Cum am ajuns să îl cunosc eu pe Alexandru Anghel? Woa, dacă aș fi primit un ban de fiecare dată când cineva m-a întrebat asta, well, ar zbura fluturi din buzunarul meu, so mai bine dăm skip la povestea asta. Imaginați-vă doar că e o poveste atât de misterioasă și fascinantă încât e mai bine să rămână nespusă. Nu că nu aș vrea eu să mă laud, dar nu vreau ca celelalte povești să devină geloase. You know how it is.
Sunt unii oameni care se tot străduiesc când ies undeva la un show cu prietenii sau în orice conjunctură să fie în centrul atenției. Și de fiecare dată e un epic fail. I-am văzut. E dureros să îi văd cum cerșesc atenție. Dar what do you know, un tip ca Alexandru Anghel apare așa, din senin și îmi arată că poți deveni centrul atenției într-un grup de oameni spunând lucruri relevante și pertinente.
Tot circula la un moment dat o poză pe Facebook, care spunea că persoanele cu care poți avea o discuție for real și de la care poți învăța lucruri sunt oamenii de care trebuie să te înconjori. Nu mi se întâmplă să fiu pe aceeași linie melodică cu mulți oameni (I hope you saw what I did there), dar Alexandru Anghel, believe it or not, chiar a reușit. Îl apreciez din mai multe motive. Are o gândire la care alții o să ajungă atunci când e prea târziu, btw. Și pentru asta ar trebui să fie invidiat, nu pentru charm-ul pe care îl are. E super fun să îl ai prin preajmă pentru că mereu face glume and stuff. Știu că o să sune foarte a „manele like”, dar e sufletul petrecerii oriunde ar merge.
Ar trebui să fie suficient, dar just so happens, am decis să las cel mai interesant lucru despre Aleandru Anghel la final. A reușit să mă surprindă când am aflat că scrie texte pentru melodii și când am auzit asta, era doar o chestiune de timp până să aflu mai multe. Și iată că am aflat. Vreau ca și voi să îl cunoașteți mai bine și așa o să înțelegeți despre ce vorbesc. În interviul de mai jos aflați povestea lui Alexandru Anghel și despre pasiunea lui pentru muzică.
1. Cum ai ajuns să lucrezi la textul pentru piesa cântată de Dj Take ft. Lore „Burn it”?
Povestea este foarte simplă. Am lucrat o vreme în studiouri mai mari cu oameni care sunt de mai mult timp în industrie și au avut hit-uri, am învățat de la ei modul în care se gândesc textele și tot ce stă în spatele pieselor comerciale, apoi am decis să încerc ceva pe cont propriu. Aveam prieteni și prieteni ai prietenilor care făceau muzică, așa că am început să colaborez cu ei. De ce? Pentru că într-un studio mare, fiind „novice”, începi foarte de jos, cu proiecte mici ce în final după ce ai depus efort nu se concretizează, iar eu am tot lucrat și într-un final am considerat că ajunsesem la un nivel în care părerea mea să conteze mai mult. Din acest motiv am vrut să lucrez cu oameni la fel de tineri ca mine, cu aceeași dorință de a reuși ceva în industrie.
2. La ce te gândeai atunci când lucrai la versurile pentru melodia „Burn it”?
Nu pot să spun că există o rețetă de gânduri atunci când scrii o piesă. Eu, de obicei, ascult ghidul piesei de câteva ori, aceasta fiind o variantă de instrumental și linii melodice fără cuvinte ce duc sau au un sens concret, iar în funcție de starea pe care mi-o transmite încep să conturez idei, apoi să le leg.
3. Cine a făcut parte din echipă și cu ce s-a ocupat fiecare în parte?
Din echipă a făcut parte Andrei Popa, cel care se ocupă în studio de linii melodice, Lore, solista care a adus și ea un plus în această colaborare datorită interpretării, Dj Take, producătorul care s-a ocupat de instrumental, și eu, care am venit în completarea muncii lor cu textul.
4. Cum se ajungea la un compromis atunci când existau opinii diferite?
Noi, în studio, avem o politică nescrisă asupra modului de lucru și de luare a deciziilor. Totul se bazează pe comunicare și, de obicei, ideea cea mai bună, votată de majoritate, rămâne. Nu pot să zic că au existat vreodată dezbateri aprinse pe un anume subiect, asta și datorită faptului că fiecare dintre noi și-a luat rolul în serios și am încercat să fim cât mai maturi și obiectivi în luarea deciziilor. Și pentru a fi întru totul onest, fără să îi flatez, oamenii care au lucrat la această piesă au dat dovadă de toate calitățile necesare lucrului în echipă.
5. Ce peripeții ați avut atunci când v-ați apucat să lucrați la melodie?
Nu pot să spun că au fost peripeții, peripeția a fost creația în sine și fiecare dintre noi și-a adus aportul și am livrat un produs, zic eu, de un nivel ridicat. Asta și faptul că toți suntem visători, ca orice artiști, și a trebuit să ne provocăm să fim mai organizați.
6. Care au fost motivele pentru care ați ales-o pe Lore să înregistreze melodia?
Am încercat să tragem piesa cu mai multe persoane și, pur și simplu, ea s-a mulat cel mai bine pe ceea ce aveam noi în minte când am început să o lucrăm. Poți spune chiar că, de obicei, piesa alege omul care urmează să o cânte.
7. Pe ce crezi că se concentrează mai mult oamenii: sound sau versuri? De ce?
Nu cred că există un răspuns general valabil, fiecare om e diferit și în funcție de asta se concentrează pe ceva. Noi am încercat să punem la punct toate aspectele și să o facem cât mai bine.
8. De când a apărut pasiunea ta pentru muzică și dorința de a fi textier?
Pasiunea pentru muzică e o poveste lungă, dar, pe scurt, ea a apărut acum patru ani când am descoperit că e o metodă bună de eliberare și relaxare. Nu m-am gândit niciodată la început că voi ajunge undeva cu asta, dar lucrurile s-au legat de la sine. Textier nu pot să spun că mi-am dorit să ajung, dar eu am început cu scrisul și m-am axat foarte tare pe asta, mi-am dezvoltat această abilitate. Apoi am constatat că pot scrie și pentru alți artisti, nu numai pentru mine, e un exercițiu foarte bun și dificil să te pui în pantofii altei persoane și am continuat să mă provoc făcând asta. Cum spuneam, conjuncturile au fost de așa natură și sunt foarte fericit că mi-au fost oferite.
9. Ai trecut vreodată printr-un blocaj care să nu îți permită să scrii?
Nu cred că am trecut vreodată printr-un blocaj al inspirației. Cu siguranță sunt zile când am mai multe idei decât altele, dar dacă încep să lucrez și mă concentrez pe un lucru care îmi face plăcere, totul vine de la sine. Totuși, pot spune că cele mai bune idei vin pe neașteptate, nu neapărat când îți propui, dar „it’s all part of the job”.
10. Cum ai descrie melodia?
Nu pot fi obiectiv în descrierea melodiei, evident am o părere foarte bună din moment ce am lucrat la ea. Cred că publicul e cel mai îndreptățit să răspundă la această întrebare, pentru că fiecare om o percepe altfel. Pentru mine este o melodie de vară ce are rolul de a transmite un vibe pozitiv.
Sursă foto: arhivă personală.