-ai dori ca tinerii să iubească din ce în ce mai mult muzica populară?

Bineînțeles! Îmi doresc să promovăm muzica populară deoarece este emblema românilor și ne reprezintă țara.

10.Ce activități mai practici?
Din luna septembrie 2016 am început să fac voluntariat la Oratoriul Don Bosco. M-am îndragostit de acel loc, de copii, de salezieni, de oamenii minunați de acolo. Aceasta experiență contribuie la evoluția mea ca om, acel loc îl consider a doua mea casă.


Andreea este un exemplu pentru mine și cred că si pentru ceilalti. Chiar și în momentele cele mai grele din viața ei nu a încetat să cânte. Chiar dacă nu întotdeuna a luat locul 1 ea a continuat cu zâmbetul pe buze să facă ceea ce îi place și a învățat din greșeli. O văd uneori obosită și o întreb dacă este bine și dacă vrea să se odihnească. Ea este o luptătoare care merge înainte.

Ea este Andreea, o poveste de viață pentru mulți tineri.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular