Tik Tok, celebra platformă de socializare din România, aduce în prim-plan persoane cunoscute, celebrități care postează video-uri, provocări sau sfaturi în anumite domenii, însă promovează și tinerele talente, devenite virale peste noapte, vizualizările demonstrând acest lucru. Un asemenea talent este Cezara Grosu, o tânără din Iași care a decis să se apuce de Tik Tok. Cezara a ajuns virală într-un timp foarte scurt, clipurile ei fiind urmărite și apreciate de sute de mii de fani.

În vârstă de doar 14 ani, Cezara a reușit să-și construiască o comunitate de aproape 480.000 de urmăritori, rezultatul unei munci constante și a dorinței de a binedispune lumea.

Pasionată de actorie, pictură și de limbi străine, precum și de a cânta la pian sau a asculta muzică în timpul liber, Cezara a ajuns să fie îndrăgită pe Tik Tok de către cei care o urmăresc încă de la începuturile sale. Pentru a afla mai multe detalii despre cum a început această poveste și ce impact a avut asupra ei această decizie, am stat de vorbă cu Cezara.

 • Ce te-a motivat să îți deschizi un canal de Tik Tok?

Totul a început ca într-o joacă. Îi vedeam pe alții pe Tik Tok cum aveau urmăritori din ce în ce mai mulți, care făceau sketch-uri ori videoclipuri cu mesaje motivaționale. Mi se părea foarte fain și m-am gândit că de ce nu?, să încep să fac și eu tik tok-uri. Voiam să văd cum este să fii ,,tik tok-er” și, marea mea pasiune fiind actoria, asta m-a determinat să încerc.

 • Cum credeai că va decurge totul? Te așteptai să ajungi până aici?

Nu mă așteptam să ajung până aici. Mă gândeam că o să fie doar o glumă și că nu o să mă urmărească așa mulți oameni. Nu eram nici prima, nici ultima care s-a apucat de Tik Tok, așa că am fost luată prin surprindere cu această schimbare de situație.

 • Ce ai simțit atunci când ai văzut că lumea începe să îți aprecieze conținutul creat de tine?

M-am simțit minunat. Mă bucuram că puteam aduce zâmbetul pe fețele celor din jurul meu și mă întrebam mereu cum de atâta lume apreciază o simplă fată de 14 ani, ceea ce a fost minunat pentru mine și încă este!

 • Cu toții știm că, pentru a fi viral pe Tik Tok, trebuie să postezi un conținut interesant. Care este secretul tău?

Nu pot spune că a fost sau este în continuare un secret. Ideile îmi veneau fără să stau să mă gândesc sau să îmi fac planuri. M-am inspirat din copilăria mea, dar și din poveștile spuse de mama. Apoi am încercat să găsesc un personaj care să mă reprezinte și să fiu recunoscută după acel lucru. Așa că am ales-o pe mama. Am început să exagerez personajul în fiecare sketch, în fiecare videoclip amuzant în care o imitam pe ea.

 • Ai avut momente în care ai fost judecată pentru ceea ce postai? Cum ai depășit aceste critici aduse la adresa ta?

Da, au existat. Când intri în mediul online sau când vrei să începi să construiești ceva în social media, să fii persoană publică, trebuie să îți asumi și să înțelegi că nu toată lumea te va plăcea și că fiecare are gusturile lui. Am fost jignită, mi-au spus că nu sunt amuzantă, dar mi-am dat seama că eu postez ceea ce vreau și ce îmi place pe contul meu și nimeni nu mă poate opri din a posta.

Așadar, am ignorat mesajele răutăcioase, dar le-am luat în considerare pe cele care constructive pentru a mă perfecționa și am mers mai departe. Este exact ca în viață։ cine te apreciază și te place va rămâne, iar cine nu, poate pleca, că nu îl ține nimeni cu forța.

 • Am observat că sursa de amuzament din videoclipurile postate o constituie mama ta sau diferite tipologii de profesori. Ce părere au părinții tăi și profesorii tăi în legătură cu ceea ce abordezi tu pe Tik Tok?

Profesorii mei chiar m-au apreciat pentru munca depusă și am primit multe feedback-uri pozitive din partea lor, de fiecare dată când postam un videoclip de acest gen. Și ei mai râd uneori la situațiile expuse de mine! Iar în legătură cu părinții mei, aceștia sunt mândri de mine și mă susțin în tot ceea ce fac. Un aspect amuzant este că mama mea este profesoară, așa că zâmbește mereu când o imit pe ea sau profesorii în general.

 • Având o comunitate de 480.000 de urmăritori pe Tik Tok, ți s-a întâmplat să fii recunoscută pe stradă de către aceștia? Cum te-ai simțit în acele momente?

Da, am fost recunoscută în București, în Parcul Herăstrău, de 5-6 fetițe. Erau așa bucuroase că mă întâlnesc! Am făcut poze împreună, tik tok-uri. M-am speriat un pic pentru că a fost așa ciudat să țipe după tine cineva și toată lumea să se uite la tine, dar eram fericită că pot întâlni câțiva copii care mă apreciază cu adevărat.

 • Povstește-ne cum decurge o zi din viața ta. Cum te împarți între școala online și crearea de conținut pentru Tik Tok?

Dimineața am ore la școală de la 7։45 până la 15։30, apoi mă odihnesc puțin și îmi mai fac o temă pentru a doua zi. Atunci când am timp liber, încerc să fac conținut pentru Tik Tok, dar din păcate, în ultima vreme, nu am mai avut timp să postez din cauza școlii și a programului încărcat.

 • Crezi că decizia de a te apuca de Tik Tok ți-a schimbat viața?

Da, mi-a schimbat-o total. M-am maturizat foarte mult, sunt mult mai calculată, organizată și responsabilă. Gândirea pe care o am în prezent este mai dezvoltată și da, asta datorită Tik Tok-ului. Ura pe care am primit-o de-a lungul timpului m-a maturizat foarte mult și m-a făcut să înțeleg că oameni răi există la tot pasul, iar eu nu trebuie să îi bag în seamă. Trebuie doar să mă focusez pe ceea ce vreau să creez pe mai departe și să mă bucur de momentele frumoase de care am parte.

 • Ce vrei să faci pe viitor? Vei rămâne în lumea online-ului sau vei urma o carieră în lumea artistică, având în vedere pasiunile tale?

Pentru un moment, până când voi ajunge la facultate, voi rămâne în mediul online, ceea ce fac acum fiind un hobby pe care l-am luat în calcul și ca pe o sursă de venit în viitor. Însă mai departe, nu îmi doresc să rămân în mediul online. Îmi doresc să fiu arhitect sau fashion designer, dar am timp suficient să mă gândesc ce voi face cu exactitate.

 • Și din online se câștigă foarte bine. De ce nu iei asta ca pe o variantă de a face bani ușor?

Nu vreau o carieră în online pentru că vreau un job normal care să îmi permită să stau cu familia mea. Sunt mai ,,tradițională”, dacă pot spune așa. Cea mai mare dorință a mea este să găsesc un om care să mă iubească, cu care să întemeiez o familie și să mă bucur de tot ceea ce mă înconjoară. Chiar dacă mediul online este o mare oportunitate de a câștiga bani, eu vreau să mă împlinesc pe plan personal, pentru că asta e cel mai important lucru pentru mine.

 • Ce sfaturi ai avea pentru cei care vor să își deschidă un canal de Tik Tok, însă nu au curaj?

Ascultați-vă inima și gândurile! Dacă vreți să o faceți, nu stați pe gânduri! Ură, răutate există la tot pasul și nu există om care să nu fi început ceva și să nu primească mesaje răutăcioase. Dacă vă doriți ceva și sunteți curioși, începeți să postați pe Tik Tok, pe YouTube sau pe alte platforme de social media. Și cel mai important lucru։ AVEȚI ÎNCREDERE ÎN VOI!

Cezara este foarte activă pe rețelele de socializare. O puteți găsi pe Tik Tok (@iamcezarra), pe Instagram (@iamcezarra), dar și pe YouTube (CEZARRA).